Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Πρόθεση μας περισσότερες ξένες γλώσσες στα σχολεία

Δημοσίευση: 20/05/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με δεδομένη την πρόθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να ενισχύσει την γλωσσομάθεια στο δημόσιο σχολείο, εξετάζονται όλες οι δυνατότητες περισσοτέρων επιλογών στους μαθητές, σύμφωνα με τα δεδομένα της παιδαγωγικής επιστήμης και εντός του υπάρχοντος δημοσιονομικού πλαισίου.

Την παραπάνω γραπτή απάντηση έδωσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ύστερα από ερώτηση 18 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την επαναφορά της διδασκαλίας της Ισπανικής και Ιταλικής γλώσσας στη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση ( Ημερήσιο Γυμνάσιο και Α΄τάξη Γενικού Λυκείου ).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Σχόλια (5)

 
ΕΛΕΝΗ
16 Ιουν 2015 12:03

Η πρόθεση του Υπουργείου για περισσότερες ξένες γλώσσες είναι σωστή αλλά δεν είναι σαφής ο χρόνος κατά τον οποίο θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Ασφαλώς και είναι απαραίτητο να μπουν πολλές ξένες γλώσσες, ειδικά σε περιοχές όπου το 90% του πληθυσμού, ζει από τον τουρισμό. Αλλωστε αυτή δεν είναι η βαριά βιομηχανία μας, έτσι δε μας λένε; Γιατί όμως νομίζω ότι και φέτος θα έχουμε μια απ'τα ίδια, τις "σταθερές και γνωστές από παλιά" και όχι άλλες; Μια υπουργική απόφαση για επαναφορά όλων των γλωσσών(που καταργήθηκαν με μια όμοια υπουργική απόφαση επί Διαμαντοπούλου, αν θυμάμαι καλά), δεν είναι κάτι δύσκολο, χρονοβόρο ή πολυδάπανο!

 
Chris K.
09 Ιουν 2015 10:13

Oι ξένες γλώσσες είναι το πιο σημαντικό εφόδιο που μπορεί να προσφέρει ένα σχολείο σε ένα παιδί και δυστυχώς ούτε αυτό το απλό δεν μπορούν να κάνουν οι φωστήρες πολιτικοί μας που κατάντησαν την Ελλάδα αφρικανική χώρα.Όχι μόνο μία και δύο αλλά μακάρι να διδάσκονται τα παιδιά κάποια στιγμή και τρεις και τέσσερις ξένες γλώσσες.Είναι απαραίτητες για το εμπόριο,τον τουρισμό,τις επιστήμες,την ενημέρωση κτλ. Κατά την γνώμη θα έπρεπε όλα τα Ελληνόπουλα να ξέρουν να μιλάνε σε επίπεδο Β2 (Καλή γνώση) τις παρακάτω ξένες γλώσσες.
1.Αγγλικά
2.Γερμανικά
3.Ιταλικά
4.Γαλλικά

 
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
21 Μάιος 2015 00:14

Καλό θα ήταν η δεύτερη ξένη γλώσσα να είναι προαιρετική ή αν είναι υποχρεωτική να έχει τη δυνατότητα ο κάθε μαθητής να επιλέγει αυτήν που θέλει
Κακώς τα Ιταλικά και τα Ισπανικά εκτοπίστηκαν
Δε μπορεί να πρέπει τα παιδιά μαθαίνουν κάποια γλώσσα με βάση το τι εκπαιδευτικό δυναμικό έχει το εκάστοτε υπουργείο Παιδείας

 
Ο.Κ.
20 Μάιος 2015 20:17

Ας μάθουμε τη δική μας καλά. Η τρίτη ή τέταρτη ξένη γλώσσα μπορούν να περιμένουν.

 
se_allh_noospaira
20 Μάιος 2015 17:11

Υπάρχουν 1000δες κενά στα σχολεία της χώρας, διορισμούς δεν κάνουν τα ξενόγλωσσα μας μάραναν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ