ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Δεν αποσύρεται η εισήγηση για την ανάκληση μετατάξεων , αλλά θα αναδιατυπωθεί

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το υπ. Παιδείας
Δημοσίευση: 19/05/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο κ.Κουράκης δεν δεσμεύτηκε ότι αποσύρεται η εισήγηση του υπουργείου περί ανάκλησης μετατάξεων, αλλά αφού ακούσει τις απόψεις της ΟΛΜΕ, εκπροσώπων της ΔΟΕ και μεταταγμένων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, θα τις συνθέσει όλες και θα επαναδιατυπώσει νέα εισήγηση στην Επιτροπή τις επόμενες ημέρες, που θα έχει σαν γνώμονα τα συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών.

Αυτό ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από Μετάταξη, αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Συντονιστικής Επιτροπής:

1. Στην ενιαία πρόταση της ΟΛΜΕ, με την οποία συντάχθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και κυρίως σε ότι αφορά τη σύσταση όλων των απαραίτητων οργανικών θέσεων (ολοήμερα-ΕΑΕΠ), η οποία θα επιφέρει την ποθούμενη επίλυση, είπε ότι είναι και θέμα θετικής εισήγησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ότι δεν επιφέρει περεταίρω δαπάνη στον προϋπολογισμό.

2. Έπειτα από ερωτήσεις των παρευρισκόμενων για το αν η σύσταση των οργανικών θέσεων είναι θέμα της διαπραγμάτευσης του νόμου περί κινητικότητας με τους θεσμούς, η απάντησή του ήταν κατά λέξη: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό».

Συγκέντρωση

Στο μεταξύ έξω από το υπουργείο Παιδείας συγκεντρώθηκαν σήμερα εκπαιδευτικοί οι οποίοι με συνθήματα διατύπωσαν τη διαμαρτυρία τους για την πρόθεση του υπουργείου να ανακαλέσει τις μετατάξεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας  ο  Αναπληρωτής Υπουργός εξήγησε στους εκπαιδευτικούς ότι η πρόταση που κατατέθηκε στη συσταθείσα επιτροπή (αποτελούμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες, εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ) για την ανάκληση των μετατάξεων, ήταν εισήγηση και όχι τελική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, , τονίζει το υπουργείο Παιδείας, η ευόδωση της όλης προσπάθειας για την εξεύρεση λύσης συναρτάται από τη σύσταση οργανικών θέσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνει το υπουργείο,  θα κινηθεί και το Υπουργείο το επόμενο διάστημα, παράλληλα με τον έλεγχο νομιμότητας όλης της διαδικασίας.

ΔΟΕ: Σχετικά με τις υποχρεωτικές μετατάξεις και τη σκόπιμη διαστρέβλωση των θέσεων της Δ.Ο.Ε.

    Με αφορμή τη σκόπιμη παραπληροφόρηση που υπάρχει από διάφορους κύκλους σχετικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων και τη θέση της Ομοσπονδίας, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επισημαίνει τα εξής:

1.    Στη συνεδρίαση της επιτροπής για τις μετατάξεις, την Παρασκευή 15-5-2015,  οι εκπρόσωποι του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κατέθεσαν την εισήγηση η οποία περιλαμβάνεται στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία και επιβεβαιώνεται από τις ανακοινώσεις των αιρετών εκπροσώπων της Β/θμιας που συμμετέχουν στην επιτροπή.
2.    Σκόπιμα διαρρέεται ότι η εισήγηση αφορά, επί της ουσίας, και τους  3.655 μεταταγμένους εκπαιδευτικούς ενώ στην πραγματικότητα (εάν βέβαια το Υπουργείο έχει την πρόθεση να τηρήσει τις δεσμεύσεις του) αφορά μόνο τους 1.306 συναδέλφους των κοινών ειδικοτήτων αφού οι ειδικότητες των υπολοίπων δεν προϋπήρχαν στην Α/θμια εκπαίδευση και η τοποθέτησή τους δεν επηρεάζει  εκπαιδευτικούς της Α/θμιας εκπαίδευσης.
3.    Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε, από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση και ζήτησε να πραγματοποιηθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές με τη νόμιμη διαδικασία. (σύσταση οργανικών θέσεων, μεταθέσεις Α/θμιας, μετατάξεις). Αυτό δηλαδή που γινόταν πριν την ψήφιση του Ν.4172.
4.     Παρά τις αντιδράσεις της Δ.Ο.Ε. αλλά και των συναδέλφων της Α/θμιας που θίγονται από αυτή τη διαδικασία το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην πραγματοποίηση 3.655 μετατάξεων με αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας να προσφύγουν στα δικαστήρια και να υπάρχουν, ήδη, δικαστικές αποφάσεις που χαρακτηρίζουν παράνομη τη διαδικασία.
5.    Στη συνεδρίαση της επιτροπής που έγινε στις 15-5-2105 οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσαν τη γνωστή εισήγηση για ανάκληση όλων των μετατάξεων κοινών και μη κοινών ειδικοτήτων, καθώς και των μετατάξεων σε διοικητικές θέσεις, εξηγώντας ότι η ανάκληση της μετάταξης και των μη κοινών ειδικοτήτων καθώς και των μεταταγμένων σε διοικητικές θέσεις είναι τυπική νομική πράξη που γίνεται λόγω της ύπαρξης δικαστικών αποφάσεων που αφορούν τη μοριοδότηση και τον τρόπο τοποθέτησης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

•    Να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση των απαραίτητων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Α/θμια Εκπαίδευση σύμφωνα με τις προτάσεις που απέστειλαν τα Π.Υ.Σ.Π.Ε., κάτι που εξ αρχής αποτελεί  βασική θέση της Δ.Ο.Ε. και τον μοναδικό τρόπο ώστε να επιλυθεί το τεράστιο αυτό ζήτημα.
•     Να δημοσιοποιήσει άμεσα τα μόρια των συναδέλφων μη κοινών ειδικοτήτων (καθώς και των μεταταγμένων σε διοικητικές θέσεις) και αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος της νομιμότητας να προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτησή τους στις οργανικές θέσεις που θα συσταθούν.
•    Για τις 1.306 θέσεις των κοινών ειδικοτήτων να προχωρήσει άμεσα στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Α/θμιας και στη συνέχεια σε μετατάξεις εκπαιδευτικών Β/θμιας στις εναπομείνασες θέσεις αφού ολοκληρωθεί και γι’ αυτούς ο έλεγχος των μορίων.
•    Εξυπακούεται πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα ανάκλησης της μετάταξης σε όσους συναδέλφους της Β/θμιας το επιθυμούν και επιστροφής τους στη θέση που κατείχαν πριν τις μετατάξεις.
•    Παράλληλα το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε κανένας εκπαιδευτικός να μη μετακινηθεί εκτός του τόπου συμφερόντων του.

    Τέλος το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την ηγεσία του Υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη κατάργηση του Ν.4172/13, ως μνημονιακού Νόμου που έφερε απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές μετατάξεις στο δημόσιο και στην εκπαίδευση και αναστάτωσε δραματικά τη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Είναι τραγικό και δεν επιτρέπεται οι εκπαιδευτικοί να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα των επιζήμιων πολιτικών των κυβερνήσεων.

Σχόλια (12)

 
καθηγητής
27 Μάιος 2015 16:50

Ας υποθεσουμε οτι θα δοθει σε ολους η δυνατοτητα να κανουν αιτηση ανακλησης της μεταταξης τους απο τη βθμια στη αθμια για να επιστρεψουν στη βθμια. Οι εκπαιδευτικοι που εχουν κανει ηδη αιτηση ανακλησης στο παρελθον μετα της εκλογες αλλα δεν εχουν λαβει απαντηση απο το υπουργείο πρεπει να ξανακανουν αιτηση ανακλησης? Ειναι ενα θεμα πιστευω...

 
@kid
21 Μάιος 2015 09:14

Aν έχεις πολλά μόρια σύμφωνα με τις προτάσεις ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ενδιαφερομένων θα συγκριθείς ισότιμα και δίκαια και τότε θα δικαιωθείς αν πράγματι έχεις. Δεν χρειάζεται να μη λαμβάνεις υπόψη τα βάσανα 4000 ομοίων σου στο φινάλε ανθρώπων. Εσύ λύσσαξες παντού. Κι αυτοί πάλεψαν χρόνια και αναγκάστηκαν νόμιμα να πάνε και στην πρωτοβάθμια που πίστεψέ με δεν θα τόθελαν με τίποτε. Και τρέχουν και σε 3-4 σχολεία. Η ανάγκη κι ο φόβος τους ανάγκασε κάποτε.

 
Στελ. Π. ΠΕ19
20 Μάιος 2015 16:02

Κύριε Κουράκη,
Ελπίζω να επικρατήσει η κοινή λογική όπως αρμόζει σε έναν υπουργό που θέλει να δείξει ευαισθησία και πρακτικότητα όπως εσείς. Μόνο μην παρασυρθείτε . Η λύση άλλωστε είναι απλή, νόμιμη, αναίμακτη, αποδεκτή και δίκαιη όπως προτείνεται και από όλα τα αρμόδια όργανα (ΟΛΜΕ,ΔΟΕ κλπ). Επίσης και ανέξοδη ( δεν πληρώνουμε νεοδιορισμένους!) μια και οι μεταταγέντες ήδη υπηρετούν όλοι σε μάχιμες θέσεις και δεν φτάνουν! Οι 2700(μη κοινές ειδ.) +1300(κοινές ειδ.)+100(περίπου παλιοί κοινές ειδ.) οικογενειάρχες των 750 ευρώ δεν αντέχουν άλλη ταλαιπωρία. Αρκετά τράβηξαν από προηγούμενους...

 
@στον "ο γέγονε, γεγονε;"
20 Μάιος 2015 15:43

Γιατί παραβλέπεις πως κανείς δεν ζήτησε να καλυφθούν οι τυχόν πλαστογράφοι; Το αντίθετο ζητήθηκε μάλιστα. Γιατί παραβλέπεις πως η λύση που προτείνεται από παντού περιέχει για τις κοινές ειδικότητες άμεση σύγκριση μορίων; Χαρά σου είναι η τυράννια άλλων και μάλιστα χωρίς λόγο; Κι αν κανείς ταλαίπωρος καταφέρει να πάει δίπλα στο σπίτι του εσύ υποφέρεις; Ή μήπως σε τρώει η κατανομή στα σχολειά (οποία υποκρισία! )που είναι άλλων στο φινάλε αρμοδιότητα; Αυτά που αναφέρεις είναι δυστυχώς ο ορισμός της μιζέριας!

 
kid
20 Μάιος 2015 11:33

Ακριβώς επειδή έχω πολλά μόρια φωνάζω.

Όλοι οι μεταταγμένοι στην περιοχή συμφερόντων μου έχουν λιγότερα μόρια από εμένα.

Να μην ξεχάσω και την απόκλιση κενών που δόθηκαν από την διαπιστωτική και τον πραγματικό αριθμό που μετατάχθηκαν με τις ενστάσεις .

 
@kid από Παντ. Π.
20 Μάιος 2015 10:07

Οι προτάσεις από ΟΛΜΕ αλλά και ΔΟΕ τελευταία, όπως και των αιρετών αλλά και όλου του κλάδου είναι σαφείς, δίκαιες και νόμιμες και ικανοποιούν και καλύπτουν όλους τους εμπλεκομένους πλην περιπτώσεων λαθροχειρίας. Εσύ έχεις λυσσάξει να γράφεις συνέχεια και παντού όπως βλέπω αυτά που προσωπικά σε βολεύουν διότι όπως φαίνεται δεν έχεις μόρια και θέλεις να ψαρέψεις σε θολά νερά. Να κόψουν το λαιμό τους 4000 που ήταν απόλυτα νόμιμοι μαζί με τις οικογένειές τους, αρκεί να βολευτείς εσύ! Επί τέλους σοβαρέψου και άσε την εργολαβία των εντυπώσεων πια.

 
O γέγονε, γέγονε ;
20 Μάιος 2015 00:27

Ποτέ μα ποτέ στα ιστορικά της παιδείας μας δεν έγιναν μεταθέσεις, ή μετατάξεις στα κρυφά δίχως την ανακοίνωση των μορίων του καθενός. Συγνώμη αν κάποιοι που έχουν λερωμένοι τη φωλιά τους και φοβούνται την έρευνα και τις ποινικές διώξεις που θα προκύψουν αλλά αυτή είναι η αλήθεια! Γιατι διαμαρτύρονται; Τι θα πει '' ο γεγονε γέγονε''; Εντάξει ας τα ξεχάσουμε όλα και ας πάρουν όλοι οργανικές; Για ποιό λόγο; Για να περισσεύουν τώρα στην Α/θμια δίπλα στα σπίτια τους κάποιοι και να έχουμε ελλείψεις στην Β/θμια;
Δυστυχώς η κυβέρνηση πρέπει ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ και με διαφάνεια βάση μορίων να τις ξανατρέξει απο την αρχή στέλνοντας πίσω στη Β/θμια αυτούς που δεν τις δικαιούνται και στις ΕΔΕ αυτούς που πλαστογράφησαν τα μόρια τους. ΤΕΛΟΣ !

 
George
19 Μάιος 2015 21:49

πως θα αρθούν οι αδικίες ;
Εάν δε σπάσεις αυγά δε κάνεις ομελέτα...

 
ΜΑΡΙΖΑ
19 Μάιος 2015 19:36

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ - ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ. ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ !!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ 4.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

 
Μερόπη
19 Μάιος 2015 18:16

Φανείτε πραγματικοί ηγέτες. Ο κοσμάκης δε φταίει σε τίποτα. Αυτό που συμβαίνει τις μέρες αυτές ονομάζεται εργασιακό bullying. Δεν έχετε το δικαίωμα για ακόμη μια φορά να ανατρέπετε τις ζωές τόσων οικογενειών. Θέλουμε δε θέλουμε, οι υποχρεωτικές μετατάξεις βασίζονται σε μνημονιακό ΝΟΜΟ. Μπορεί να έγινε λόγω μνημονίων, αλλά είναι ΝΟΜΟΣ. Μπορεί να παρακάμφθηκε η θεσμοθετημένη διαδικασία, αλλά έγινε βάσει ΝΟΜΟΥ. Στην ουσία δεν επρόκειτο για παραδοσικακές μετατάξεις, αλλά για νέο έκτακτο θεσμό που στηρίχθηκε σε ΝΟΜΟ. Δεν μπορεί να ακυρωθεί αναδρομικά. Ακόμα κι αν γίνει κάτι τέτοιο (λόγω του ότι βρισκόμαστε σε τριτοκοσμική χώρα και η εκτελεστική εξουσία γίνεται και δικαστική), τα ποσά των αποζημιώσεων θα είναι τεράστια. Επίσης, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται και η κάθε κυβέρνηση θα ανατρέπει την άλλη, μέχρι να πάμε σε κάποιο ολοκληρωτικό καθεστώς. Μια είναι η λύση: Δώστε οργανικές σε όλους και κάνετε και μεταθέσεις. Ο γέγονε, γέγονε. Οι "κατ'επιλογή Π/θμιοι" μπορούν να πάρουν τις θέσεις που τους αναλογούν . Ντροπή πια!

 
Παρασκευάς
19 Μάιος 2015 17:35

Κ Κουρακη δεν χρειάζεται να αποσύρετε τίποτε. Ολοκληρώστε πρώτα την καταστροφή και οι αποσύρσεις θα αποτελέσουν ένα φυσικό επακόλουθο των επιλογών σας.

 
kid
19 Μάιος 2015 17:23

Οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας που περιμένουν δικαίωση για τον ψυχικό βιασμό που υπέστησαν από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι και τις παραμονές Χριστουγέννων του 2014, σας ζητούν να μη κάνετε πίσω και να σκεφτείτε και τις δικές μας οικογένειες που μένουν διαλυμένες .

Δεν έχουμε το θράσος να πηδάμε τα κάγκελα και να απειλούμε,αυτών που βλέπαμε τόσα χρόνια να περνούν μπροστά μας χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα μετά από τις συνεχόμενες φάσεις μετατάξεων και "δικαίωσης" ενστάσεων.

Σταματήστε αυτό το αίσχος και καταργήστε το νόμο έκτρωμα.

Τρέξτε τη διαδικασία από την αρχή με διαφάνεια, με αξιολογικούς πίνακες , με μόρια και με διαπιστωτική πράξη κενών και πλεονασμάτων που θα τηρηθεί.

Δώστε μεταθέσεις σε αυτούς που υπηρετούσαν στην Α/θμια και αν υπάρχουν κενά, καλέστε για αιτήσεις μετάταξης.

Νομιμότητα και καθαρότητα.

Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν στην Α/θμια έχουν και αυτοί οικογένειες και περιμένουν δικαίωση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.