Placeholder

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Ζητούν προσμέτρηση προϋπηρεσίας οι Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής

Δημοσίευση: 25/05/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Να   προσμετρηθεί η προϋπηρεσία μας στους πίνακες της γενικής εκπαίδευσης όπως συμβαίνει ΜΕ ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις δομές του ΔΗΜΟΣΙΟΥ συστήματος Παιδείας με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για τους καθηγητές της γενικής αγωγής. 

Αυτό ζητά ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών   Ειδικής Αγωγής με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας και σημειώνει: « Οτιδήποτε άλλο θα είναι έμμεση υποτίμηση της προσφοράς μας στον ευαίσθητο και παραμελημένο επί σειρά ετών τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η οποία ανήκει στην Δημόσια Εκπαίδευση».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, 

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες κάποιων πολύ αρνητικών πληροφοριών ως προς την προσμέτρηση ή μη της προϋπηρεσίας μας στους πίνακες της γενικές αγωγής. Συγκεκριμένα, πληροφορούμαστε ότι προτίθεται το ΥΠΟΠΑΙΘ να μην προσμετρήσει την προϋπηρεσία μας στους πίνακες της γενικής αγωγής με την αιτιολογία πως προσφέρθηκε στις δομές Ειδικής Εκπαίδευσης του ΔΗΜΟΣΙΟΥ συστήματος Παιδείας.

Σας παραθέτουμε λοιπόν το απόσπασμα της εγκυκλίου «Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (ΦΕΚ 71/19.5.2010 τ. Α΄)» όπως αυτή συντάσσεται και ανακοινώνεται κάθε χρόνο όπου στο «Κεφάλαιο Β: Προϋπηρεσία που προσμετράται στου πίνακες», αναφέρεται πως:

1. Στις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 34 του ν. 3027/2002 (ΦΕΚ 152/28.06.2002 τ. Α΄), όπως αντικαταστάθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3687/2008 και του άρθρου 6 του ν. 3848/2010, της παρ.9β του αρθρου 26 του ν.3879/2010 (ΦΕΚ 163/21.09.2010 τ.Α΄) και της παρ.11 του άρθρου 8 του ν.4076/2012 (ΦΕΚ 159/10.08.2012 τ.Α΄) ορίζεται η προϋπηρεσία που προσμετράται στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων. Ειδικότερα ορίζεται ότι:
«34. α. Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, νοείται αυτή που προσφέρθηκε: α) στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,
«β. Προσμέτρηση των υπηρεσιών της παραγράφου (α) γίνεται, εφόσον η πρόσληψη έχει γίνει από: i) το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης»

 Μάλιστα, η ίδια εγκύκλιος ορίζει πως οι εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής μπορούν να προσληφθούν στις δομές ειδικής αγωγής ελλείψει εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Άρα αναγνωρίζει το αυτονόητο, πως οι δομές ειδικής αγωγής ανήκουν στο ΔΗΜΟΣΙΟ σύστημα Παιδείας της χώρας άρα οι προϋπηρεσία σε αυτές της δομές ΠΡΕΠΕΙ να προσμετράται στους πίνακες αναπληρωτών γενικής αγωγής (καθώς τους καλεί να δηλώσουν πως επιθυμούν να εργαστούν σε αυτές).

Ως Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής θεωρούμε πως όσοι εργάζονται στην Ειδική Εκπαίδευση εργάζονται με μαθητές, με παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαίδευσης και άρα είμαστε εκπαιδευτικοί που εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές αποκτούμε εμπειρία και προϋπηρεσία στην εκπαίδευση μαθητών. Πώς θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένταξη και συνεκπαίδευση όταν το ίδιο το ΥΠΟΠΑΙΘ θεωρεί πως οι εκπαιδευτικοί της ΕΕ δεν είναι εκπαιδευτικοί; 

Απαιτούμε να δοθεί ένα τέλος στην φημολογία και να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία μας στους πίνακες της γενικής εκπαίδευσης όπως συμβαίνει ΜΕ ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις δομές του ΔΗΜΟΣΙΟΥ συστήματος Παιδείας με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν για τους καθηγητές της γενικής αγωγής. Οτιδήποτε άλλο θα είναι έμμεση υποτίμηση της προσφοράς μας στον ευαίσθητο και παραμελημένο επί σειρά ετών τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η οποία ανήκει στην Δημόσια Εκπαίδευση

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Σ.Α.Κ.Ε.Α.

Σχόλια (3)

 
Μαρία
26 Μάιος 2015 18:48

Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της ισότητα και της δικαιοσύνης!
Στη σύγχρονη διδακτική πράξη δε θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιοι διαχωρισμοί, η εκπαίδευση είναι ενιαία!!

Οι ΠΕ70.50/60.50 είναι εκπαιδευτικοί όπως όλοι οι υπόλοιποι και αυτός ο συνεχιζόμενος πόλεμος και η αδικία απέναντι τους κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει!

Συνάδελφοι αυτό που κάνουν στους 70.50/60.50 μπορούν ανα πάσα στιγμή να το κάνουν σε όλους μας! Πρέπει να το σταματήσουμε εδώ και τώρα! Δεν γίνεται, κάποιοι, επειδή θεωρούν ότι θα επωφεληθούν με το να ρίχνουν λάσπη στους συναδέλφους τους να προχωρήσει η εκπαίδευση με αυτόν τον τρόπο στη χώρα μας!!

Πρέπει ενωθούμε όλοι μαζί για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα των ΠΕ70.50-60.50! Είναι απαράδεκτο να πετάνε εκτός εκπαίδευση τόσους συναδέλφους, οι οποίοι τόσα χρόνια έχουν δώσει τη ζωή τους στην ειδική αγωγή!!!

 
Κυριακος
26 Μάιος 2015 18:00

Για άλλη μία φορά αδικούνται οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 60.50 και 70.50.
Στον πίνακα ειδικής αγωγής εφόσον προηγούνται οι ΠΕ 61 και 71, από πέρυσι, μας πετάξανε έξω από την ειδική αγωγή . Και σήμερα έρχεται μια νέα κυβέρνηση, την οποία εμείς οι ίδιοι υποστηρίξαμε, και μας πετάει έξω και από τον πίνακα γενικής αγωγής!!

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου!!

Από τη μία μας λένε ότι δεν ανήκουμε στην ειδική αγωγή ενώ έχουμε δουλέψει 6+ χρόνια σε όλες της δομές ειδικής αγωγής παράγοντας αξιέπαινο έργο σύμφωνα με τα ΚΕΔΔΥ. Και από την άλλη έρχεται το νέο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, το οποίο μας πετάει και αυτο με τη σειρά του έξω από τη γενική αγωγή.
Αυτό το μέτρο είναι αν μη τι άλλο άδικο να ισχύσει γενικώς αλλά πόσο μάλλον και αναδρομικά.

Το δημόσιο σχολείο είναι ενιαίος οργανισμός που διαμορφώνει νέες και διαφοροποιημένες συνθήκες εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δουλεύουμε ως εκπαιδευτικοί σε διάφορες δομές ανάλογα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης έχοντας τα ίδια δικαιώματα.

Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ .50 έχουμε τα προσόντα να δουλέψουμε και στη γενική και στην ειδική αγωγή και αντί αυτό να επιβραύεβεται φτάσαμε στο σημείο να τιμωρούμαστε κατ' εξακολούθηση, υποβαθμίζοντας μας και στους 2 πίνακες.

Ευελπιστούμε η νέα ηγεσία να δει και τη δική μας πλευρά στην αδικία που για άλλη μια φορά υφίσταται ο κλάδος μας..

 
Αλεξάνδρα
25 Μάιος 2015 18:58

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Αναστάσιος Κουράκης στη ΒΟΥΛΗ ήταν ξεκάθαρος και υποστήριξε με σαφήνεια ότι η "προϋπηρεσία στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας είναι ενιαία και δεν τεμαχίζεται". Είναι πασιφανές ότι από παλαιότερα από μικρές συντεχνίες που κινούνταν από "ιδίον όφελος" επιχειρούσαν την παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος για να ανατρέψουν και να καταργήσουν "τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 34 του ν. 3027/2002 (ΦΕΚ 152/28.06.2002 τ. Α΄), όπως αντικαταστάθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3687/2008 και του άρθρου 6 του ν. 3848/2010, της παρ.9β του αρθρου 26 του ν.3879/2010 (ΦΕΚ 163/21.09.2010 τ.Α΄) και της παρ.11 του άρθρου 8 του ν.4076/2012 (ΦΕΚ 159/10.08.2012 τ.Α΄) ορίζεται η προϋπηρεσία που προσμετράται στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων. Ειδικότερα ορίζεται ότι:
«34. α. Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, νοείται αυτή που προσφέρθηκε: α) στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,
«β. Προσμέτρηση των υπηρεσιών της παραγράφου (α) γίνεται, εφόσον η πρόσληψη έχει γίνει από: i) το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης». Φαίνεται ότι με τις κατηγοριοποιήσεις που επιχειρούν εις βάρος των εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής με αυξημένα επιστημονικά προσόντα, προωθώντας μια προνομιακή και μεταχείριση υπέρ των πτυχιούχων του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου του Βόλου εις βάρος των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής με διδακτορικά και μεταπτυχιακά στην ειδική αγωγής, καθώς και εις βάρος των μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής των Τμημάτων Ειδικής Αγωγής των Διδασκαλείων και του Μαράσλειου Διδασκαλείου. Εμείς οι γονείς των αναπήρων παιδιών, γνωρίζουμε πολλά κύριοι και κυρίες συμβουλάτορες του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας και μη μας αγνοείτε..... με τις αδικίες που επιχειρείται εις βάρος των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.... και των παιδιών μας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ