ΜΑΘΗΤΕΣ

Τα δικαιολογητικά για τις εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και τη Α Δημοτικού

Δημοσίευση: 27/05/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύμφωνα με εγκύκλιο   υπουργείου Παιδείας οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών   θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 21 Ιουνίου (σ.σ. Κανονικά οι εγγραφές ξεκινούν 2 Ιουνίου, αφού 1η Ιουνίου είναι του Αγίου Πνεύματος και λήγουν στις 19 Ιουνίου αφού 20 κσι 21 είναι Σαββατοκύριακο).

  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης.

β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Λόγοι μη φοίτησης στο Νηπιαγωγείο

Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση Βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή. Αν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν κάνει δεκτή την αίτηση των γονέων, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις της περιπτ. 26, της §4, του άρθρου 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87Α)  που ορίζουν  «επιβολή κυρώσεων, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, στους γονείς και κηδεμόνες που δεν εγγράφουν τα παιδιά τους στο σχολείο και αμελούν για την τακτική φοίτησή τους».

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα   εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. τα πιστοποιητικά γέννησης των μαθητών αναζητούνται αυτεπάγγελτα και μόνο από τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Νηπιαγωγείων και τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του νηπίου στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης. Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο πιστοποιητικό γέννησης.

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Για το νήπιο που θα συνεχίσει τη φοίτησή του στο ίδιο νηπιαγωγείο και δεύτερη χρονιά δεν απαιτείται νέο Α.Δ.Υ.Μ.

δ. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ή άλλο στοιχείο κατά την κρίση του Προϊσταμένου του Νηπιαγωγείου, από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου. ε. Δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου.

 

 

Σχόλια (2)

 
Κώστας
28 Μάιος 2015 23:31

Στα Δημοτικά Σχολεία (μη Ε.Α.Ε.Π.) μέχρι πέρσι απαιτούνταν και ξεχωριστή αίτηση γονέα για την εγγραφή στο ολοήμερο τμήμα, αφού δικαίωμα φοίτησης σε αυτό είχαν μόνο τα παιδιά των οποίων εργάζονταν και οι δύο γονείς ή ήταν άνεργοι. Για τη φετινή χρονιά τι θα ισχύσει; Οι εγγραφές στην Α΄τάξη ξεκινάνε σε λίγο. Τι θα λέμε στους γονείς που ρωτάνε; Ή θα τους κουβαλάμε στο σχολείο δύο φορές, μία για να γράψουν τα παιδιά τους στην Α΄και μία για να τα γράψουν και στο ολοήμερο τμήμα;

 
Κώστας
27 Μάιος 2015 21:39

Κάποτε στο υπουργείο θα πρέπει να σταματήσει η αποστολή των ίδιων κάθε χρόνο εγκυκλίων, αλλάζοντας μόνο τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία. Δεν βρέθηκε ένας ...χριστιανός να τους πει ότι 1η Ιουνίου είναι αργία του Αγίου Πνεύματος και ότι 21 Ιουνίου είναι Κυριακή; Άρα αν ήταν στα στοιχειώδη σοβαροί θα έπρεπε να γράψουν ότι τη φετινή χρονιά οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 2 μέχρι και 19 Ιουνίου. Εκτός αν εννοούν να πάμε να κάνουμε εγγραφές και στις αργίες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ