ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ για ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ: Δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία ειλημμένη απόφαση - Διάλογος με τα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη

Δημοσίευση: 18/05/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία ειλημμένη απόφαση».

Αυτό ξεκαθάρισε το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, αναφορικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων του 2013, για το οποίο έχει προκληθεί αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, και υπογραμμίζει τα εξής:

Α.Το υπουργείο αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και την συνθετότητα του ζητήματος, προχώρησε στην σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, Ομοσπονδιών και υπηρεσιακών παραγόντων. Στόχος είναι η διερεύνηση αξιόπιστων και αποτελεσματικών προτάσεων θεραπείας των στρεβλώσεων, στο πλαίσιο της αντικειμενικότητας και της δικαιοσύνης. Η επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της προκειμένου να εισηγηθεί τις προτάσεις της στην πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την τελική ευθύνη.

Β. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να εξαντλήσει τον διάλογο με τα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να εξευρεθεί η λύση εκείνη που θα είναι προς όφελος τόσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σύνολο της.

Σχόλια (10)

 
πε19
21 Μάιος 2015 01:05

Έκανα αίτηση απο καθαρό φόβο! Δεν ήθελα ποτέ να πάω Αθμια μετά απο πολλά χρόνια στη Βθμια !!! Οπότε όχι δεν μετάνιωσα στη συνέχεια, γιατί απλούστατα δεν ήθελα ποτέ να πάω στην Αθμια με την καρδιά μου και ήξερα τι με περιμένει! Τώρα που δεν υπάρχει άλλο τρομοκρατία θα επέστρεψε η δικαιοσύνη!

 
προς ΠΕ19
19 Μάιος 2015 16:09

πρέπει να μετάνοιωσες σκληρά που πήγες πρωτοβάθμια έ;

 
πε19
19 Μάιος 2015 12:35

2 επιλογές υπάρχουν:
1η) Ακύρωση όλων των μετατάξεων.
2η) Να δοθεί το δικαίωμα να κάνουν αίτηση ανάκλησης της μετάταξης όσοι το επιθυμούν.

 
Callio
19 Μάιος 2015 11:03

Κι όσοι αδίκως δεν πήραμε μετάταξη και ακόμα ταλαιπωρούμαστε; Μην ανησυχείτε ότι χάσατε το δικαίωμα μετάθεσης. αυτά τα χρόνια ΔΕΝ έγιναν μεταθέσεις σε πολλές ειδικότητες. Η προκήρυξη που είχε εκδοθεί τότε για τις μετατάξεις δεν τηρήθηκε. Ίσχυσαν άλλες παράμετροι από αυτές που αναγράφονταν. Εξάλλου, θεωρητικά, όσοι πήραν δικαίως μετάταξη τότε, θα πάρουν και τώρα

 
μετάταξη
19 Μάιος 2015 10:34

Ως συνήθως το υπουργείο δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τίποτα, όποια κυβέρνηση και να έχουμε.
Και βρήκε την κατάλληλη στιγμή εν μέσω εξεταστικής για να προκαλέσει αναστάτωση.
Για να τελειώνουμε: Αν θέλει να κάνει κάτι σωστό ας ελέγξει τα μόρια κλπ και όπου υπάρχουν παρανομίες εκεί να επέμβει. Γιατί έγιναν πολλά. Αλλά δεν θα την πληρώσουν όλοι όσοι δυο χρόνια τώρα εντελώς νόμιμα προγραμμάτισαν τη ζωή τους. Εκτός αν θέλει και αυτό το υπουργείο να μας αντιμετωπίσει σαν μπαλάκια.

 
ΝΣ
19 Μάιος 2015 10:26

Είναι αδιανόητο, ύστερα από τόσον καιρό, να γίνεται συζήτηση για ακύρωση των μετατάξεων. Η μόνη λογική συζήτηση θα έπρεπε να αφορά στην αποκατάσταση της όποιας αδικίας π.χ. λάθη ή "λάθη" κατά τη μοριοδότηση. Δεν είναι όμως δυνατόν ο εκπαιδευτικός που εξαναγκάστηκε σε μετάταξη να αντιμετωπίζεται και πάλι σαν να είναι σάκος του μποξ.

 
Μανώλης
19 Μάιος 2015 10:24

Τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που είχαν οργανική θέση στην Β/θμια και πήραν μετάταξη στην Α/θμια στην περίπτωση που αυτή έχει δοθεί σε άλλον εκπαιδευτικό;

 
μεταταγμένος
18 Μάιος 2015 19:10

η εισήγηση του υπουργείου, περιέχει προφανείς αδικίες: π.χ.

είναι δυνατόν ένας εκπαιδευτικός που πήρε μετάταξη π.χ. για Πειραιά και δικαιούται για 2 χρόνια να πάρει 2 μόρια, να μοριοδοτηθεί με τα υψηλότερα μόρια της περιοχής από την οποία προέρχεται π.χ. Μαγνησίας και να πάρει για παράδειγμα 20 μόρια!!! Χωρίς να έχει υπηρετήσει σε αυτή την περιοχή; Δηλαδή, και ήταν Πειραιά, στο σπίτι του, και θα πάρει 20 μόρια. Και κάποιος άλλος που ήταν στη Δευτεροβάθμια Πειραιά και πήγε στην Πρωτοβάθμια Πειραιά να πάρει 4 μόρια; Και μετά αυτοί οι δύο να διεκδικήσουν πάλι μετάταξη; Είναι δίκαιο αυτό; Αποκαθίσταται έτσι η νομιμότητα;

Αν ανακληθούν οι μετατάξεις και επαναπροκηρυχτούν θα πρέπει να γίνουν ή με τα σημερινά μόρια, ή με τα μόρια του 2013.

Ανακαλούνται ας πούμε τώρα οι μετατάξεις και επιστρέφουν πίσω οι μεταταχθέντες. Τι γίνεται αν κάποιος πριν τη μετάταξη είχε οργανική θέση; Αυτή πλέον έχει καλυφθεί από άλλον. Αν αυτός δεν θέλει να ξαναπάρει μετάταξη ή δεν κατορθώσει να πάρει, θα πάει πίσω στην οργανική του; Και ο άλλος που είχε πάρει τη θέση του τι θα γίνει; … Μύλος.

Και τι θα γίνει με τους μεταταχθέντες που για 2 χρόνια έχασαν το δικαίωμα μετάθεσης; Θα γυρίσουν πάλι πίσω, ενώ αυτά τα 2 χρόνια θα μπορούσαν να έχουν πάρει μετάθεση.

Οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών θα πρέπει να διαχωριστούν και να αντιμετωπιστούν διαφορετικά από τις υπόλοιπες.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στις μετατάξεις (και όσοι δεν συμμετείχαν) ήξεραν τι έκαναν. Το έκαναν με την υπογραφή τους. Αν κάποιος το έκανε χωρίς τη θέλησή του, επειδή φοβήθηκε, ας του δοθεί η δυνατότητα να κάνει ανάκληση.

Δεν παρανόμησαν οι μεταταχθέντες. Αν κάποιοι παρανόμησαν σχετικά με τα μόριά τους ή τα δικαιολογητικά τους, να βρεθούν, να ανακληθούν οι μετατάξεις τους και να λάβουν τις ανάλογες κυρώσεις.

Και εν πάση περιπτώσει αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να επιτραπούν μετατάξεις από την Δευτεροβάθμια στην οικεία μόνο Πρωτοβάθμια, ή αυτοί που ανήκουν στην οικεία Δευτεροβάθμια να προηγούνται έναντι των άλλων.

 
Αριστείδης
18 Μάιος 2015 18:51

Αν σέβεστε και υπολογίζετε ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους σας (Π/θμιους, Δ/θμιους, πρώην Δ/θμιους, μεταταγμένους κλπ.) σταματήστε την ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ και βρείτε ως ηγεσία μια λύση για όλους. Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει μεταξύ συναδέλφων. Ως εξωτερικός παρατηρητής, λυπάμαι για την κατάσταση. Από τη στιγμή που δε γίνονται διορισμοί και υπάρχουν συνεχώς νέες παραιτήσεις, μεταθέστε κόσμο και δώστε οργανικές σε όλους. Υπάρχουν θέσεις για όλους. Βάλτε τέλος σε αυτήν την ηθική κατάντια, φανείτε ανώτεροι για να αξίζετε την ψήφο και ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ του κόσμου (ΟΛΟΥ)!!

 
Γιαννης
18 Μάιος 2015 18:38

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΤΑΤΑΧΘΕΙ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.