Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Παραμένει ο αριθμός των 2-2.500 μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 16/07/2015
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παραμένει ο διορισμός των 2.000-2.500 μονίμων εκπαιδευτικών και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπως ενημέρωσε το Γραφείο του υπουργού Παιδείας το esos.

Σύμφωνα με την ενημέρωση:

Α.Η αρχική έγκριση ήταν να προσληφθούν συνολικά 4- 4.500 εκπαιδευτικοί

Β. Από αυτό τον αριθμό θα πρέπει να αφαιρεθούν:
α. 1.174 θέσεις που καλύφθηκαν από την επανατοποθέτηση των διαθέσιμων  υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια.
β. Περίπου 300 θέσεις από την επανατοποθέτηση των διαθέσιμων καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης
Σημειώνεται ότι από το σύνολο  των 2.000 θέσεων  περίπου των καθηγητών που επανατοποθετήθηκαν οι 1709 δεν τοποθετήθηκαν μονομερώς από τη νυν κυβέρνηση, αλλά είχαν προβλεφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν υπάρχει θέμα ανάκλησης επαναπροσλήψεων των υπαλλήλων των ΑΕΙ και καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης

Δεν υπάρχει θέμα ανάκλησης. Υπάρχει θέμα επανεξέτασης δημοσιονομικών επιπτώσεων ή δυνατόν να βρεθούν ισοδύναμα εάν υπάρχουν επιπτώσεις. Οι 9.000 προσλήψεις (των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα) δεν έχουν δημοσιονομική επίπτωση διότι ο προϋπολογισμός μας έχει τη δυνατότητα για 15.000 προσλήψεις. Το ότι εμείς επιλέξαμε τις καθαρίστριες και όχι κάποιους άλλους, είναι δική μας επιλογή. Δεν έχει δημοσιονομική επίπτωση.

Τα παραπάνω ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ,απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κείμενο της συμφωνίας των Βρυξελλών της 12 Μαΐου 2015,το οποίο αναφέρει τα εξής: "εξαιρουμένου του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό να τις τροποποιήσει, τις θεσπισθείσες νομοθετικές πράξεις που δεν συνάδουν με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου διότι συνιστούν υπαναχώρηση σε σχέση με δεσμεύσεις από προηγούμενα προγράμματα ή θα προσδιορίσει σαφή ισοδύναμα για την αντιστάθμιση των δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν συνεπεία των ανωτέρω πράξεων."

Ειδικότερα οι απαντήσεις του πρωθυπουργού έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Ακούσαμε την κ. Μέρκελ να λέει πως θα ανακληθούν οι νόμοι που μονομερώς ψηφίστηκαν στην Ελλάδα

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν ισχύει αυτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Πως έχει το δικαίωμα η κ. Μέρκελ να λέει κάι τέτοιο και να καταργεί μια κυβέρνηση.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:Να σας μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια. Η κ. Μέρκελ έχει και αυτή αντιδράσεις στο δικό της κοινοβούλιο, όπως κι εμείς στο δικό μας.Διότι είχαν υποσχεθεί κάποιοι ότι δεν υπάρχει φρέσκο χρήμα, δε θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους. Ας μείνουμε σ αυτά που συμφωνήθηκαν. Και σ αυτό το θέμα έγινε μια σκληρή μάχη με τον Ολλανδός πρωθυπουργό , όχι με την κ. Μέρκελ, ο οποίος μάλιστα έβαλε και ζήτημα ότι πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ κι έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς να σχολιάσουν ότι για την ΕΡΤ θα βγάλετε την Ελλάδα έξω από το ευρώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι και διοικητικοί υπάλληλοι

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ:Η απόφαση είναι σαφής: Δεν υπάρχει θέμα ανάκλησης. Υπάρχει θέμα, λέει η απόφαση, επανεξέτασης δημοσιονομικών επιπτώσεων ή δυνατόν να βρεθούν ισοδύναμα εάν υπάρχουν επιπτώσεις. Η ΕΡΤ δεν έχει δημοσιονομική επίπτωση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν μιλάμε μόνο για την ΕΡΤ είναι 9.000 προσλήψεις που έγιναν.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Οι 9.000 προσλήψεις δεν έχουν δημοσιονομική επίπτωση διότι ο προϋπολογισμός μας έχει τη δυνατότητα για 15.000 προσλήψεις. Το ότι εμείς επιλέξαμε τις καθαρίστριες και όχι κάποιους άλλους, είναι δική μας επιλογή. Δεν έχει δημοσιονομική επίπτωση. Μια σειρά από νομοσχέδια που περάσαμε, όπως για παράδειγμα η ιθαγένεια,δεν έχουν δημοσιονομική επίπτωση. Τι έχει δημοσιονομική επίπτωση η ανθρωπιστική κρίση, η οποία ρητά εξαιρείται και οι 100 δόσεις που δεν μπορεί να παρθεί πίσω ακόμη και να θέλανε, διότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Να μη δημιουργούμε εντυπώσεις στον ελληνικό λαό βαρύτερες από τις ήδη βαριές που υπάρχουν εξαιτίας της πραγματικότητας. Δεν θέλω να ωραιοποιήσω. Είναι μια δύσκολη και κακή συμφωνία

 

Σχόλια (3)

 
ξερολας
16 Ιουλ 2015 18:32

Μην τα παίρνετε και πολύ τοις μετρητοίς αυτά τα μαθηματικά του υπουργείου.Με αυτή τη λογική και οι διοικητικοί δεν είναι 1174 αφού κάποιοι θα επέστρεφαν έτσι και αλλιώς. Όταν στείλει τον λογαριασμό ο Σόιμπλε θα ξέρουμε τι θα γίνει.

 
Sitalkis
17 Ιουλ 2015 01:33

Δηλαδή ήταν πιο χρήσιμες οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών από εξειδικευμένους εφοριακούς που θα ρίχνονταν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, θα έφερναν πρόσθετα έσοδα, που θα επέτρεπαν την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και εκπαιδευτικών;

 
Σούλης
17 Ιουλ 2015 11:50

Καλά θα κάνει το υπουργείο να τηρήσει τις υποσχέσεις του και να ολοκληρώσει ΑΜΕΣΑ τον διορισμό όλων των εκκρεμοτήτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.