ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ για τα μαθήματα επιλογής της Γ' τάξης ΓΕΛ κατά το σχολικό έτος 2015-2016

Δημοσίευση: 09/06/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με το Ν. 4327/2015 "Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις", τα μαθήματα επιλογής της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου διδάσκονται δύο (2) ώρες και οι μαθητές της επιλέγουν μεταξύ των εξής προσφερόμενων μαθημάτων: α) Δεύτερη Ξένη γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά), β) Ελεύθερο Σχέδιο, γ) Γραμμικό Σχέδιο, δ) Ιστορία της Τέχνης, ε) Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών (ΑΟΔΕΥ). Με τον ίδιο νόμο ορίζεται ως μάθημα Γενικής Παιδείας η Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά).

Σύμφωνα με αναφορά εκπαιδευτικού από ΓΕΛ της χώρας, παρατηρήθηκε το εξής παράδοξο: ενώ οι μαθητές θα διδάσκονταν κατά το επόμενο σχολικό έτος 2015-2016 ως μάθημα Γενικής Παιδείας τα Αγγλικά, δήλωσαν ως μάθημα επιλογής δεύτερη ξένη γλώσσα και πάλι τα Αγγλικά!!!

Σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας και αφού ετέθη το θέμα, δόθηκε η κατηγορηματική απάντηση ότι δεν μπορεί να επιλεγεί ως δεύτερη ξένη γλώσσα η ίδια με αυτή που διδάσκονται οι μαθητές στο μάθημα ξένη γλώσσα γενικής παιδείας.
 
Μετά από τη διευκρίνηση αυτή θα πρέπει οι συνάδελφοι στα σχολεία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασφαλίσουν την οθρή τήρηση της νομοθεσίας.
 
Πέτρος Πριβαρτιτσάνης
Οικονομολόγος Εκπαιδευτικός
Α' Αντιπρόεδρος Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.