ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αφαιρέθηκε από το πολυνομοσχέδιο η υπηρεσιακή κατάσταση εκπαιδευτικών με πενταετή θητεία σε ΠΠΣ

Δημοσίευση: 18/06/2015
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αφαιρέθηκε από το πολυνομοσχέδιο- όπως είχε σταλεί στις 6 Ιουνίου στο γραφείο του πρωθυπουργού- το Άρθρο 53 που αφορούσε την 
Υπηρεσιακή κατάσταση εκπαιδευτικών με πενταετή θητεία σε ΠΠΣ, και προέβλεπε τα εξής:

1. Οι εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται με πενταετή θητεία σε Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο καταλαμβάνουν οργανική θέση, έπειτα από δήλωσή τους, είτε στην περιοχή μετάθεσης από την οποία προέρχονται είτε στην περιοχή μετάθεσης που βρίσκεται χωροταξικά το Πειραματικό ή το Πρότυπο Σχολείο.

2. Η οργανική τους τοποθέτηση σε σχολική μονάδα της περιοχής που θα επιλέξουν πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία των οριστικών τοποθετήσεων μετά τη λήξη της θητείας τους στις πρώτες οργανικές θέσεις που θα κενωθούν πριν από όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς (υπεράριθμους, ανήκοντες σε ειδική κατηγορία).

3. Σε περίπτωση διακοπής της θητείας τους, δεν λαμβάνεται υπόψη η δήλωση περιοχής προτίμησης τοποθέτησης, αλλά τοποθετούνται σε σχολική μονάδα της περιοχής από την οποία προήλθαν πριν την έναρξη της θητείας στο Πειραματικό ή στο Πρότυπο Σχολείο ως ακολούθως:

α) Εφόσον είχαν οριστική τοποθέτηση σε σχολική μονάδα πριν την έναρξη της θητείας στο Πειραματικό ή στο Πρότυπο Σχολείο, καταλαμβάνουν οργανική στις πρώτες οργανικές θέσεις που θα κενωθούν πριν από όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς (υπεράριθμους, ειδική κατηγορία).

β) Εφόσον δεν είχαν οριστική τοποθέτηση σε σχολική μονάδα πριν την έναρξη της θητείας στο Πειραματικό ή στο Πρότυπο Σχολείο (διάθεση ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ), καταλαμβάνουν οργανική σύμφωνα με την περ. γ των παρ. 5 και 6 του αρθ. 14 του Π.Δ.50/1996, δηλ. συγκρινόμενοι με όλους του εκπαιδευτικούς που ζητούν μετάθεση ή τοποθέτηση.

4. Τα ανωτέρω ισχύουν από την τοποθέτησή τους με πενταετή θητεία σε Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο και για τους υπηρετούντες κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, οι οποίοι και υποχρεούται σε δήλωση σύμφωνα με την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.

5. Η θητεία είναι δυνατό να ανανεωθεί για δεύτερη πενταετία ύστερα από θετική κρίση. Για τους εκπαιδευτικούς που ανανεώνουν τη θητεία τους, ισχύουν οι παράγραφοι 1 και 2 του παρόντος. Σε περίπτωση αρνητικής κρίσης ή διακοπής της δεύτερης θητείας ισχύει η παράγραφος 3 του παρόντος άρθρου.

Σχόλια (3)

 
ΕΛΜΕ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧ
20 Ιουν 2015 02:29

Είναι προφανές ότι η τύχη των σχολείων αυτών δεν έχει ακόμα αποφασισθεί. Εκείνο που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε είναι η εμμονή ενάντια σε 34 σχολεία και τους εκπαιδευτικούς τους. Θα ήταν χρήσιμο εκτός από τους συνδικαλιστές να μιλήσουν οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί αν ενοχλούνται και πώς π.χ. στην Κόρινθο ή την Ικαρία από τη λειτουργία του Βαρβακείου ή από τη συνδικαλιστική δράση της ΕΛΜΕ Προτύπων Πειραματικών Σχολείων. Κι αυτό γιατί σε 10 μέρες, στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, οι τοπικές ΕΛΜΕ θα καταφερθούν ενάντια στη λειτουργία των Προτύπων κ Πειραματικών και θα διαγράψουν πανηγυρικά τη μόνη ΕΛΜΕ που δημοκρατικά στηρίζει τους εκπ/κους σε αυτά. Συνάδελφοι, ούτε ελίτ υπάρχουν με 1000€ το μήνα ούτε με ωράρια 8-4. Εργαζόμαστε το ίδιο σκληρά με τους υπολοίπους και μας στερούν δικαιώματα που έχουν οι υπόλοιποι. Σε καμία περίπτωση δε ενεργούμε ενάντια στους συναδέλφους στα υπόλοιπα σχολεία από όπου όχι μόνο προερχόμαστε αλλά και θα καταλήξουμε μετά τη θητεία μας, για να μας διαδεχθούν κάποιοι από εσάς. Ελπίζουμε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα υιοθετήσει το στείρο συνδικαλιστικό δογματισμό και δε θα συνηγορήσει στην κατάργηση των σχολείων και τη φίμωση της ΕΛΜΕ τους.

 
Νίκος
19 Ιουν 2015 18:21

Γιατί να αποσύρθηκε άραγε? Aς μας απαντήσει ο κύριος υπουργός...τελικά, ποιος κυβερνά? Η κυβέρνηση ή οι διάφοροι συνδικαλιστές? Γιατί να μη μπορούμε να καταθέσουμε την άποψή μας και για αυτό το θέμα? Μήπως μετράει μόνο η άποψη των συνδικαλιστών? Ε, τότε ας έρθουν αυτοί να διδάξουν, αν θυμούνται πως γίνεται αυτό!

 
ασεπιτης
19 Ιουν 2015 03:10

Τα κατάφερε ο Θέμης!!!!!
Πάνε τα διαλυθούν τα ΠΠΣ για να δούμε οι τοποθετήσεις φέτος των εκπαιδευτικών στα ΠΠΣ πως θα γίνουν;;;;
Με κλήρωση;;;;;
οεοεοεοεοεο

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.