Η μισθοδοσία προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου – όπως είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί – αποδίδεται βάσει δεδουλευμένων σύμφωνα με την νομοθεσία σε αντίθεση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, των οποίων η μισθοδοσία προηγείται του μήνα της παροχής υπηρεσίας τους.
Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών καταβάλλεται κατά το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα από το μήνα παροχής της υπηρεσίας.
Την παραπάνω γραπτή απάντηση (Δείτε εδώ το έγγραφο της απάντησης) έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, από ερώτηση του Βουλευτή Γ. Στύλιου (Δείτε εδώ την ερώτηση του Βουλευτή).
Ο υπουργός Παιδείας στην απάντησή του υπογραμμίζει και τα εξής:
Α. Για τη μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του ΕΣΠΑ έχει θεσμοθετηθεί από το 2011 μια νέα διαδικασία καταβολής της μισθοδοσίας, η οποία αφενός μεν βεβαιώνει την υλοποίηση του Φυσικού Αντικειμένου των Πράξεων μέσω παρουσιολογίων, αφετέρου διασφαλίζει την έγκαιρη καταβολή των καθαρών αποδοχών των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, οι καθαρές αποδοχές των εκπαιδευτικών καταβάλλονται ως έναντι μέχρι το τέλος του μήνα που παρεσχέθη η υπηρεσία ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται κατά την εκκαθάριση της μισθοδοσίας εντός του επόμενου μήνα.
Β. Σύμφωνα με την ανωτέρω διαδικασία, η καταβολή των καθαρών αποδοχών για τον Ιανουάριο 2015 και ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21/1/2015 προκειμένου να έχουν την δυνατότητα οι εκπαιδευτικοί να μετακινηθούν με ευχέρεια για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Οι καθαρές αποδοχές για τον Φεβρουάριο καταβλήθηκαν για ορισμένες μόνο Πράξεις με μικρή καθυστέρηση στις 6-3-2015, λόγω των διαδικασιών διορισμού του νέου Γενικού Γραμματέα ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή. Τέλος η καταβολή των καθαρών αποδοχών για τον Μάριο 2015 πραγματοποιήθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος στις 31/3/2015.
Γ. Επιπλέον η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο απλοποίησης και ταχύτερης πληρωμής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του ΕΣΠΑ εφαρμόζει τη διαδικασία ηλεκτρονικής πληρωμής προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες είναι αρμόδιες να αποδώσουν την μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του ΕΣΠΑ σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.