Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και ηθοποιούς

Δεκτή η Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου Του Κράτους
Δημοσίευση: 24/04/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεκτή έγινε από τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας η ομόφωνη Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία δύναται να χορηγηθεί σε δημόσιους υπαλλήλους άδεια, προκειμένου να ασκήσουν ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 31 του ν. 3528/2007 και ειδικότερα, προκειμένου :

α. Να ασκήσουν το ελεύθερο επάγγελμα του ιατρού, εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας,

β. Να προβούν στη σύσταση και λειτουργία ιδιωτικού εργαστηρίου φυσικοθεραπείας,

γ. Να ασκήσουν το ελεύθερο επάγγελμα του ηθοποιού, εκτός του ως άνω ωραρίου εργασίας, αφού προηγηθεί ο έλεγχος της συνδρομής των κατά τα ανωτέρω από το νόμο τασσόμενων θετικών και αρνητικών προϋποθέσεων από το αρμόδιο διοικητικό όργανο, στο οποίο εναπόκειται η ουσιαστική κρίση και αξιολόγηση των ενώπιον του τεθέντων πραγματικών δεδομένων.

Για να ανοίξετε τη Γνωμοδότηση πατήστε εδώ

Σχόλια (12)

 
Αποστόλης
24 Απρ 2015 23:51

Μπράβο στο κύριο Κουράκη, αποκατέστησε τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη. Ήταν παράλογο να υπάρχει ομόφωνη απόφαση ΝΣΚ και να μη γίνεται δεκτή.

 
Διευθυντής
25 Απρ 2015 00:00

Σωστη η αποφαση του κουρακη.. Να τελειωνουμε πια με παραλογες διώξεις συναδέλφων. Όπως ο μουσικος,ο φιλολογος και ο χημικος παιρνουν αδεια ιδιωτικου εργου ετσι πρεπει να ισχυει για ολους τους κλαδους. Ειναι δυνατον να μην μπορουν ιατροι ΠΕ14, φυσικοθεραπευτες ΠΕ18 και δραματικης τεχνης να μην μπορουν να ασκουν ιδιωτικο εργο;;; επρεπε να γινει εδω και καιρο...

 
Ελένη
25 Απρ 2015 12:13

E τότε γιατί να μην μπορεί και ο φιλόλογος ή ο μαθηματικός ή ο καθηγητής αγγλικών να δουλέψει σε φροντιστήριο ή να ανοίξει φροντιστήριο πέρα από το ωράριό του στο σχολείο;; αδικία...

 
Εκπαιδευτικός
25 Απρ 2015 15:55

Ελένη - Ο φιλόλογος ή ο μαθηματικός ή ο καθηγητής αγγλικών μπορεί να είναι επιμορφωτές ΤΠΕ και παίρνουν άδεια για αυτό... ΟΜΩΣ οι ιατροί και οι φυσικοθεραπευτές που μπορούν να δουλέψουν υπηρετούν στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.. και θεωρώ πολύ σημαντικό να ασκούν το επάγγελμα. Άλλο η τυπική και άλλο η επαγγελματική εκπαίδευση. Αυτός που θα μάθει στον εκπαιδευόμενο το επάγγελμα πρέπει να το ξέρει όχ μόνο θεωρητικά.. πρέπει να το ξέρει και στην πράξη, δλδ να το έχει δουλέψει και να το έχει εξασκήσει... Προφανώς δεν έχεις εμπειρία από την Επαγγελματική, αλλά αν είχες θα το καταλάβαινες. ΤΕΛΟΣ σκέψου ότι εάν οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν σε φροντιστήριο ή/και έχουν φροντιστήριο πιθανον να πιεζουν τους μαθητες να εγγραφουν στην επιχεριηση τους....

 
Μαρία
25 Απρ 2015 23:14

Πολύ σωστή η αποκατάσταση του αυτονόητου, του δικαιώματος δηλαδή άδειας ιδ έργου και στους γιατρούς όπως γίνεται εδώ και χρόνια και σε άλλες ειδικότητες της τεχ εκπαίδευσης (πχ σε δικηγόρους,ηλεκτρολόγους κλπ). Άλλωστε η παραπάνω γνωμοδότηση έχει γίνει αποδεκτή 2 χρόνια τώρα από το ΥΔΜ.

 
Πόπη
26 Απρ 2015 01:25

Με καθυστέρηση χρόνων, ένας υπουργός έκανε το αυτονόητο !!!
Έκανε δεκτή ομόφωνη απόφαση ΝΣΚ , αποκαθιστώντας τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη !!
Έτσι θα καθαρίσει το θολό τοπίο που ίσχυε έως χθες, καθώς άλλες Διευθύνσεις χορηγούσαν άδειες ιδιωτικού έργου και άλλες όχι, κατά το δοκούν.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ασκηθούν ΑΔΙΚΕΣ πειθαρχικές διώξεις κατά συναδέλφων-ιατρών και οδοντιάτρων κυρίως.
Οι ιατροί δεν είναι δυνατόν να ανοιγοκλείνουν το ιατρείο τους , καθώς τους δίνεται τη μία χρονιά άδεια από την υπηρεσία τους και την επομένη ίσως όχι .

 
Στρατής
26 Απρ 2015 11:21

Προς εκπαιδευτικό
Τα σοφίσματα που αναφέρετε είναι επιεικώς απαράδεκτα και προκλητικά.
Ολα ξεκινάνε από την ανάγκη να μπορεί να ενισχύσει κάποιος εκπαιδευτικός π.χ. οικογενειάρχης το γελοίο μισθό του των 700 ευρώ και συγχρόνως να θεωρηθεί δεδομένο η μη ανάμιξη μαθητών του. Κανείς δεν θεωρείται μη έντιμος αν δεν αποδειχτεί κάτι εναντίον όπως ακριβώς οι φορολογικές μας δηλώσεις θεωρούνται αρχικά ειλικρινείς. Αυτό το καθεστώς ισχύει άλλωστε για δ.υ. που κάνουν παράλληλη εργασία ιδιωτικά, από καθηγητές Πανεπιστημίου π.χ. ιατρικής ως απλούς εργάτες των ΟΤΑ π.χ. υδραυλικούς. Όσο για τα περί πρακτικής εξάσκησης τα θεωρώ αστεία που δεν χρειάζονται απάντηση. Κάποτε οι συνδικαλιστές μας πρέπει να δούνε το θέμα σφαιρικά ζητώντας κοινωνική δικαιοσύνη δεδομένου πως όλη η αυστηρότητα της πολιτείας εξαντλείται μόνο στο Έλληνα εκπαιδευτικό (τυχαίο;) που κατάντησε για λύπηση.

 
Εκπαιδευτικός
26 Απρ 2015 15:53

Κύριε Στρατή
Καταλαβαίνω την προσπάθειά σας να αποδομήσετε τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ μου (σοφίσματα πιθανόν να λέτε εσείς, εγώ όχι). Εάν ένας ιατρός εξασκεί το επάγγελμα, είναι πολύ πιο ικανός να "μυήσει" τα παιδιά στο επάγγελμα και να τους δώσει τα εφόδια για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός της ΤΕΕ, να μάθει στα παιδιά το επάγγελμα και νατους βοηθήσει να πετύχουν σε αυτό. Σε παρακαλώ πολύ, πες μου ειλικρινά, υπάρχουν ή δεν υπάρχουν συνάφελφοί σου που κάνουν ιδιαίτερα ή φροντιστήρια και προσπαθούν να προσελκύσουν μαθητές τους... Ακόμα και να μην υπάρχουν, υπάρχει ο κίνδυνος.. Αλλά εγώ δεν είμαι κατά του ιδιωτικού έργου ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών.. Η νομοθεσία ιδιωτικού έργου λέει ότι μπορεί ο δημόσιος υπάλληλος να ασκεί ιδιωτικό έργο, εφόσον λάβει άδεια από το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ ή το όποιο υπηρεσιακό του Συμβούλιο. ΔΗΛΑΔΗ αν ένας μαθηματικός έχει και πτυχίο ιατρού μπορεί να ζητήσει από το υπηρεσιακό του Συμβούλιο άδεια να ασκήσει το επάγγελμα. Εξ όσων γνωρίζω εάν ενημερώσει για το που θα το ασκεί και ποιές ώρες θα λάβει την άδεια.. ΤΕΛΟΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τον γελοίο μισθό που ανέφερες, θα σου πω πως συμφωνώ και επαυξάνω. Άλλωστε όπως ανέφερα προσωπικά είμαι υπερ του να μπορούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που πληρώνονται με αυτόν το δήθεν ""μισθό"" να μπορούν να κάνουν και άλλη δουλειά. ΟΜΩΣ το να εμποδίζονται οι γιατροί/οδοντίατροι/φυσικοθεραπευτές/θεατρολόγοι συνάδελφοι να ασκούν ιδιωτικό έργο, ενώ τηρούν όλες τις προϋποθέσεις και ενώ το Ανώτατο όργανο, Νομικό Συμβούλιο Του Κράτους έχει αποφανθεί υπέρ τους, είναι παράνομο και τρελό!! Βλέπουμε και ορισμένους ""συνδικαλιστές""-αιρετούς να κατηγορούν τους συναδέλφους ή/και τον Αναπληρωτή Υπουργό που υπέγραψε (!) και να λένε ότι είναι παράνομο κάτι για το οποίο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το ΝΣτΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Στρατής
26 Απρ 2015 19:18

Κύριε εκπαιδευτικέ (;)
Αρχικά αν καποιοι κάνουν ιδιαίτερα είναι συνάδερφοί μας και όχι "μου" αφού και σεις δηλώνετε εκπαιδευτικός. Ή μήπως δεν είστε απ΄ότι υποψιάζομαι; Μετά τονίζω μια περίεργη σύγχιση που έχετε στις απόψεις σας: ο μαθηματικός πρέπει νάναι γιατρός για να κάνει κι άλλη δουλειά!!! Τότε γιατί κι ο γιατρός να μην είναι μαθηματικός για το ίδιο πράγμα; Ο νόμος κύριε δεν είναι για να βολεύει μόνο κάποιους. Απαιτείται ίδια δικαιώματα να έχουν όλοι. Από τη στιγμή που γίνεται ένας πτυχιούχος , θεωρητικά ξέρει και τη δουλειά του και όσο πιο πολύ ασχοληθεί μ΄αυτή τόσο καλύτερα θα διδάξει. Αυτό ισχύει όχι μόνο για όποιους θέλετε αλλά για όλους. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού . Έτσι φτάσαμε στα ενιαία και ειδικά μισθολόγια με το νόμο (ποιο αμερόληπτοι σοφοί τον ψήφισαν;) όπου ισότιμοι με εκπαιδευτικούς κλάδοι παίρνουν τριπλάσιο μισθό. Οι εκπαιδευτικοί είναι μονίμως στον πάτο χωρίς να μπορούν να δουλέψουν πουθενά αλλού (πλην κάποιων όπως π.χ. οι δικηγόροι που πρέπει να αποκτήσουν εξωτερική πείρα για να διδάξουν όπως λέτε -άκουσον-καλύτερα!!!).

 
Εκπαιδευτικός
27 Απρ 2015 17:47

Όταν λέω συνάδελφοι σου εννοώ τους συναδέλφους (μας) που γνωρίζεις και συναναστρέφεσαι μαζί τους.... Συμφωνώ ότι οι εκπαιδευτικοί είναι από τους πιο αδικημένους του Ε.Μ. Επίσης συμφωνώ -όπως έχω ήδη άλλωστε πει- ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να ασκούν ένα δεύτερο επάγγελμα.. Νομίζω ότι ταυτίζονται οι απόψεις μας επ'αυτού..

 
ΜΠ
28 Απρ 2015 17:45

Φαντάζομαι ότι δίνουν και το δικαίωμα στον καθηγητή Φ.Α. του σχολείου να ανοίξει δικό του γυμναστήριο ή να εργαστεί σε τέτοιο. Αναλόγως και στον Καθηγητή ΤΕΦΑΑ επίσης εαν θέλει (όπως και ο καθηγητής νομικής διατηρεί δικηγορικό γραφείο);

 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
07 Μαρ 2017 12:01

Καλημέρα σας, ένας ειδικευόμενος ιατρος μπορεί να ζητήσει ειδική άδεια(ιδιωτικου έργου) και να διδάσκει σε ιεκ πχ ανατομια,φυσιολογια? Σας ευχαριστω

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ