Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ο υπουργός για την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

"Ηταν δεμένα τα χέρια μας από το νομικό πλαίσιο σε ότι αφορά τις διαδικασίες επιλογής"
Δημοσίευση: 17/04/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν έχει πρόσβαση στον κατάλογο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό δεν γνωρίζει εάν και ποιοι από τους επιλεγέντες Πριφερειακούς Διευθυντές είναι μέλη του κυβερνώντος κόμματος , δήλωσε σήμερα στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Στην ερώτηση εάν ο υπουργός είναι ικανοποιημένος από την επιλογή των νέων ΠΔΕ, εάν δηλαδή έγινα με αντικειμενικό τρόπο ο κ. Μπαλτάς απάντησε:

«Σε κάθε επιλογή αυτού του τύπου προφανώς υπάρχουν ενστάσεις όλων των ειδών από όλους τους ενδιαφερομένους. Η επιλογή θα κριθεί εκ του αποτελέσματος δεν έχω να π[ροσθέσεω ούτε κατά ούτε υπέρ. Νομίζω πως πάμε μια χαρά».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για την επιλογή των περιφερειακών Διευθυντών . Εάν προτίθεστε να δημοσιοποιήσετε τα βιογραφικά των Περιφερειακών Διευθυντών και αν διαπιστωθεί ότι κάποιο απ αυτά πάσχει νομικά εάν προτίθεστε να παραιτηθείτε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν έπεσε στην αντίληψή μου ότι υπάρχει έλλειψη προσόντων στους επιλεγέντες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν καταγγελίες.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καταγγελίες για όλα υπάρχουν όπως ξέρετε. Δεύτερον να σας πω για το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει για τους Περιφερειακούς Διευθυντές τίποτα σε σχέση με τη μοριοδότηση και τα προσόντα. Είχαμε ένα πρόβλημα και το συζητάγαμε και με τον κ. Κουράκη, πως είναι δυνατόν αν κάνεις επιτροπές αξιολόγησης πως θα καθοδηγούσαμε τις επιτροπές σε επίπεδο προσόντων και μοριοδότησης όταν ο νόμος το απαγορεύει. Αρα ήταν δεμένα τα χέρια μας από το νομικό πλαίσιο σε ότι αφορά τις διαδικασίες επιλογής. Είναι στη κρίση του καθενός αυτές οι επιλογές, όπως θα είναι και στη κρίση του καθενός και το έργο που θα επιτελέσουν ή που δε θα επιτελέσουν.

ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Οι διαδικασίες ήταν απολύτως νόμιμες Το νομικό πλαίσιο καθορίζει τη διαδικασία, τηρήθηκε απαρέγκλιτα όλο αυτό .

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχόλια (12)

 
Τελικά μας δούλευαν
18 Απρ 2015 00:51

κ. Μπαλτά είστε αριστερός; Γιατί η "δική μου" αριστερά είναι αυτή της αξιοκρατίας, της αλήθειας, της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, του πατριωτισμού, των κοινωνικών αγώνων και των οραμάτων (πάει καιρός τώρα!) , της γνώσης, της εργατικότητας (πρώτοι στα μαθήματα-πρώτοι στον αγώνα!), του ρεαλιστικού σχεδιασμού.
κ. Κουράκη εσείς θα έχετε την τεράστια ευθύνη για τη παραπέρα διάλυση των (ήδη μισοδιαλυμένων) σχολείων, γιατί: δεν εφαρμόζετε την αξιοκρατία, δεν λέτε την αλήθεια, δεν προάγετε την εργατικότητα και δεν εφαρμόζετε ρεαλιστικό σχεδιασμό, οπότε δεν υπάρχουν οράματα, ο πατριωτισμός μπερδεύεται και οι κοινωνικοί αγώνες είναι χωρίς όραμα πλέον!

 
Agrimi
17 Απρ 2015 19:02

Ήθελα να ήξερα τι στον κόρακα κάνουν πριν από τέτοιου είδους συνεντεύξεις και δεν κοκκινίζουν όταν τα λένε αυτά, όταν βαφτίζουν το κρέας ψάρι.
Για μια ακόμη φορά αρχίζει να φαίνεται ότι δεν είναι αυτονόητο ότι προσδίδουμε την ίδια έννοια στις λέξεις πολιτικοί και ΛΑΟΣ. Πολλά τα κόμματα μία η πολιτική (ας βολευτούμε μεταξύ μας), τελικά. Ας προσέχουμε γενικότερα, αν και δεν φαίνεται ΕΛΠΙΔΑ στο εγγύς μέλλον.

 
Πέτρος
17 Απρ 2015 15:09

Κρίμα στον κ. Μπαλτά. Απαράδεκτα όσα δήλωσε. Σου λένε καταγγέλλοντες ότι υπάρχουν επιλεγέντες που έχουν μόνο βασικό πτυχίο και συ αντί να κάνεις το αυτονόητο να δεις τους φακέλους τους λες τη φράση «δεν υπέπεσε τίποτε στην αντίληψη μου». Όλοι εμείς που στηρίξαμε και αναδείξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν είμαστε διατεθιμένοι να βλέπουμε από μία αριστερή κυβέρνηση στον τομέα της παιδείας να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Αν γίνει δημοσκόπηση για την αποδοτικότητα των υπουργείων το συγκεκριμένο είναι μακράν το χειρότερο. Κάποια στιγμή το Μαξίμου θα εξαντλήσει την υπομονή του.Ακούμε έξω τα πιο απαξιωτικά σχόλια για όσα επαγγέλεται το υπουργείο και δεν μπορούμε να βρούμε ούτε ένα επιχείρημα στήριξης. Άσε το άλλο με τις επιλογές διευθυντών με το 33 % από ψηφοφορίες... Ότι πιο φαύλο και αναξιοκρατικό, συνάμα και αντισυνταγματικό. Κρίμα και πάλι κρίμα!

 
Βασίλης
17 Απρ 2015 12:32

Η Αριστερά που θα έφερνε την ισότητα και τις αξίες...

 
σ.α.
17 Απρ 2015 12:12

Το γνωρίζαμε σύντροφοι και εσείς το ξέρετε ότι ΠΑΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ 4%, τυχαία αυξήθηκαν τα ποσοστά σας, τώρα σας ξεγυμνώνουν με πολυ΄ωραίο τρόπο, να ξεμπλέξουν μαζί σας μια και καλή.

ΑΜ ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΕ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ,.

 
Αριστοδίκαιος
17 Απρ 2015 09:51

Σύμφωνα με τον νόμο μπορούν να γίνουν Περιφερειακοί όσοι έχουν:
α) πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής ή της ημεδαπής,
β) 15ετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία και
γ) σημαντικά διοικητικά και επιστημονικά προσόντα.

Για το γ, η προκύρηξη έλεγε: "Αποδεικτικά των αναφερόμενων στο βιογραφικό σημείωμα προσόντων και στοιχείων, που έχουν αποκτηθεί ως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Οι τίτλοι σπουδών εξωτερικού πρέπει να έχουν αναγνωρισθεί από τους αρμόδιους φορείς. Τυχόν ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα θα πρέπει να κατατεθούν επίσημα μεταφρασμένα."

Σίγουρα, δεν υπάρχει στο νόμο συγκεκριμένη μοριοδότηση. ΟΜΩΣ αυτό που συνέβει αυτή τη φορά είναι πρωτάκουστο! Δε θέλει επιτροπή, ούτε μοριοδότηση για να κρίνεις ένα μικρό φάκελο με ελάχιστα "χαρτιά" σε σχέση με μεγάλα βιογραφικά και "δυνατά χαρτιά" που αποδεικνύουν όχι μόνο επιστημονική κατάρτιση αλλά και μακροχρόνιο έργο. Αν ούτε αυτό μπορούσαν να κάνουν, ας το έλεγαν, ώστε να μη μπει ο κόσμος στη διαδικασία να υποβάλλει ολόκληρο το βιογραφικό του!

Τέλος πάντων, τζάμπα γράφω και αυτά που γράφω, είναι φανερή η κοροϊδία, θα καταλάβουν όμως τι έκαναν στις ερχόμενες εκλογές. Ο κόσμος δε συγχωρεί αυτούς που δε βγαίνουν έντιμα να πουν: "ναι, οι επιλογές μας ήταν κομματικές, δε γινόταν διαφορετικά, το κράτος μας έτσι λειτουργούσε και έτσι θα λειτουργεί!!"

 
Μαργαρίτα
17 Απρ 2015 01:56

Έλεος κ.Υπουργέ. Μην υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο νόμος δεν δένει καθόλου τα χέρια σας, αντίθετα τα λύνει. Αναφέρεται με σαφήνεια στα "σημαντικά επιστημονικά και διοικητικά προσόντα" των υποψηφίων. Εκτός και αν θεωρείτε πως το βασικό πτυχίο διορισμού είναι το ίδιο με το διδακτορικό και το μεταπτυχιακό τίτλο.
Τώρα πώς συμβαίνει και όλοι σχεδόν είναι συνδικαλιστές του Σύριζα και 2 (ΑΝΕΛ), δεν πειράζει το ξέρει όλη η Ελλάδα , εκτός από εσάς. Δηλαδή ήταν τυχαία η επιλογή.

 
ΚΩΣΤΑΣ
17 Απρ 2015 00:32

Δηλαδή κρυφτήκανε πισω απο παλιό νόμο που ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΕΙ ...
ΝΤΡΟΠΗ

 
Θανάσης
16 Απρ 2015 23:20

ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΤΗ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Μ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΕΠΕΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ ΑΣΕΛΓΗΣΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Η μόνη μας ελπίδα πάλι οι εκλογές!!!!!!!
Κρίμα καημένη πατρίδα

 
cris
16 Απρ 2015 23:19

"Δεν έχει πρόσβαση στον κατάλογο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό δεν γνωρίζει εάν και ποιοι από τους επιλεγέντες Περιφερειακούς Διευθυντές είναι μέλη του κυβερνώντος κόμματος , δήλωσε σήμερα στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς" ...και συνέχισε νομίζοντας ότι απευθύνεται σε παιδάκια,
ΥΠΟΥΡΓΟΣ:"...πως είναι δυνατόν αν κάνεις επιτροπές αξιολόγησης πως θα καθοδηγούσαμε τις επιτροπές σε επίπεδο προσόντων και μοριοδότησης όταν ο νόμος το απαγορεύει. Άρα ήταν δεμένα τα χέρια μας από το νομικό πλαίσιο σε ότι αφορά τις διαδικασίες επιλογής."
Ο Υπουργός αδικεί τον εαυτό του με αυτή την ανόητη απάντηση. Υποτίθεται ότι ως πανεπιστημιακός δάσκαλος ξέρει από αξιολογήσεις. Κρίμα για το αξίωμα και την πανεπιστημιακή του ιδιότητα. Κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του (δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω) και υποκύπτει στα θελήματα του αναπληρωτή του που ήταν τουλάχιστον ειλικρινής από την αρχή. Δεν επέδειξε γενναιότητα.
ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: "Οι διαδικασίες ήταν απολύτως νόμιμες Το νομικό πλαίσιο καθορίζει τη διαδικασία, τηρήθηκε απαρέγκλιτα όλο αυτό ."
Τον Κουράκη πάλι τον "έφαγε" η νομιμότητα.

 
Πάμε να φύγουμε γρήγορα απ' εδώ!!!!!
16 Απρ 2015 23:12

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν έπεσε στην αντίληψή μου ότι υπάρχει έλλειψη προσόντων στους επιλεγέντες.
ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ