Είστε εδώ

Οι διαδικασίες πλήρωσης θέσεων μελών Ε.Π. στα Τ.Ε.Ι και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Αντικαθίσταται η εγκύκλιος του 2012
Δημοσίευση: 26/06/2015
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε σήμερα προς όλα τα ΤΕΙ της χώρας και την ΑΣΠΑΙΤΕ εγκύκλιο με την οποία αντικαθιστάi την εγκύκλιο του 2012 και ορίζει εκ νέου τις διαδικασίες πλήρωσης θέσεων μελών Ε.Π. στα Τ.Ε.Ι και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο

1) Ο επιλεγείς για την πλήρωση της θέσης θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να διαθέτει τα προσόντα της ανώτερης βαθμίδας όπως αυτά καταγράφονται στην ισχύουσα νομοθεσία καθώς και να υπερισχύει έναντι τυχόν συνυποψήφιων του κατόπιν αιτιολογημένης συγκριτικής αξιολόγησης του συνόλου των υποψηφίων. Εάν ο επιλεγείς είναι ο αιτών την εξέλιξη της θέσης, κατά τη διαδικασία της κρίσης του, συνεκτιμάται η προσφορά του στο Ίδρυμα κατά τη διάρκεια της θητείας του στις προηγούμενες βαθμίδες.

2) Η επαγγελματική προϋπηρεσία εκτός του διδακτικού έργου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση από το νόμο για όλες τις βαθμίδες και επομένως η ύπαρξη μόνο διδακτικής προϋπηρεσίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθιστά αυτομάτως μη εκλόγιμο το συγκεκριμένο υποψήφιο.

3) Διδακτικό έργο στα Τ.Ε.Ι. θεωρείται το έργο που ανατίθεται από τα Ιδρύματα στα μέλη Ε.Π. στο πλαίσιο των καθηκόντων τους όπως προσδιορίζεται από τις αρμοδιότητές τους, το υποχρεωτικό τους ωράριο και την εκάστοτε προβλεπόμενη αμοιβή και περιλαμβάνει διδασκαλία, εργαστήριο και κλινική άσκηση σε ειδικότητες που προβλέπεται από το αντίστοιχο Π.Δ. ειδικοτήτων.

4) Ως προς την απόδειξη του προσόντος της επαγγελματικής προϋπηρεσίας, θα πρέπει να προσκομίζονται βεβαιώσεις, οι οποίες να αναφέρουν σαφώς το χρονικό διάστημα και το αντικείμενο απασχόλησης, το ωράριο εργασίας (πλήρες ή μειωμένο), τη σχέση εργασίας, τον τρόπο μισθοδοσίας καθώς και το ύψος της αμοιβής. Αν οι βεβαιώσεις προέρχονται από δημόσιο φορέα, αρκούν από μόνες τους για την απόδειξη επαγγελματικής δραστηριότητας, αρκεί να εκδίδονται από τις Δ/νσεις ή τμήματα Προσωπικού και εφόσον καλύπτονται οι προαναφερθείσες προϋποθέσεις. Στην περίπτωση των ερευνητικών προγραμμάτων, η σχετική βεβαίωση πρέπει να έχει εκδοθεί από την Επιτροπή Ερευνών (Επιτροπή Διαχείρισης Ειδικού Λογαριασμού) του οικείου Ιδρύματος, ή την αρμόδια υπηρεσία άλλου φορέα και όχι απλώς από τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου.

5) Τα αρμόδια όργανα των Ιδρυμάτων οφείλουν να αναζητούν όλα τα απαιτούμενα διασαφηνιστικά στοιχεία επί των νομότυπα κατατεθειμένων δικαιολογητικών προς αποφυγή ασαφειών, ώστε να κατατίθενται πλήρεις φάκελοι των υποθέσεων στην Υπηρεσία στην περίπτωση άσκησης ελέγχου νομιμότητας από τον Υπουργό Παιδείας. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις των οργάνων θα πρέπει να είναι πλήρως, επαρκώς και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένες, όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το υπουργείο Παιδείας ζητά την εφαρμογή της νέας εγκυκλίου προς αποφυγή τυχόν αναπομπών από τον υπουργό, με συνέπεια οι διαδικασίες να καθίστανται χρονοβόρες και επίπονες.

Ετικέτες: 
ΤΕΙ

Σχόλια (2)

 
Γιάννης
30 Ιουν 2015 14:28

Στο είχαμε ξαναπεί και εσύ έλεγες τα δικά σου.
Δεν σας σώζουν οι τίτλοι ΑΕΙ Τ.Τ. κλπ

 
Καθηγητής ΑΕΙ Τ. Τ.
27 Ιουν 2015 13:06

Εφόσον ο νόμος για την εκλογή και την εξέλιξη μελών ΔΕΠ και ΕΠ είναι κοινός (όπου δεν αναφέρεται απ'όσο γνωρίζω ως προϋπόθεση η επαγγελματική εμπειρία εκτός ΑΕΙ) ποιος ο λόγος αντικατάστασης της εγκυκλίου;
Μήπως προχωράμε εμμέσως σε μια σαφή διαφοροποίηση-υποβάθμιση των ΤΕΙ ενόψει της 'αναδιάρθρωσης' της ανώτατης εκπαίδευσης το Σεπτέμβριο;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.