Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

“Μαχαίρι” στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην ΚΥ του υπ. Παιδείας, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τους εποπτευόμενους φορείς

Δημοσίευση: 22/05/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην έδρα του υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι, σε άλλες κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου παιδείας, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τους εποπτευόμενους φορείς της ημεδαπής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός σχολικού έτους δεν επιτρέπονται. Κάθε διάταξη με αντίθετο ή διαφορετικό περιεχόμενο καταργείται.

Αυτό ορίζει Σχέδιο Διάταξης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας , το οποίο οποίο αναμένεται να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Επίσης στη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 31 του ν3848/10 προστίθενται και οι εποπτευόμενοι φορείς.

Συγκεκριμένα το σχέδιο Διάταξης ορίζει τα εξής:

Κατ’ εξαίρεση ως μο­νάδες μετάθεσης των εκπαιδευτικών, που αποσπώνται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης και τους εποπτευόμενους φορείς της ημεδαπής υπολογίζονται οι προβλεπόμενες για την πλησιέστερη σχολική μονάδα και επιπλέον δύο μονάδες μετάθεσης για κάθε έτος.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Βουλευτικά Γραφεία δε γίνεται αναφορά στο Σχέδιο Διάταξης.

Σχόλια (23)

 
Πέτρος
26 Μάιος 2015 13:21

Με το θέμα των αποσπάσεων σε Φορείς του ΥπΠΟΠΑΙΘ και τον διαχωρισμό τους από άλλες παρόμοιες διαδικασίες, όπως αποσπάσεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα, υπηρεσίες ΕΣΠΑ κ.α. (που απευθύνονται σε όλους τους ΔΥ) είχε ασχοληθεί και ο ΣΑΕΚΥ.
Έχω την αίσθηση ότι εξακολουθούν να είναι επίκαιρες οι σχετικές θέσεις καθώς και το αίτημα υποστήριξης της όλης διαδικασίας με πληροφοριακό σύστημα (στο πλαίσιο εν εξελίξει σχετικού έργου) με στόχο τον καλύτερο προγραμματισμό και διαφάνεια.

 
Φάνης
24 Μάιος 2015 20:59

Πριν 8-9 χρόνια είχε προκριθεί οι αποσπάσεις στο Παιδείας να είναι τριετείς ή τετραετείς για να σταματήσει αυτή η περαντζάδα του ενός έτους που μόλις κάποιος εκπαιδευόταν στα βασικά θέματα, εγκατέλειπε την υπηρεσία και δημιουργούσε προβλήματα στη διοίκηση. Το υιοθέτησε ο Σπηλιωτόπουλος και έκανε τριετίες. Στο καπάκι ήρθε η Αννούλα και το κατάργησε. Τώρα που ξαναεφαρμόστηκε και κάποιους φορείς, στην ΕΥΕ και αλλού, έρχεται πάλι διάταξη που το καταργεί. Μιλάμε για τη συνέπεια και τη συνέχεια που έχει η εκπαιδευτική πολιτική στο Ελλαδιστάν!

 
Antonaros
23 Μάιος 2015 20:31

Εννοεί πως θα γίνονται αποσπάσεις μονοετής και όχι τριετείς και τετραετής όπως σε κάποιες Υπηρεσίες..Δεν εννοεί πως θα επιτρέπεται η απόσπαση για ένα και μόνο χρόνο..Κάθε χρόνο θα δικαιούσαι να κάνεις πάλι αίτηση..Άρα για Κεντρική Υπηρεσία δεν αλλάζει κάτι επι της ουσίας..

 
Takis
23 Μάιος 2015 09:53

Μου μυρίζει ρύθμιση που στοχοποιεί συγκεκριμένες ομάδες αποσπασμένων. Έχω γνωστό που πήγε στην ...για τετραετία και παίρνει και πολύ καλά λεφτά. Εννοείται είχε άκρη και πήγε.......

 
mimi
22 Μάιος 2015 23:41

στην δική μου διεύθυνση υπάρχει εκπαιδευτικός που έχει εννιά παιδιά γιατί δεν δίδαξε ποτέ!!!!! Αυτή είναι πιο ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ να διοικήσει????? γιατί αυτά τα χρόνια αναγνωρίζονται ως διδακτικά.

 
fanis
22 Μάιος 2015 19:13

Πώς μπορώ να αποσπαστώ σε βουλευτικό γραφείο για να μη με πιάνει αυτός ο νόμος;

 
to popi
22 Μάιος 2015 17:17

Πόπη αν ήταν σε γραφείο εκπαίδευσης 11 χρόνια θα ξέρει τουλάχιστον από διοίκηση!!!
Μεγαλύτερος λαϊκισμός από την «διδακτική» υπηρεσία όπως τουλάχιστον μεταφράζεται από τον 4327 δεν υπάρχει. Τι παραπάνω έχει μια μητέρα 3 ανηλίκων παιδιών με 18 χρόνια υπηρεσία και 3 επαπειλούμενες εγκυμοσύνες από ένα συνάδελφο και αυτόν με 18 χρόνια υπηρεσίας αλλά τα 6 σε Διεύθυνση εκπαίδευσης με ωράριο 7-3; τι παραπάνω δεξιότητες έχει για την διοίκηση ; τι έχει διδάξει περισσότερο αυτή από ένα συνάδελφό της που είχε 4 χρόνια εκπαιδευτική άδεια και δίδασκε σε πανεπιστήμιο;
Ας μου απαντήσει κάποιος !!!!!!!!!

 
Αντώνης
22 Μάιος 2015 16:37

Δηλαδή, εσείς καταλάβατε ότι κάποιος θα αποσπάται σε διοικητική θέση 1 φορά και μόνο; Εγώ κατάλαβα ότι απλά όλες οι αποσπάσεις θα είναι μονοετείς και αν κάποιος θέλει να αποσπαστεί ξανά, θα ξανακάνει αίτηση. Σιγά τα αυγά...

 
Αλέξης
22 Μάιος 2015 16:11

Κάθε χρόνο το ακούμε αυτό, αλλά από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο ανακοινώνονται διαδοχικά κύματα αποσπάσεων με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλά κενά στα σχολεία τους πρώτους μήνες του σχολικού έτους.

 
giorgos
22 Μάιος 2015 15:42

Μεγάλα λόγια και παχιά, όπως ακούσαμε και ακούμε από τους πρώην και νυν του Υπουργείου. Το Σεπτέμβρη θα τα πούμε ...... Θα μειωθούν άραγε, και οι αποσπασμένοι του 3ου ορόφου και των βουλευτικών γραφείων;
"Οι βιολιτζήδες άλλαξαν, ο χαβάς μένει ο ίδιος"

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
22 Μάιος 2015 14:16

Κανένα θέμα δεν υπάρχει αν η Πολιτική ηγεσία αποφασίσει το θέμα έτσι. Θα πρέπει όμως να εκπαιδεύσει τους Διοικητικούς Υπαλλήλους σε θέματα όπως:
• Εφαρμογή των Προγραμμάτων Σπουδών και των μεθόδων διδασκαλίας που καταρτίζονται από το ΙΕΠ (πρώην Π.Ι.).
• Κατάρτιση Αναλυτικών και Ωρολογίων Προγραμμάτων Σπουδών
• Διδασκαλία ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής, μουσικής και καλλιτεχνικών μαθημάτων.

• Πρότυπα Πειραματικά σχολεία
• Ανάπτυξη, λειτουργία και στήριξη των εργαστηρίων στην Εκπ/ση, στο συντονισμό των δράσεων και στην παρακολούθηση του έργου των υπεύθυνων των εργαστηρίων.
• Εγκρίσεις αδειών έρευνας στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης
• Πρακτικές ασκήσεις φοιτητών
• Άδειες εισόδου στα σχολεία
• Υλοποίηση καινοτόμων Προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από άλλους φορείς
• Προσδιορισμό των λοιπών μέσων διδασκαλίας (εποπτικών, οπτικοακουστικών μέσων, εργαστηριακού εξοπλισμού, αναλώσιμων υλικών)

• Επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών, συμπόσια, συνέδρια, ημερίδες κλπ.
• Οργάνωση και λειτουργία δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων
• Διδακτικό Ωράριο Σχολικών Μονάδων Π. Ε.

• Λειτουργία Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ για αλλοδαπούς μαθητές
• Δημιουργία Φροντιστηριακών τμημάτων ΖΕΠ για παλιννοστούντες και αλλοδαπούς μαθητές
• Ενισχυτική διδασκαλία
• Συγκέντρωση και επεξεργασία στατιστικών δεδομένων σχετικών με τις Τάξεις Υποδοχής και τα Φροντιστηριακά Τμήματα ΖΕΠ.........

Στην Κ.Υ του ΥΠΟΠΑΙΘ, υπάρχουν θέματα που οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν...μη διαλύσουμε τα πάντα. Υπάρχουν στελέχη διοικητικοί υπάλληλοι....που δεν ξέρουν τι είναι το Ωρ. Πρόγραμμα....
ΑΥΤΑ

 
popi
22 Μάιος 2015 13:38

Δίκαιο μου φαίνεται.
Όχι οι ίδιοι και οι ιδιοι πάντα.
Ο διευθυντής που έχουμε φέτος έχει 13 χρόνια εκπαιδευτική εμπειρία και μόνο 2χρόνια διδακτική.

 
ΧΧΧ
22 Μάιος 2015 12:37

Παιδιά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα..Σκεφτείτε ότι για πολλούς συναδέλφους η απόσπαση σε μια Δ/νση είναι η μόνη ελπίδα να πάρει απόσπαση στον τόπο του.Και αναφέρομαι στις ειδικότητες που με τις μετατάξεις δεν μπορούν να αποσπαστούν σαν εκπαιδευτικοί μιας και δεν υπάρχουν πλέον ούτε λειτουργικά κενά...Πρώτη φορά αριστερά...ότι νάναι..

 
Π.Σ.
22 Μάιος 2015 10:28

Εφ όσον στο οργανόγραμμα της Κ.Υ. του Υπουργείου δεν προσδιορίζονται επακριβώς τα καθήκοντα της καθε θέσης υπαλλήλου, τα απαιτούμενα προσόντα (πτυχία, εμπειρία, κλπ.) για την κατάληψή της, καθώς και η διαδικασία επιλογής των υπαλλήλων για τη συγκεκριμένη θέση (όπως γίνεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες των κρατών του κόσμου) δεν αλλάζει τίποτα ..... Είτε αποσπασμένοι, είτε διοικητικοί κι αν είναι οι υπάλληλοι η ελληνική δημόσια διοίκηση θα συνεχίσει να έχει τα χάλια της.....

 
Αγνωστος
22 Μάιος 2015 10:14

Δεν νομίζω ότι θα καταρρεύσει, έτσι και αλλιώς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι στα Σχολεία και οι διοικητικοί στα γραφεία αλλά πρέπει να γίνει πράξη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

 
Αντώνης
22 Μάιος 2015 09:33

Οι κλασικές πολιτικές θεωρίες, οι οποίες στην πράξη είναι ανεφάρμοστες.

 
Φάνης
22 Μάιος 2015 09:08

Αχαχαχαχαχαχαχαχ....... καλά ναι.

Θα τους διώξει, θα καταρρεύσει και θα τους ξαναπάρει πίσω.

Κλασσικά εικονογραφημένα.

 
καλά κρασιά
22 Μάιος 2015 09:06

για τις αποσπασεις σε βουλευτικα φυσικα και θα υπαρξει μεριμνα.

 
Στράτος
22 Μάιος 2015 09:04

Όλα τα κείμενα έχουν πολλές αναγνώσεις. Πιθανόν απλώς εννοεί ότι όταν θα εκδίδεται η απόσπαση σε φορέα αυτή θα γίνεται μόνο για ένα χρόνο και όχι περισσότερο. Αυτό δε σημαίνει ότι την επόμενη χρονιά ο ίδιος εκπαιδευτικός δεν θα μπορεί να ζητά εκ νέου απόσπαση σε φορέα, πάλι για ένα χρόνο.

Εάν πάντως σημαίνει το προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να αποσπάται για περισσότερα του ενός σχολικά έτη σε φορέα, τότε πράγματι πρόκειται για "ολική επαναφορά" κάποιων μονίμως αποσπασμένων σε φορείς στις σχολικές αίθουσες.

 
Αντώνης
22 Μάιος 2015 06:47

χαχαχαχ γέλασα πάλι με την ψυχή μου,
ήμουν 5 χρόνια στο Υπουργείο κάθε χρόνο το ίδιο άκουγα,

και τα 5 χρόνια τελικά ούτε μύτη δεν άνοιξε!,
..... εύκολο είναι στα λόγια τελικά!

 
Δημήτρης
22 Μάιος 2015 06:35

Για τις αποσπάσεις στα βουλευτικά γραφεία δε θα γίνει κάποια ρύθμιση...;

 
Φώτης
22 Μάιος 2015 04:59

Δηλαδή όλες οι υπηρεσίες θα λειτουργούν με διοικητικούς που δεν υπάρχουν, ή με νέου αποσπασμένους που δεν ξέρουν τίποτα.
Ασε που το μισό υπουργείο θα αδειάσει, μαζί με αυτούς που είναι οι συντάκτες των εγκυκλίων που έρχονται στα σχολεία την τελευταία ......δεκαετία

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.