ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Δίμηνη παράταση στην επικαιροποίηση αδειών Κολλεγίων, Φροντιστηρίων, ΚΞΓ, ΣΕΚ ΙΙΕΚ,ΚΔΒΜ και ιδιωτικών σχολείων

Εγκύκλιος του Τάσου Κουράκη
Δημοσίευση: 26/05/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η αναγγελία επικαιροποίησης όλων των αδειών Κολλεγίων, ΣΕΚ, ΙΕΚΦροντιστηρίων, ΚΞΓ και ΚΔΒΜ 1 και 2  θα υποβάλλεται έως την 31η Ιουλίου κάθε δεύτερου έτους (σ.σ. έληγε στις 31 Μαίου), εκτός των ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα οποία ισχύει η 31η Μαΐου κάθε δεύτερου έτους με εγκύκλιο του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη.

Ο κ.  Κουράκης στην απόφαση κάνει γνωστό ότι ενόψει της διαδικασίας νομοθετικής ρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με την επικαιροποίηση των αδειών που χορηγούνται σε φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης , με σκοπό την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και την αποδοτικότερη λειτουργία αυτών :

1.  Οι άδειες των ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα επικαιροποιούνται με την κατάθεση των δικαιολογητικών στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και θα ανακοινώνονται με Πράξη του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Το σχετικό παράβολο που συνοδεύει τις αιτήσεις θα πρέπει να αποδίδεται υπέρ του ΚΑΕ : 3444 .

2.  Οι άδειες των Κολλεγίων, των ιδιωτικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) και Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) θα επικαιροποιούνται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης.

3.  Οι άδειες των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα και Δύο , των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών θα επικαιροποιούνται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

4.  Η αναγγελία επικαιροποίησης όλων των προαναφερόμενων αδειών θα υποβάλλεται έως την 31η Ιουλίου κάθε δεύτερου έτους, εκτός των ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα οποία ισχύει η 31η Μαΐου κάθε δεύτερου έτους.

ΕΟΠΠΕΠ

Ο ΕΟΠΠΕΠ ανακοίνωσε ότι αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα ανακοινωθούν αργότερα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ