ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας της Κίνας κυρίας Li Welhong στο Ε.Κ.Π.Α.

Δημοσίευση: 23/04/2015
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Alt Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Title Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Υφυπουργός Παιδείας της Κίνας, κυρία Li Welhong, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας ανώτατων στελεχών του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας, συνοδευόμενη από τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, κ. Zhang Zhan, και στελέχη του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχε συνάντηση με τον Πρύτανη, καθηγητή κ. Μ.-Α. Δημόπουλο, και αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Αναπληρωτές Πρύτανη καθηγητές κ. Κ. Μπουραζέλη, Ν. Μυλωνά και Γ. Ζωγράφο, την Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Ε.Κ.Π.Α., καθηγήτρια κ. Ε. Μαντζουράνη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, καθηγητή κ. Ι. Μάζη, και εκ μέρους του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Ε.Κ.Π.Α. την Προϊσταμένη του, κ. Φ. Φρύδα, και την κ. Ε. Τσολακίδου.

Κατά τη συνάντηση ο Πρύτανης καλωσόρισε την Υφυπουργό Παιδείας της Κίνας και την κινεζική αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της επίσκεψης και τόνισε την ισχυρή βούληση και τη δέσμευση των Πρυτανικών Αρχών για ουσιαστική συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας και τα Κινέζικα Πανεπιστήμια. Η Υφυπουργός Παιδείας της Κίνας ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη συνάντηση με όλα τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Κίνα στη συνεργασία με το Ε.Κ.Π.Α., ένα Πανεπιστήμιο με μεγάλη ιστορία και προσφορά και με σημαντική διεθνή αναγνώριση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνάντηση εξετάσθηκε η δυνατότατα ίδρυσης στο Ε.Κ.Π.Α. ενός Κέντρου Κινεζικών Σπουδών και προώθησης της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Κίνας, η δυνατότητα ανάπτυξης Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ε.Κ.Π.Α. για Κινέζους φοιτητές, οι ανταλλαγές φοιτητών καθώς και διδασκόντων και ερευνητών, η δημιουργία και η ενίσχυση μιας νέας Κατεύθυνσης Κινέζικης Γλώσσας και Φιλοσοφίας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, η επιστημονική υποστήριξη από το Ε.Κ.Π.Α. των εδρών Ελληνικών Σπουδών σε Κινέζικα Πανεπιστήμια κ.ά.

Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι η συνεργασία των Ελληνικών και των Κινεζικών Πανεπιστημίων μπορεί να λειτουργήσει ως ζωτικός σύνδεσμος ανάμεσα στις δύο χώρες, με τελικό σκοπό την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα. Σημειώνουμε ότι ήδη στο Ε.Κ.Π.Α. υπάρχουν διμερείς συμφωνίες συνεργασίας με 7 Κινέζικα Πανεπιστήμια και θα επιδιωχθούν και παραπέρα τέτοιου επιπέδου επαφές.

 

Ετικέτες: 
ΚίναΕΚΠΑ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ