Διευκρινίσεις επί της Διαπιστωτικής Πράξης επαναφοράς εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις θέσεις που κατείχαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα

04/06/2015

Άκουσε το άρθρο

Μετά την έκδοση της αριθμ.87080/Ε2/02-06-2015 Διαπιστωτικής Πράξης επαναφοράς εκπαιδευτικών στην Εκπαίδευση στις θέσεις που κατείχαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 14, 17, 18 και 21 του Ν.4325/2015, η οποία δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 1016 τ.Β΄/3-6-2015 , ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, εξέδωσε τις ακόλουθες διευκρινίσεις, σχετικά με την εφαρμογή της:

-Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ανωτέρω Διαπιστωτική Πράξη οφείλουν να αναλάβουν άμεσα υπηρεσία στις Διευθύνσεις Δευτ/θμιας Εκπ/σης στις οποίες ανήκουν, συμπληρώνοντας με ευθύνη της εκάστοτε Δ/νσης το σχετικό Πρωτόκολλο Ανάληψης Υπηρεσίας.

-Όσοι εκ των ανωτέρω έχουν μεταταχθεί και υπηρετούν:

α) ως εκπαιδευτικοί σε σχολικές μονάδες, για την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων αυτών, θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους,

β) σε διοικητικές θέσεις των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης του ΥΠΟΠΑΙΘ, προκειμένου να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία τους, θα παραμείνουν στις θέσεις αυτές μέχρι και τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, έχοντας το δικαίωμα χρήσης κατά το διάστημα αυτό της κανονικής άδειας σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθ. 48 του Ν. 3528/2007.

-Για το λόγο αυτό, η ανάληψη υπηρεσίας των εν λόγω εκπ/κών στις Δ/νσεις Εκπ/σης μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο.

-Οι τοποθετήσεις και αυτών των εκπαιδευτικών θα γίνουν από τις οικείες Διευθύνσεις Δευτ/θμιας Εκπ/σης σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τις κείμενες διατάξεις περί τοποθετήσεων διαδικασία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ