ΒΟΥΛΗ

Συνεννόηση για τα νομοσχέδια για την παιδεία ζήτησε από τον Α. Τσίπρα ο Ε. Μειμαράκης

Έτσι μετά την παραπάνω προειδοποίηση του κ. Μειμαράκη προς τον κ. Τσίπρα φαίνεται ότι το πολυνομοσχέδιο “κουρελού” που ήδη βρίσκεται στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής δεν θα “προχωρήσει” τουλάχιστον ως έχει
Δημοσίευση: 15/07/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Νέα Δημοκρατία σας δίνει τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας, αλλά από εκεί και πέρα για τα θέματα κυρίως της παιδείας, της υγείας και για ζητήματα τα οποία θεωρούμε και εμείς σοβαρά, θα πρέπει να υπάρχει επίσης μια συνεννόηση .

Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ε. Μειμαράκης, επευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και συνέχισε:

 • Γιατί αισθάνομαι ότι μας έχετε πιάσει και για χαζούς εδώ.
 • Και δεν είμαστε!
 • Μην παρεξηγείτε την αστική ευγένεια απέναντι σε όλα αυτά και μην νομίζετε ότι είναι αδυναμία.
 • Όχι!
 • Είναι πολιτική δύναμη για εμάς να σας πούμε, ναι, προχωρήστε στην Ευρώπη, προχωρήστε όπως πρέπει.
 • Και σας το είπαμε, κύριε Πρωθυπουργέ.
 • Τέλος, εγώ θα σας πω ότι και πάλι σας κατανοώ.
 • Ξέρω τι περάσατε.
 • Δεν έχω τη διάθεση σήμερα και δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να πούμε όλα αυτά τα οποία έχουμε να πούμε.
 • Όμως, πρέπει να παραδεχτείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι η στάση συνολικά, θα έλεγα, της αντιπολίτευσης της δημοκρατικής σας έδωσε στη φαρέτρα σας πολλά όπλα.
 • Το διακόσια πενήντα ένα το οποίο είχατε από εδώ και πήγατε εκεί, μέτρησε.
 • Και όχι μόνο δεν το δεχτήκατε, αλλά μιλάνε κάποιοι και για πραξικόπημα και ότι δεν θέλουν και τη συνεννόηση.
 • Πρέπει να σας πω ότι είμαστε σε κρίσιμη φάση.
 • Μην έρθετε πάλι να μας πείτε ότι ο κίνδυνος πέρασε και οι εταίροι είναι εκβιαστές, γιατί ο κίνδυνος δεν πέρασε.
 • Το ξέρετε; Το ξέρετε!Δεν έχει μηδενιστεί.
 • Γιατί ακριβώς ξέρουμε ότι περιμένουμε και το άλλο νομοσχέδιο για την άλλη εβδομάδα και περιμένουμε και την τελική συμφωνία για Σεπτέμβρη - Οκτώβρη.

Το πολυνομοσχέδιο “κουρελού”

Έτσι μετά την παραπάνω προειδοποίηση του κ. Μειμαράκη προς τον κ. Τσίπρα φαίνεται ότι το πολυνομοσχέδιο “κουρελού” που ήδη βρίσκεται στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής δεν θα “προχωρήσει” τουλάχιστον ως έχει.

Η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν διατυπώσει τη ριζική αντίθεση με το πολυνομοσχέδιο.

Σχόλια (10)

 
Kostas
17 Ιουλ 2015 23:13

Όλοι οι έχοντες απωθημένο να γίνουν διευθυντές βγαινουν και λένε τον καυμό τους...εκμηδενίζοντας και υποτιμώντας την κρίση του συνόλου σχεδόν των συναδέλφων!!!...και δε λένε πως στα περισσότερα σχολεία εκλέχτηκαν οι ίδιοι διευθυντές...

 
perastikos
17 Ιουλ 2015 18:41

δεν αντεχεις την αληθεια ε; περαστικα απο τον περαστικο...

 
geo
17 Ιουλ 2015 12:48

Ευτυχως εισαι perastikos και δεν θα σε ξαναδουμε εδω...

 
Ιωάννης
17 Ιουλ 2015 10:30

Οι μαθητευόμενοι μάγοι:
1. Τελείωσαν την επιμόρφωση. Όποιος είχε επιμορφωθεί τον είπαν χαζό και βλάκα και κυρίως κορόϊδο. Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ κ . Μεϊμαράκη απεδέχθησαν το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Κουράκη και πάρα πολλοί το παραδέχθηκαν. Μετά αθώου αθώος έση, μετά δικαίου δίκαιος και μετά στρεβλού διαστρέψεις.....
2. Καθιέρωσαν την παγκόσμια πρωτοτυπία, ο ελεγχόμενος να εκλέγει με μυστική ψηφοφορία των ελέγχοντα. Αυτό δεν λέγεται άσκηση και πειραματισμός ηλιθίων νεοεξουσιαστών, αλλά εκμαυλισμός και θεσμοθέτηση της αναρχίας μέσα στην εκπαίδευση....
Σας παρακαλώ πολύ να επιβάλλετε σε αυτό τον εσμό που κυβερνά, να εκλέγονται οι Διευθυντές και τα στελέχη της εκπαίδευσης ΜΟΝΟ με αντικειμενικές διαδικασίες. Το κομμάτι της συνέντευξης που είχε ο καταργηθείς Ν. 3848/2010, να αντικατασταθεί με επίδοση σε διαγωνισμό και τότε θα έχετε φτιάξει το βέλτιστο -δίκαιο νομοθέτημα.
Μην τους αφήσετε παρακαλώ κ. Πρόεδρε λεβέντη, να γελοιοποιήσουν την Πατρίδα μας.
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
Σας παρακαλώ πολύ!

 
perastikos
16 Ιουλ 2015 21:08

οι μονες αλλαγες που θα γινουν ειναι εκλογες το φθινοπωρο με πασοκ ποταμι εκτος βουλης και νδ στο 20% κι αν...

ειναι ανεπιτρεπτο ο τσιπρας να δεχεται τους εκβιασμους της μειοψηφιας οπως φανηκε αλλωστε και στο δημοψηφισμα...

οποτε γυριστε πλευρο...

 
Λευτέρης
16 Ιουλ 2015 20:00

Να επανέλθει το νέο λύκειο με ελάχιστες τροποποιήσεις στην Γ τάξη. Τα παιδιά σταμάτησαν να διαβάζουν τα μαθήματά τους, εκτός εκείνων που χρειάζονται για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν. Είμαι εκπαιδευτικός σε λύκειο και γονέας μαθητή που τελειώνει φέτος. Η νέα ηγεσία έκανε μεγάλη ζημιά στο παιδί μου και στα παιδιά όλου του κόσμου με τις αλλαγές που έκαναν και κυριότερα με τον Μ.Ο. 9,5 . Επίσης η Γ τάξη σχεδιάστηκε στο πόδι και του χρόνου θα έχουμε προβλήματα στις κατευθύνσεις που τα είχαμε μόνο στα μαθήματα γενικής παιδείας. Τα παιδιά θα διδάσκονται μαθήματα που δεν θα τους ενδιαφέρουν καθόλου, μα καθόλου ! Όπως θα λένε και τα ίδια θα μας έχουν γειωμένους !!!

 
Mary
16 Ιουλ 2015 12:37

Ελπίζω ο Μειμαράκης να κάνει κάποιες αλλαγές. Περιμένω τη στιγμή που θα γίνει ανασχηματισμός και θα στείλουν... επιτέλους τον Κουράκη στο σπίτι του.. ή στην ανεπανάληπτη ποίησή του.Και τους συνδικαλιστές στον πάγκο... Παναγία μου...τρομάξαμε πέντε μήνες τώρα...

 
sa
16 Ιουλ 2015 11:00

Πολύ καλά τα είπε. ο Μεϊμαράκης δεν είναι κανένας τυχαίος. Μπράβο του, με ευγένεια και διάκριση, μπράβο Βαγγέλη.

Αλλά να πώ και το εξής, τι θα γίνει με τις επιλογές των στελεχών όπως έγιναν; Μάζεψαν οι μαρξιστές την εκλογή - επιλογή των δντών εκπσης την τελευταία στιγμή. Με τους δντές των σχολείων τι θα γίνει, θα αποδεχτούμε τον τρόπο που έγιναν οι διαδικασίες - εκλογές; Σε πλήρη απόκλιση κάθε ευρωπαϊκού κεκτημένου - δεδομένου; Χάλασαν την σκέψη των ανθρώπων, σε πλήρη αντιεπιστημονική και εκπαιδευτική θεωρία και πρακτική, ένα αίσχος, πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η ροή των πραγμάτων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Να πάρουν πίσω τις εκλογές - επιλογές να επανέλθουν σε προηγούμενη κατάσταση και να νομοθετήσουν στη συνέχεια. Αλλά συνεχίζουν όπως και στα πειθαρχικά συμβούλια φύτεψαν ξανά συνδικαλιστές. Κύριε Μεϊμαράκη πάρτε πρωτοβουλία δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο, συνεχίζουν κανονικά.

 
geo
16 Ιουλ 2015 10:48

Επιτελους, να μπει ενα φρενο στην ασυδοσια και την ελαφροτητα! Ελπιζω απο τις πρωτες αναθεωρησεις πεπραγμενων να ειναι οι μονομερεις ενεργειες διορισμου των περιφερειακων και του τροπου επιλογης στελεχων εκπαιδευσης. Ας ακολουθησουν η αναμορφωση των ΑΠΣ, ο εξορθολογισμος της διδακτεας υλης, ο επαναπροσανατολισμος των στοχων της Εκπαιδευσης και η αλλαγη του ονοματος του υπουργειου, προτασσοντας ξανα την Παιδεια...

 
teos
16 Ιουλ 2015 09:31

Επιτέλους, μια αντίδραση! Γιατί οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ ή συμφωνούν με όσα έγιναν τους 5 πρώτους μήνες (εξάλλου υπερηφανεύονται ότι δικές τους ιδέες ήταν όλα όσα ο Κουράκης έκανε μέχρι τώρα) ή τηρούν σιγήν ιχθύος, κυρίως οι παρατάξεις που αντιτίθενται στους νόμους κουράκη. Άντε μήπως και κάτι αλλάξει σ' αυτή τη χώρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ