ΒΟΥΛΗ

Το 2017 θα πάψει η λειτουργία των ΕΠΑΣ του υπουργείου Τουρισμού

Δημοσίευση: 23/06/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, έχει προωθήσει προτεινόμενη διάταξη προς το υπουργείο Παιδείας , σύμφωνα με την οποία η λειτουργία των ΕΠΑΣ του πρώην υπουργείου Τουρισμού, παρατείνεται και για τα σχολικά έτη 2015-16 και 2016-17 και η λειτουργία τους παύει την 15.9.2017.

Η σχετική διάταξη αναμένονται να συμπεριληφθεί σε επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Τα παραπάνω τονίζει η Αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, σε έγγραφο απάντηση μετά από ερώτηση Βουλευτών.

Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, ως φορέας παροχής δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης, λειτουργεί δύο Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης στη Ρόδο και στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, και από την εκπαιδευτική περίοδο 2014-15, οκτώ ΙΕΚ στα Εκπαιδευτήρια Αναβύσσου, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Πελοποννήσου, Ρόδου, Κρήτης (Κοκκίνι Χάνι), Αλεξανδρούπολης και Γαλαξίδίου με τις νέες προβλεπόμενες από το άρθρο 24 του νόμου 4186/2013 ειδικότητες της “Ομάδας Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”,ήτοι Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής- Υπηρεσία ορόφων- Εμπορευματογνωσία), Τεχνικός Αρτοποιός_Ζαχαροπλάστης και Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης.

Οσον αφορά τις ΕΠΑΣ, το πρώην υπουργείο Τουρισμού μέχρι σήμερα λειτουργεί 8 ΕΠΑΣ στα Εκπαιδευτήρια Αναβύσσου, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Πελοποννήσου, Ρόδου, Κρήτης (Κοκκίνι Χάνι), Αλεξανδρούπολης και Γαλαξίδίου

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.