Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για το ζήτημα των μετατάξεων, ζητά η ΟΛΜΕ

Δημοσίευση: 18/05/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και τον Αναπληρωτή Τάσο Κουράκη ζητά επείγουσα συνάντηση μαζί τους για το σοβαρό και επείγον ζήτημα των μετατάξεων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ:

Α. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια του 2013 και 2014, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Β. Σημειώνει ότι σε καμιά περίπτωση τα λάθη, η αδιαφάνεια και οι επιλογές της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας το καλοκαίρι του 2013, που οδήγησαν στην υποχρεωτική βίαιη μετάταξη χιλιάδων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, υπό την απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, είχε ήδη προηγηθεί η κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, δεν μπορούν να διορθωθούν σήμερα με συνολική ακύρωση όλων των μετατάξεων δημιουργώντας για μια ακόμα φορά προβλήματα και καθιστώντας θύματα τους εκπαιδευτικούς.

Β. Επισημαίνει ότι η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την οικογενειακή και εργασιακή εξουθένωση 3.600 εκπαιδευτικών, αλλά θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις, τόσο σε όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει, όσο και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά.

Η ΟΛΜΕ  κατέθεσε  στην πολιτική ηγεσία ξανά τις προτάσεις της για το θέμα, και ζητά την άμεση απόσυρση της πρότασης του υπουργείου, ενώ στηρίζει την κινητοποίηση τωνεκπαιδευτικών που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, 19-5-15, στις 9 π.μ. έξω από το υπουργείο Παιδείας.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΠΡΟΣ: τον Υπ. Παιδείας κ. Αριστ. Μπαλτά τον αναπλ. Υπ. Παιδείας κ. Τ. Κουράκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Επιτρ του Υπ. Παιδείας

Για τις μετατάξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σχετικά με το θέμα της απόδοσης οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μετατάχθηκαν υποχρεωτικά με το αρ. 82 παρ. 11 του ν. 4172/13 στην πρωτοβάθμια, το ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει τα παρακάτω:

1. Να πραγματοποιηθεί έλεγχος νομιμότητας των μορίων των μεταταγμένων, να δημοσιοποιηθούν τα μόρια και να γίνει επιστροφή στη δευτεροβάθμια όσων έχουν κάνει ψευδή δήλωση.

2. Να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στη Β/θμια σε όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν με παράλληλη κατοχύρωσή τους. Όσοι είχαν οργανική θέση, είτε σε διαθέσιμη οργανική θέση, είτε σε προσωποπαγή μέχρι το άνοιγμα της πρώτης οργανικής. Όσοι ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ παραμένουν στη διάθεση.

3. Να γίνει σύσταση οργανικών σε κάθε σχολική μονάδα για όλα τα διδακτικά αντικείμενα με βάση τις πραγματικές ανάγκες της πρωτοβάθμιας.

4. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ανήκουν σε ειδικότητες που δεν προϋπήρχαν στην Α/θμια εκπαίδευση να τοποθετηθούν άμεσα βάσει των μορίων τους.

5. Για τις κοινές ειδικότητες: να γίνει σύγκριση (με βάση τα μόρια μετάθεσης του 2013) όσων αιτούνταν μετάθεση εντός της πρωτοβάθμιας το 2013 και των μεταταγμένων από τη δευτεροβάθμια. Να ικανοποιηθούν οι μεταθέσεις εντός πρωτοβάθμιας με βάση τα μόρια των τελευταίων μεταταγμένων.Να δοθούν σε όλους οργανικές θέσεις στην περιοχή που έχουν μεταταχθεί.

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕΜετατάξεις

Σχόλια (11)

 
Στρατής
18 Μάιος 2015 18:29

Από τις λίγες φορές που ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αγγίζει την τελειότητα! Δικαιότατη, ήρεμη , νομικά σωστή για κάθε αδικημένο και μη. Ας βρει κάποιο σημείο διαφωνίας κάποιος. Πιστεύω να γίνει αποδεκτή άμεσα από όλους.

 
Μετάταξη
18 Μάιος 2015 19:10

Συμφωνώ απόλυτα με τον Στρατής με την επισήμανση πως προσωπικά θα ήθελα να διωχθούν και διοικητικά όσοι δήλωσαν πλαστά στοιχεία.

 
ΠΕ5
18 Μάιος 2015 20:44

Αν κατάλαβα καλά η παράγραφος 2 αφορά ΟΛΕΣ τις ειδικότητες και με αυτήν συμφωνώ! Αν ικανοποιηθούν " Όσοι είχαν οργανική θέση, είτε σε διαθέσιμη οργανική θέση, είτε σε προσωποπαγή μέχρι το άνοιγμα της πρώτης οργανικής" αμέσως ανοίγουν κενά για όσους επιθυμούν μετάταξη...
Διαφορετικά κ.κ. από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του Υπουργείου διότι όσοι δεν έχουν πρόβλημα νομιμότητας θα ξαναβρεθούν στην Π/μια εύκολα και παράλληλα θα επιβληθεί επιτέλους ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ.

 
ΠΕ5
18 Μάιος 2015 20:47

Αν κατάλαβα καλά η παράγραφος 2 αφορά ΟΛΕΣ τις ειδικότητες και με αυτήν συμφωνώ! Αν ικανοποιηθούν " Όσοι είχαν οργανική θέση, είτε σε διαθέσιμη οργανική θέση, είτε σε προσωποπαγή μέχρι το άνοιγμα της πρώτης οργανικής" αμέσως ανοίγουν κενά για όσους επιθυμούν μετάταξη...
Διαφορετικά κ.κ. από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του Υπουργείου διότι όσοι δεν έχουν πρόβλημα νομιμότητας θα ξαναβρεθούν στην Π/μια εύκολα και παράλληλα θα επιβληθεί επιτέλους ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ.

 
Χρ. Κοντός πε19
18 Μάιος 2015 21:22

Πάρα πολύ άνετα και δίκαια μαζί λύνουν οι προτάσεις της ΟΛΜΕ ένα ζήτημα που τελείως απρόσμενα και ανοήτως προέκυψε. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι και γιατί -μαζί με την ΔΟΕ- το δημιούργησαν, μα τελικά η λύση αυτή αποκαθιστά όλες τις πτυχές με σωστότατο τρόπο ικανοποιώντας όλους και τιμωρώντας τυχόν πονηρούς. Άντε τώρα να γίνει άμεσα πράξη γιατί αργήσαμε πάλι φέτος πολύ με μεταθέσεις κλπ.

 
Μαρία π.
18 Μάιος 2015 21:33

Αυτή τη φορά θα συγχαρώ την ΟΛΜΕ για την μελετημένη, πρακτική, νόμιμη και απρόσμενα δίκαιη για όλους λύση που προτείνει. Μπράβο στους συντάκτες της που έτσι διευκολύνουν άμεσα και το υπουργείο μια και κάποια πράγματα επείγουν.
Επίσης συμφωνώ με την άποψη να τραβήξουν γερά το αυτί σε κάποιους που έδωσαν (αν έδωσαν) πλαστά στοιχεία. Ετσι θα σταματήσει και ο ...εμφύλιος που απειλήθηκε από κάποιους .

 
ΠΕ
19 Μάιος 2015 00:25

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!
ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ

 
Κάποτε έλεγαν αυτά...
19 Μάιος 2015 00:29

ΟΛΜΕ: Όχι στις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών
Να ανακληθούν οι αποφάσεις του Υπουργού
Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:
«Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και με απόντες τους εκπαιδευτικούς, ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος υπέγραψε αποφάσεις για την υποχρεωτική μετάταξη 4.692 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια, αλλά και στη διοίκηση της εκπαίδευσης. Ο Υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει αυθαίρετα υπεράριθμους πάνω από 6.000 εκπαιδευτικούς ερήμην των υπηρεσιακών συμβουλίων! Αυτές οι αποφάσεις θέτουν σε ομηρεία τους εκπαιδευτικούς, δημιουργούν σοβαρές ανατροπές στους οικογενειακούς τους προγραμματισμούς, αλλά και σοβαρούς κινδύνους για τη λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη.
Όπως είναι γνωστό, με την πρόσφατη ψήφιση του ν. 4172/13 η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση της πολιτικής της κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου και της διάλυσης των εργασιακών μας σχέσεων. Έτσι, μετά την καρατόμηση Τομέων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και τη διαθεσιμότητα-απόλυση των συναδέλφων των αντίστοιχων ειδικοτήτων, σειρά έχει το ξεκλήρισμα εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων μέσα από τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων στην Πρωτοβάθμια και σε διοικητικές θέσεις του Υπουργείου Παιδείας.
Φαίνεται πλέον καθαρά ότι την Κυβέρνηση το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ένα σχολείο με λιγότερους και ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, τι μαθήματα θα γίνονται, ποιοι θα τα διδάσκουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τη μόρφωση των παιδιών.
Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί τις υποχρεωτικές μετατάξεις των συναδέλφων που χαρακτηρίζει αυθαίρετα ως «πλεονάζον προσωπικό», ενώ αυθαίρετα επίσης δεν προχώρησε εδώ και αρκετούς μήνες στην υλοποίηση της δικής του προκήρυξης εθελοντικών μετατάξεων 940 θέσεων εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παρά το γεγονός πως οι αιτήσεις υπερκάλυπταν τη ζήτηση. Είναι έτσι σαν να τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς.
Να σημειώσουμε ακόμα πως, ενώ στην απόφαση του Υπουργού τίθενται απαράδεκτα χρονικά πλαίσια για τις αιτήσεις (14-23/8), μένουν αναπάντητα πολλά και σοβαρά ερωτήματα των εκπαιδευτικών, τα οποία δεν είναι σε θέση να τα απαντήσουν ούτε οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ούτε το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας!
Για τον κλάδο μας, να το ξεκαθαρίσουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο πως τα «πλεονάσματα» και οι «υπεραριθμίες» που παρουσιάζονται στην Υπουργική Απόφαση κατά Δ/νση και Περιφέρεια Εκπ/σης, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής, είναι κατασκευασμένα λόγω της αύξησης του ωραρίου, οι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζονται ως οργανικά υπεράριθμοι επειδή υπολογίζεται μόνο η πρώτη ανάθεση και δεν λαμβάνονται υπόψη οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.
Οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων από το Σεπτέμβρη. Τα σχολεία δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σεπτέμβρη και το Υπουργείο Παιδείας θα έχει πλήρη την ευθύνη για αυτό.
Με βάση τα παραπάνω, εμείς δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτές τις στημένες λίστες της καρατόμησης και της απαξίωσης των Εκπαιδευτικών και του Δημόσιου Σχολείου.
Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας:
-Να σταματήσουν οι διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων.
-Να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσων αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί εθελοντικά.
-Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις νόρμες των μνημονιακών συμφωνιών.
Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να οργανώσουν την επόμενη εβδομάδα, από 21 ως 23 Αυγούστου, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις Δ.Ε. και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις.
Κανείς συνάδελφος δεν περισσεύει.
Καμιά υποχρεωτική μετάταξη-διαθεσιμότητα-απόλυση.
Κανένας συνάδελφος εκτός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
στην οποία ανήκει.
Το Δημόσιο Σχολείο μάς χρειάζεται όλους.»

 
Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ
19 Μάιος 2015 01:28

Όχι κύριοι. Δε θα επιστρέψουν στη Βθμια όσοι έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία.
Όσοι έχουν κάνει ψευδή δήλωση θα πάρουν την άγουσα για ΕΔΕ με ό,τι συνεπάγεται.
Σιγά μην τους επιβραβεύσουν κι όλας.
Στη Βθμια θα επιστρέψουν όσοι δεν υπακούν στα κενά και στα πλεονάσματα της 1ης διαπιστωτικής πράξης. Να μην τα παραθέσω πάλι εδώ.
Το υπουργείο να τρέξει σωστά τον αλγόριθμο.
Έβγαινε ένας με 27 μόρια και έπρεπε να ικανοποιήσουμε όλους όσους είχαν παραπάνω μετά, με ενστάσεις. ΚΑΙ ΔΕ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΣΩ.

Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ.
Είχε κενά σε ΠΥΣΠΕ και πλεονάσματα (δοτική ικανότητα) σε ΠΥΣΔΕ.
Ήταν νόμος μνημονιακός για εξοικονόμηση προσωπικού και καταπατήθηκε.

Τα στοιχεία υπάρχουν και το γνωρίζουν πολύ καλά ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ.

 
Μήτσος
19 Μάιος 2015 04:52

Με το μπάχαλο αυτό που πάει να γίνει ξεχάστε μεταθέσεις και υπηρεσιακές μεταβολές. Οι αγωγές θα πάνε σύννεφο ... :) Και αν κάνει κάτι τέτοιο αυτή η κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι θέλει να αποκαταστήσει αδικίες, καθίστε να δείτε τι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση. Ξυπνήστε

 
@στον πε από Νικ. Μακρή ΠΕ19
19 Μάιος 2015 11:05

Εκτός της μιζέριας που κρύβει κύριε/α το διαφωτιστικό σου "πε" πες και κανένα επιχείρημα! Φαίνεται πως δεν σε βολεύει η ξεκάθαρη και δίκαιη για όλους λύση της ΟΛΜΕ . Αυτή ακριβώς που μας ξεμπλέκει από το βάρος του Αρβανιτόπουλου. Απογοητεύτηκες μια και μόνο σε θολά νερά κάποιοι προσπαθούν να ψαρέψουν τάχα τί; Αμφιβάλλω αν είσαι και ΠΕ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ