Επτά νέες διευκρινίσεις για την επιλογή υποψηφίων Υποδιευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διευθυντής σχολικής μονάδας που δεν επανεπιλέγεται διατηρεί το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας για θέση υποδιευθυντή στη σχολική μονάδα στην οποία ανήκει οργανικά.

26/06/2015

Άκουσε το άρθρο

Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης εξέδωσε τις ακόλυθες επτά διευκρινίσεις:

1. Εκπαιδευτικός που διδάσκει σε περισσότερες της μιας σχολικές μονάδες ή Ε.Κ., όσον αφορά τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας για την επιλογή υποδιευθυντών σχολικών μονάδων, ψηφίζει στη σχολική μονάδα όπου έχει τις περισσότερες ώρες, με βάση την απόφαση διάθεσης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

2. Σε σχολικές μονάδες στις οποίες δεν υπάρχει εκπαιδευτικός με οργανική θέση σε αυτήν, οι τυχόν κενές θέσεις διευθυντών και υποδιευθυντών καλύπτονται με αναπλήρωση βάσει των διατάξεων της περίπτωσης Ε ́ του άρθρου 11 του ν.1566/1985 ( 167 Α ́), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 5 της αριθμ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002 ( 1340 Β ́ ) Υπουργικής Απόφασης και των άρθρων 11 παρ, 6 και 12 παρ.6 του Π.Δ.1/2003 ( 1 Α ́).

3. Η προϋπόθεση που θέτει ο ν.4327/2015 ( 50 Α ́ ) να μην έχει κριθεί υπεράριθμος ο υποψήφιος υποδιευθυντής προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας, ελέγχεται με βάση τις υπεραριθμίες όπως αυτές κρίθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος .

4. Στα Ε.Κ. καταρτίζονται ξεχωριστά ψηφοδέλτια ανά θέση Υπεύθυνου Τομέα και Υποδιευθυντή (π.χ. Αν προβλέπεται να καλυφθούν5 θέσεις Υπ. Τομέων, θα υπάρχουν μαζί με του Υποδιευθυντή 6 ψηφοδέλτια). Οι υποψήφιοι Υπ. Τομέων και Υποδιευθυντές, θα λάβουν από την εφορευτική επιτροπή τα ψηφοδέλτια, εξαιρουμένου του ψηφοδελτίου που ο καθένας είναι υποψήφιος.

5. Διευθυντής σχολικής μονάδας που δεν επανεπιλέγεται διατηρεί το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας για θέση υποδιευθυντή στη σχολική μονάδα στην οποία ανήκει οργανικά.

6. Οι Διευθυντές που υπηρετούν με θητεία σε σχολείο που δεν έχουν οργανική θέση και δεν επελέγησαν σε θέση Διευθυντή, δύναται να θέσουν υποψηφιότητα για θέση Υποδιευθυντή και Υπ. Τομέα εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

7. Όταν προβλέπεται η εκλογή περισσοτέρων του ενός Υποδιευθυντή καταρτίζεται και σε αυτή την περίπτωση ενιαίο ψηφοδέλτιο, οι εκλογείς σημειώνουν μέχρι τόσους σταυρούς όσες και οι θέσεις των υποδιευθυντών που προβλέπονται και η απόφαση εκλογής λαμβάνεται με σχετική πλειοψηφία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Σχόλια (5)

Christos
|

Οι υποψηφιοι δεν αποστέλλουν τον φάκελο με τα τυπικά προσόντα τους στο ΠΥΣΔΕ; Αποστέλλεται μόνο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας;

Panos
|

Οι υποψήφιοι υποδιευθυντές μπορούν να ψηφίσουν και οι ίδιοι, όταν οι θέσεις των υποδιευθυντών είναι 2; (Δεν το αναφέρει καθόλου η εγκύκλιος, αντίθετα με τους Διευθυντές που έλεγε ότι δεν ψηφίζουν)

Νυν και πρώην
|

Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα! Αν ισχύσει εκ νέου αυτή διαδικασία πρεπει να βελτιωθεί!

Πρώτη φορά αξιοπρέπεια
|

Κάνατε μπάχαλο τους συλλόγους αλλά εδώ κάνατε μπάχαλο τη χώρα.
Ε ρε γέλια τη Δευτέρα μέσα σε όλα θα μετράτε ψηφαλάκια.

νικος
|

Το σημείο 7 έπρεπε να ισχύει και για την κρίση των διευθυντών.
Έτσι που τα κάνατε, με το να αναγκάζετε τον κάθε εκπαιδευτικό να ψηφίζει ένα μόνο υποψήφιο και να μην ψηφίζει τους άλλους , είναι σαν να τους ακυρώνει, όσο καλοί και αν ήταν. Γίνανε μπάχαλο οι σύλλογοι χωρίς λόγο κύριοι φωστήρες και φταίτε αποκλειστικά εσείς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ