Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Καταργείται η ευνοϊκή ρύθμιση για τους Περιφερειακούς Διευθυντές να γίνονται Σχολικοί Σύμβουλοι

Δημοσίευση: 18/06/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το πολυνομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση καταργεί την παράγραφο 14 του άρθρου 26 του ν. 3879/2010 (Α’ 78), που δίνει τη δυνατότητα στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην επιστρέφουν στο σχολείο τους, αλλά να γίνονται Σχολικοί Σύμβουλοι.

Το  Αρθρο 26 παρ. 14, του Ν.3879/2010 που καταργείται ορίζει τα εξής: " Εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστεί σε θέσεις Γενικών ή Ειδικών Γραμματέων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και Προέδρων ή Διευθύνοντων Συμβούλων φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο αυτό, μετά τη λύση της σχέσης εργασίας τους στις παραπάνω θέσεις και έως την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης, υπηρετούν ως στελέχη παιδαγωγικής καθοδήγησης σε περιοχές που επιθυμούν, εκτελώντας καθήκοντα σχολικών συμβούλων της ειδικότητάς τους, τα οποία τους ανατίθενται από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επιστημονικής − Παιδαγωγικής Καθοδήγησης".

Σχόλια (4)

 
Μαχόμενος εκπαιδευτικός
20 Ιουν 2015 23:48

@ Σ.Τ.
Ακριβώς το ανάποδο συμβαίνει, αγαπητέ φίλε! Προφανώς σού αρέσει να αντιστρέφεις τα πράγματα. Η επιλογή των περιφερειακών διευθυντών έγινε όπως ακριβώς γινόταν και στο παρελθόν (αν και προσωπικά δεν το επικροτώ). Η επιλογή διευθυντών ήδη ολοκληρώθηκε, χωρίς τα φοβερά και τρομερά που επινοεί η νοσηρή φαντασία του καθενός εδώ πέρα. Η επικείμενη επιλογή των υποδιευθυντών δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνει στη συζήτηση, αφού εκεί δεν αλλάζει ουσιαστικά τίποτε! Και στο παρελθόν η επιλογή γινόταν από το σύλλογο διδασκόντων. Άρα γιατί αυτό ξαφνικά αποτελεί πρόβλημα; Όσο για τη "διάλυση" του συλλόγου διδασκόντων, τι να πω; Η απροκατάληπτη πραγματικότητα λέει ότι ακριβώς αυτό το όργανο είναι που βγαίνει ενισχυμένο απ' όλες αυτές τις καινοτομίες, ώστε πραγματικά να καταστεί το κυρίαρχο όργανο διοίκησης του σχολείου. Το πρώτο βήμα ήταν να έχει βαρύνοντα λόγο στην επιλογή του διευθυντή. Απομένουν φυσικά πολλά ακόμη βήματα, για να επιτευχθεί το ζητούμενο, ώστε να φτάσουμε κάποτε σ' ένα ουσιαστικά δημοκρατικό σχολείο με ομαδοσυνεργατική διοίκηση. Ελπίζω στο υπουργείο να έχουν τέτοιες στοχεύσεις και να μην υποκύψουν στις άναρθρες κραυγές .

 
fontas
20 Ιουν 2015 23:25

Προς Σ. Τ.
μην λες τις κακές λέξεις αξιολόγηση και PISA, εμείς είμαστε εκτός διεθνούς ανταγωνισμού. Τους "δαιμονοποιούμε" και ξοφλήσαμε!!

 
Σ.Τ
19 Ιουν 2015 16:49

Έγινε το "έλα να δεις" με την επιλογή των περιφερειακών διευθυντών και τώρα προσπαθούν να επανορθώσουν. Το ίδιο θα γίνει και με το νόμο 2347/15 περί επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων εκπαίδευσης, προϊσταμένων και υποδιευθυντών που διέλυσε ότι πιο ζωντανό υπήρχε στη διοίκηση της εκπαίδευσης: το σύλλογο διδασκόντων. Κατά τα άλλα "είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα΅. Η επόμενη αξιολόγηση του PISA έρχεται...

 
Ελεύθερος
19 Ιουν 2015 00:15

Πολύ σωστό. Δικαιότερο πάντως θα ήταν να χάνουν την οργανική τους θέση και να τίθενται σε διαθεσιμότητα έως ότου βρεθεί θέση σε σχολείο .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.