ΒΟΥΛΗ

Αποσύρθηκαν από τη Βουλή οι τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας

Δείτε τις τροπολογίες όπως κατατέθηκαν στη Βουλή
Δημοσίευση: 28/04/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αποσύρθηκαν απόψε από τη Βουλή , καθώς κρίθηκαν εκπρόθεσμες, οι τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή Διευθυντών Σχολέιων, Διευθυντών Εκπαίθδευσης και για τα Πειραματικά Σχολεία, οι οποίες κατατέθηκαν το απόγευμα προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Οι τροπολογίες που θα συμπεριλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή και που αφορούσαν την επίλυση των επειγόντων θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα κατατεθούν αύριο στη Βουλή με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος ως ξεχωριστό νομοσχέδιο και το οποίο θα ψηφιστεί έως την Παρασκευή 8/5.

Δευτέρα 4/5 και Τρίτη 5/5 το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου θα γίνει η ακρόαση όλων των αρμόδιων φορέων.

Οι τροπολογίες θα επανακατατεθούν τη Δευτέρα με τη μορφή του «κατεπείγοντος» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, προκειμένου να ψηφιστούν στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 8 Μαίου.

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων υπήρχαν έντονες αντοδράσεις από τους Βουλευτές οι οποίοι παίρνοντας στα χέρια τις τροπολογίες διαπίστωσαν ότι ήταν 80 εκτυπωμένες σελίδες, ενώ το Σχέδιο Νόμου για την αντιμετώπιση της βίας στο οποίο κατατέθηκαν αριθμεί 25.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΣ»

Αρ. Τροπολογίας: 93/2 28.4.2015 Περιγραφή: Ρυθμίσεις θεμάτων του εκπαιδευτικού προσωπικού των πειραματικών και πρότυπων σχολείων

Αρ. Τροπολογίας: 94/3 28.4.2015 Περιγραφή: Ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν την επιλογή στελεχών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης.

Αρ. Τροπολογίας: 95/4 28.4.2015 Περιγραφή: Διάκριση Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων και επιλογή μαθητών.

Αρ. Τροπολογίας: 96/5 28.4.2015 Περιγραφή: Τροποποίηση διατάξεων του ν. 4186/2013- Θέματα Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου.

Σχόλια (19)

 
Μιχάλης
02 Μάιος 2015 00:28

Πλήρης απαξίωση των επιστημονικών προσόντων και της γνώσης. Οι μικροί σε ηλικία εκπαιδευτικοί, η γενιά των σαραντάρηδων αποκλείονται λόγω διδακτικής προϋπηρεσίας. Επίσης αρκετοί έχουν διδάξει ως συμβασιούχοι καθηγητές σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ χωρίς αυτό να αναγνωρίζεται ως διδακτική προϋπηρεσία. Αυτό το πρόχειρο κατασκεύασμα επιβραβεύει μόνο την αρχαιότητα και τις δημόσιες σχέσεις για τις ψήφους του συλλόγου. Ας μας πούνε σε ποιά χώρα ισχύει αυτό το σύστημα; Πάντως όχι στη Φιλανδία της οποίας το σύστημα εκθειάζουμε.
ΚΡΙΜΑ ΑΙΣΧΟΣ τι άλλο να πω. ΑΙΣΧΟΣ

 
geo
30 Απρ 2015 07:43

Δεν τα ξερετε καλα παιδια. Η νομικη ευθυνη ηδη ανηκει στο συλλογο, αφου καθε δραστηριοτητα του σχολειου ή τμηματων του, γραφεται στο Πρακτικο και υπογραφεται απο ολους. Οταν στο πρακτικο αναγραφεται οτι "οτα μελη του συλλογου διδασκοντων α π ο φ α σ ι ζ ο υ ν ο μ ο φ ω ν α" (ή με πλειοψηφια) για καποια εκδηλωση, τη νομικη ευθυνη την εχει οποιος υπογραφει στο τελος, δηλαδη ολοι. Τωρα, αν οι γονεις καταφερονται εναντιον του διευθυντη μονον, επειδη αυτον ξερουν, αυτο δε σημαινει τιποτε. Στα δικαστηρια, το πρακτικο θα παει.

 
pit
30 Απρ 2015 06:28

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ;

 
geo
29 Απρ 2015 22:11

Υπ οψιν οσων γραφουν για το Διδασκαλειο, αυτο ειχε διαρκεια 2 ετων (4 εξαμηνα) και οχι ενος ετους. Αντι να απαιτουμε να επαναλειτουργησει και μαλιστα για ολους, απαξιωνουμε οσους εχουν μετεκπαιδευθει σε αυτο. Πού εισαι γειτονα με την κατσικα σου...

 
Mary
29 Απρ 2015 22:09

Εύγε στο Λευτέρη για το θάρρος του να γράψει την αλήθεια!!! Ναι...η νομική ευθύνη να περάσει στο σύλλογο...αυτό είναι το πιο έντιμο μια και ο σύλλογος είναι που θα αποφασίσει και για τη διοίκηση του σχολείου!!!

 
Λευτέρης
29 Απρ 2015 17:29

Πολλά προνόμια και μάλιστα με αποκλειστικότητα δίνουν οι συνδικαλιστές στους συλλόγους, γιατί νομίζουν, και σε πολλές περιπτώσεις ισχύει, ότι ελέγχουν τους συλλόγους.
Επειδή τα σχολεία υπάρχουν να ικανοποιούν τις ανάγκες της κοινωνίας (μαθητές και γονείς) και όχι τον βιοπορισμό ή την ενασχόληση τυπική ή τύποις των εκπαιδευτικών τι πιο Δημοκρατικό να ζητείται η γνώμη των γονέων , των μαθητών και του Δήμου; Όμως αυτό το ενδεχόμενο δε συζητείται καν από τους θιασώτες της εκλογής του Διευθυντή από το Σύλλογο, γιατί οι υπόλοιπες συνιστώσες της σχολικής ζωής αποτελούν γι’ αυτούς «κόκκινο πανί» .
Παράλληλα όμως υπάρχει και μία άλλη σημαντική διάσταση στο θέμα. Μέχρι τώρα η Διοίκηση του Σχολείου είχε σχεδόν αποκλειστικά το «προνόμιο» της νομικής ευθύνης για ότι συμβεί στο σχολείο.
Αυτή η παράμετρος δεν θα αλλάξει; Πχ γιατί να νοιάζεται μόνο η διοίκηση για τους μαθητές που παρανόμως μένουν στην αυλή, όταν απουσιάζει δικαιολογημένα κάποιος εκπαιδευτικός και να αρνούνται συστηματικά οι υπόλοιποι να κάνουν απασχόληση τμήματος; Όλοι γνωρίζεται ότι ένας συνάδελφος έχει την ευθύνη, αλλά δεν σας νοιάζει. Αυτή είναι μία από τις πολλές κακές πραγματικότητες στα Δημόσια σχολεία. Μήπως άραγε ενημερώνονται οι γονείς όταν κάνουν «κοπάνα» ή δεν προσέρχονται στο σχολείο κάποιο μαθητές; Όχι βέβαια ! Αυτό δεν ανήκει στα καθήκοντα του υπεύθυνου τμήματος ;
Είναι πολλά, πάρα πολλά τα κάκιστα που γίνονται στα σχολεία και έχουμε όλοι μας την απόλυτη ευθύνη για αυτό το «χάλι» και για την υποβάθμιση της καθημερινής ζωής στο σχολείο που καταρρακώνει και τη διδασκαλία. Εμείς, οι εκπαιδευτικοί, δε θέλουμε καλύτερα σχολεία και δεν το παραδεχόμαστε!
Αντί για την αυτοκριτική μας ρίχνουμε τα βέλη σε συναδέλφους που ασκούν διοίκηση και απλά κάνουν το καθήκον τους εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία.
Βολευτήκαμε στην ελάχιστη προσπάθεια και χρόνια τώρα την έχουμε εμπεδώσει στους μαθητές μας και στην κοινωνία, αφού ακόμη και υποτιθέμενοι σοβαροί πολιτικοί θεσμοί την προωθούν με τις αλλαγές που εξαγγέλλουν. Πχ έχετε καταλάβει τι σημαίνει να προάγεται ο μαθητής με μέσο όρο 9,5.
Αηδιάσαμε, κουραστήκαμε απογοητευτήκαμε από την αριστερά του τίποτα. Μην αφήσετε τίποτε , ισοπεδώστε προς τα κάτω την Παιδεία.
Σοβαρή πρόταση: Επιβάλλεται να απαλλαγεί από το νομικά βαρύ καθηκοντολόγιο ο/η Διευθυντής/τρια και η υποδιοίκηση του Σχολείου. Όλα αυτά να περάσουν στο Σύλλογο Διδασκόντων και να μοιράζονται δίκαια οι ευθύνες, όποτε και όταν προκύπτουν.

 
Διευθυντής
29 Απρ 2015 17:21

Αφού μπαίνει η ψήφος ( και όχι η αξιολόγηση) του συλλόγου θεωρώ βλακείες τα περί μοριοδότησης, είναι περίβλημα αξιοκρατίας και τίποτα άλλο, αφού ύψιστο κριτήριο στις τροπολογίες, είναι η χωρίς αξιολόγηση διδακτική εμπειρία. Αφού έχουν αυτήν την πολιτική καλύτερα 2 χρόνια θητεία μέχρι 2 στο ίδιο σχολείο και μόνο από την ψήφο των καθηγητών.
Αξιοκρατίας του νέου νόμου παράδειγμα
Μια καθηγήτρια που έχει 5 παιδιά (τραβηγμένο παράδειγμα αλλά λέει κάτι) πήρε επαπειλούμενη και παίζοντας λίγο με τις ημερομηνίες ( να μην χάσει άδεια καλοκαίρι έχει 11-12 χρόνια διδακτική προϋπηρεσία και 7 στην τάξη 19 άρα 11 μόρια -ένας που έχει πάρει εκπαιδευτική άδεια με κρίση από το παν/μιο και το ΑΠΥΣΔΕ και ενδεχομένως με υποτροφία από το ΙΚΥ 0 αξιοκρατία !!!!!!!!!!!!!
Αφού δεν υπάρχει αξιοκρατία επί τις ουσίας.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΝΟ
2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 2 ΘΗΤΕΙΕΣ ΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.

 
Spiros
29 Απρ 2015 14:58

το νομοσχέδιο είναι δίκαιο.......
διδακτορικό και μεταπτυχιακό=4 μόρια.....
διδασκαλείο και ΤΠΕ 1 και ΑΣΠΑΙΤΕ =3,5 μόρια!!!!
διδασκαλείο και μεταπτυχιακό=5 μόρια (το διδασκαλείο δεν υφίστατια και όταν λειτουργούσε δεν είαν δικαίωμα να το παρακολουθη΄σουν όλοι οι εκπαιδευτικοί.
Διδασκαλείο (επιμόρφωση) (ένα έτος) =2 μόρια
Μεταπτυχιακό στις επιστήμες της αγωγής και εκπαίδευσης σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου (1 έτος)=0 μόρια......

Κάτι δεν πάει καλά.....ο γνωστικός τους χάρτης κάπου χάνει τον προσανατολισμό του.........

 
ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
29 Απρ 2015 14:57

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ 1 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΤΕΡΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΛΑΔΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ.
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΡΕΤΑΙ.
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΕ1 ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ.
ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΥΝΤ/ΧΟΣ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ1
ΠΡΩΗΝ ΥΠΔΝΤΗΣ 8ΟΥ ΣΕΚ ΑΘΗΝΑΣ

 
ss
29 Απρ 2015 14:36

Για να μην τα πολυλογούμε, όλοι μας γνωρίζουμε καλά ότι όλα αυτά αποτελούν μηνύματα στην πρόοδο και την αριστεία. Γνωρίζουμε ακόμη και τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών στους συλλόγους διδασκόντων. Αυτό που δεν θέλουν να πιστέψουν οι υπέρμαχοι της ισοπέδωσης των πάντων και της απαξίωσης των κόπων και προσπαθειών αρκετών ανθρώπων, είναι ότι όλα αυτά λειτουργούν σε βάρος των επόμενων γενεών, των παιδιών μας. Mήπως τα σκεφτήκαμε μέχρι τώρα και θα αναλογιστούμε τη ζημιά που γίνεται και στο εξής;;
Σηκώθηκαν ακόμα και οι ΥΕ (υποχρεωτικής εκπαίδευσης) και τα βάζουν με όσους έχυσαν ιδρώτα και αίμα να κάνουν σπουδές.

Θα έλεγα λοιπόν, σα δεν ντρέπεστε κυβερνώντες με όλα αυτά τα δεινά που φέρνεται στην ελληνική κοινωνία, σα δεν ντρέπεστε...????

Ότι χειρότερο έχει να παρουσιάσει το Υπουργείο τις τελευταίες δεκαετίες, τα χειρότερα μηνύματα. Τόσο κόμπλεξ απο που προέρχεται;

Ελπίζω να μην αφήσει η Ευρώπη τέτοια κατάντια να κυριαρχήσει παντού...ελπίζω.

 
Φώτης
29 Απρ 2015 12:59

Το νομοσχέδιο δεν αποσύρεται γιατί ήταν εκπρόθεσμο, αποσύρεται γιατί είναι πρόχειρο και έχει ένα σωρό λάθη. Λάθη που οι φωστήρες οι συντάκτες του περιμένουν να τα διαβάσουν εδώ μέσα για να κάνουν διορθώσεις. Θα δείτε τις διορθώσεις αμέσως μόλις κυκλοφορήσει.
Με αυτή την έννοια, εμείς τους βοηθάμε στο νομοσχέδιο, είναι ένα από τα νέα (ή ίσως πολύ παλιά), μοντέλα αυτό που αρχίζουμε να μαθαίνουμε.

 
konstantinos
29 Απρ 2015 10:23

Για αυτόν που είπε αν θα ταξίδευαν με καπετάνιο που δεν εμπιστευονται κλπ...σίγουρα θα πρέπει το πλήρωμα να βγάζει καπετάνιο όποιον θέλει αυτό ... και μετά να έρχεται η σειρά του άλλου .....καλά ταξίδια τότε ....

 
Εκπαιδευτικός
29 Απρ 2015 01:21

Mπράβο ! Τολμήστε και μην κάνετε πίσω στις κομματικές πιέσεις του συστήματος που χρόνια τώρα ''μοιράζει'' τις Διευθυντικές θέσεις όπως θέλει. Ο σύλλογος καθηγητών πρέπει να έχει άποψη για τον Διευθυντή του ! Επίσης να μειωθεί η θητεία απο 4 σε 2 έτη και να μπει πλαφόν δύο συνεχόμενων θητειών...γιατί ως γνωστόν η μακροχρόνια εξουσία διαφθείρει. Τι πιο δημοκρατικό!
Εσεις που διαμαρτύρεστε, θα ταξιδεύατε με πλοίο με καπετάνιο που δεν εμπιστεύεστε και δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε;

 
giannis gl
29 Απρ 2015 00:39

η άδεια κύησης λογίζεται ως διδακτική προυπηρεσία. Γιατί άραγε μια εκπαιδευτική άδεια (για παράδειγμα για ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ) να μην λογίζεται ως διδακτική προυπηρεσία; Ή μήπως το λέει κάπου και δεν το πήρα είδηση ; Ή μήπως δεν βολεύει κάποιους;

 
Ερωτήματα
28 Απρ 2015 23:43

Δώστε παράταση στη θητεία των διευθυντών σχολικών μονάδων και διευθυντών διευθύνσεων όπως προτείνετε και για τους σχολικούς συμβούλους. Απαλλάξτε τους συλλόγους από τους "μικρούς εμφύλιους" και τα δικαστικά έξοδα. Για τις κενές και κενούμενες θέσεις διευθυντών εφαρμόστε ότι ισχύει, γιατί ο ισχύων νόμος δίνει τη λύση σε τοπικό επίπεδο. Ο ήδη υπάρχων νόμος ρυθμίσεις θέλει μόνο στην συνέντευξη. Τολμήστε! Είστε κυβέρνηση του 100% και όχι μόνο των ψηφοφόρων σας!

 
Μαίρη
28 Απρ 2015 23:10

ΔΙΑΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΝΟΧΟΙ...

 
Μπέζος Χάρης
28 Απρ 2015 23:09

Αυτοί δε μπορούν συμφωνήσουν μεταξύ τους πότε θα ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο, θα συμφωνήσουν με τους εταίρους για πιο δύσκολα θέματα;
Δυστυχώς μία από τα ίδια στην ταλαίπωρη την Παιδεία...

 
Poyet
28 Απρ 2015 23:04

Ότι πιο σωστό, δημοκρατικό και αξιοκρατικό υπήρξε τα τελευταία χρόνια. Εύγε!

 
Ντίνος
28 Απρ 2015 22:46

Μάλλον πρέπει να τους δει ένας γιατρός...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ