Η θέση της ΟΙΕΛΕ για το δημοψήφισμα

03/07/2015

Ενημερώθηκε: 06/07/2015, 08:37

Άκουσε το άρθρο

Η Ομοσπονδία, όπως έπραξε και λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ενημερώνει όλους τους συναδέλφους τι σημαίνει για τον καθένα από εμάς η επιλογή που θα κάνουμε στην κάλπη του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Μπροστά σε κάθε ιδιωτικό εκπαιδευτικό προβάλλουν δύο επιλογές, το ΝΑΙ και το ΟΧΙ. Η επιλογή του ΟΧΙ είναι προφανής. Άρνηση στη συνέχιση των μνημονίων που ζημίωσαν βαρύτατα τη χώρα και την κοινωνία.

Τι σημαίνει, όμως, η επιλογή του ΝΑΙ για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς:

1)      ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Αποτέλεσμα: Τίθεται σε κίνδυνο η ψήφιση του άρθρου 48 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που περιέχει ευεργετικές ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (απαγόρευση αναιτιολόγητων και μαζικών απολύσεων) και θέτει στην εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας μετά από δεκαετίες τα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κέντρα ξένων γλωσσών και περιέχει σημαντικές διατάξεις για τα εργασιακά των εκπαιδευτικών σε αυτά. Τίθεται επίσης σε κίνδυνο η ψήφιση του άρθρου 47 που προβλέπει την αναγνώριση της πλήρους προϋπηρεσίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση να ενταχθεί στον Πίνακα Αναπληρωτών.

2)      ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σύμφωνα με το άρθρο 36 του Ν. 682/77, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τουλάχιστον τις ίδιες αποδοχές με αυτές των δημόσιων συναδέλφων τους. Τυχόν μείωση των μισθών των δημόσιων εκπαιδευτικών μέσω ενός νέου μισθολογίου θα προκαλέσει αυτόματα και μείωση των δικών μας μισθών.

3)      ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Στην περίπτωση αυτή η δραστική μείωση του αριθμού των δημόσιων εκπαιδευτικών, θα προκαλέσει ελαχιστοποίηση των διορισμών μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

4)      ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ
Σε περίπτωση κατάργησης του φόρου υπέρ τρίτων καταργείται ο ΕΛΙΓΕ,  δηλαδή ο ειδικός λογαριασμός από τον οποίο πληρώνονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνου ( το γνωστό 9/μηνο) και σε εκπαιδευτική άδεια. Η κατάργηση του Ειδικού Λογαριασμού θα έχει δραματικές συνέπειες για εκατοντάδες ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Συνάδελφοι,

Την τελευταία πενταετία έχουμε ζήσει πολλά ως κλάδος. Την εισαγωγή του «ευγενούς θεσμού» των αναιτιολόγητων απολύσεων επί Διαμαντοπούλου, την κατά 35-40% μείωση των μισθών μας την ίδια στιγμή που οι μνημονιακές κυβερνήσεις επιδοτούσαν τους εργοδότες μας με περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως,  την επί Αρβανιτόπουλου, αναγκαστική αύξηση του ωραρίου και μετά από λίγο τις μαζικές, ελεύθερες απολύσεις που έστειλαν στον Καιάδα εκατοντάδες συναδέλφους μας, όταν η εποπτεία μας μεταφέρθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Εργασίας. Την τελευταία πενταετία με τη μνημονιακή νομοθεσία χάσαμε τον τίτλο του λειτουργού της εκπαίδευσης και μεταβληθήκαμε σε υπαλλήλους επιχείρησης.

Τώρα που υπάρχει ελπίδα, που υπάρχει προοπτική για κάτι καλύτερο για όλους μας:
•    Θα γυρίσουμε πίσω στην εφιαλτική μνημονιακή πενταετία;
•    Θα ψηφίσουμε το ίδιο με αυτό που ψηφίζουν οι δήθεν κοπτόμενοι για την …Ευρώπη εργοδότες μας;

Η απάντηση στα δύο αυτά ερωτήματα είναι αυτονόητη, όπως και η επιλογή μας στην κάλπη της Κυριακής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ