ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. ΦΙΛΗΣ:Το πολυνομοσχέδιο “κουρελού” θα προχωρήσει κανονικά

Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε την επεξεργασία επί του πολυνομοσχεδίου “κουρελού” που αφορά τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και την ιδιωτική εκπαίδευση.
Δημοσίευση: 17/07/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το πολυνομοσχέδιο  για την παιδεία θα προχωρήσει κανονικά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έθεσε το υπουργείο Παιδείας.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, απαντώντας εμμέσως στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μειμαράκη, ο οποίος στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του είπε “Η Νέα Δημοκρατία σας δίνει τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας, αλλά από εκεί και πέρα για τα θέματα κυρίως της παιδείας, της υγείας και για ζητήματα τα οποία θεωρούμε και εμείς σοβαρά, θα πρέπει να υπάρχει επίσης μια συνεννόηση”.

Το Πολυνομοσχέδιο “κουρελού” πήρε το “πράσινο φως” από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής

Η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε την επεξεργασία επί του πολυνομοσχεδίου “κουρελού” που αφορά τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και την ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η Επιτροπή έκανε τις νομικές παρατηρήσεις επί των άρθρων και έδωσε το “πράσινο φως” στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

 ΤΟ ΠΑΣΟΚ

H εισηγήτρια ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλη για το νομοσχέδιο Μπαλτά για την Παιδεία, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Χθες, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να εισάγει νομοσχέδια διχαστικά, νομοσχέδια που εξυπηρετούν πελατειακές σχέσεις, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα στηρίζουν την εθνική προσπάθεια.

Σήμερα, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης ούτε λίγο ούτε πολύ μας προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω η κυβέρνηση στο νομοθετικό της έργο, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Προς χάριν του εθνικού συμφέροντος οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξασφάλισαν μαζί με τα αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης την αναγκαία πλειοψηφία για επώδυνες συμφωνίες και μνημόνια  που είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η εισαγωγή νομοσχεδίων που εξυπηρετούν οπισθοδρομικές ιδεοληψίες και πελατειακά συμφέροντα στην εκπαίδευση.

Ως εδώ με την αντιμεταρρύθμιση Μπαλτά στην Παιδεία.

 

Σχόλια (14)

 
Δημήτρης
19 Ιουλ 2015 22:37

Προς Παπαγαλάκια : ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Όσοι παρακολουθούν χρόνια τα αιτήματα και τις καταγγελίες του κλάδου, ενθυμούνται τις καταγγελίες μας για την κυριαρχία του ενός και μοναδικού βιβλίου που μας επιβάλλει το Υπουργείο και στερεί τη δυνατότητα δημιουργικότητας στον εκπαιδευτικό. Απόψεις που έχουν διατυπωθεί και σε συνέδρια και δεν στερούνται αληθείας, κατά την άποψή μου.
Όταν, όμως επί Διαμαντοπούλου κακώς-κάκιστα δεν πήγαν τα βιβλία στα σχολεία, ενώ μας δόθηκε η ευκαιρία να απαλλαγούμε από την τυραννία του υποχρεωτικού βιβλίου και να αυτο-δημιουργήσουμε, σύμφωνα με τις παλιότερες καταγγελίες μας, εμείς και πάλι καταγγείλαμε την έλλειψη του (κακού) βιβλίου και ξεχάσαμε τα περί δημιουργικότητας και απελευθέρωσης του εκπαιδευτικού.
Αυτά, όχι ως όψιμη υποστήριξη της Διαμαντοπούλου, αλλά ως επίκαιρη επισήμανση των αντιφάσεων του κλάδου των εκπαιδευτικών.
Δεν θα αναφέρω και το πιο πρόσφατο με την αξιολόγηση μέσω ψηφοφορίας των υποψηφίων Διευθυντών, ενώ σε όλους τους τόνους έχουμε δηλώσει ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή αξιολόγησης!

 
Παπαγαλάκια gr
19 Ιουλ 2015 13:21

@ Μαχόμενος εκπαιδευτικός
Έτσι ακριβώς:))
Αναπολώ επίσης και την κ. Διαμαντοπούλου,με τις ωραίες φωτοτυπίες της, όπως και τον κ. Λοβέρδο με την καινοτόμα πρόταση:))
''''Τι τον θέλετε το μισθό ,αρκεστείτε στα μόρια'''':)))

 
Μαχόμενος εκπαιδευτικός
18 Ιουλ 2015 22:26

@Παπαγαλάκια

Κι εγώ έχω πάθει ζημιά από τότε που χάσαμε τον Αρβανιτόπουλο. Ακόμα δε βγαίνουν απ' το μυαλό μου οι ωραίες στιγμές που απλόχερα μας χάρισε. Πώς να ξεχάσω που κάθε 15 μέρες έπρεπε να τσεκάρεται το myschool κι αν το ξέχναγες για μια μέρα ή αν σου διέφευγε καμιά λεπτομέρεια, σε απειλούσε με παραπομπή με το ερώτημα της απόλυσης! Πώς να ξεχάσω εκείνη τη δημοκρατική απόφαση με την αύξηση του ωραρίου. Όλοι το ίδιο, εντελώς δημοκρατικά. Είτε είχες υποχρεωτικό 5 ώρες (διευθυντής), είτε 21. Πώς να ξεχάσω που εφηύρε τον ευφάνταστο τρόπο, για να απολύσει τους συναδέλφους της τεχνικής εκπαίδευσης πολύ απλά καταργώντας τις ειδικότητες! Πώς να ξεχάσω που έδωσε υπερεξουσίες στους σχολικούς συμβούλους . Πώς να ξεχάσω την περίφημη προληπτική επίταξη διάρκειας αρκετών μηνών, για να προλάβει ενδεχόμενη απεργία πάνω στις εξετάσεις. Προσέξτε: "Επίταξη" (όπως γίνεται με τα αντικείμενα και τα μηχανήματα εν καιρώ πολέμου) και όχι "επιστράτευση", όπως είθισται να λέγεται όταν αφορά ανθρώπους!!! Πώς να ξεχάσω το απίθανο σύστημα προαγωγής στο λύκειο που ξαφνικά ανέβασε τον αριθμό των παραπεμπομένων στα ύψη ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, για να αναγκαστεί αμέσως να προχωρήσει σε αλλεπάλληλες τροποποιήσεις παρατείνοντας και το διδακτικό έτος, μέχρι να αποκατασταθεί ένα φυσιολογικό ποσοστό! Πώς να ξεχάσω τον τρόμο που μας είχε καταλάβει όλους στο ΠΥΣΔΕ μην τυχόν μας ξεφύγει καμιά ώρα στον προσδιορισμό των υπεραριθμιών και βρεθούμε στα ποινικά δικαστήρια, όπως έγινε με συναδέλφους στην Πιερία! Και τόσα άλλα όμορφα πράγματα! Πώς να τα ξεχάσω όλα αυτά;

 
Σταυρος
18 Ιουλ 2015 01:30

Τσίπρα εχεις κανει πολλες παραχωρησεις,μην κανετε πισω ουτε βημα.παιζετε χωρις αντιπαλο,μην δεχτειτε αλλο αυτογκολ..
Ελεος με τις διαγραφες..ειναι οτι πιο χαζο εχει υπαρξει ως ιδεα,δεν γινεται πουθενα αυτο.υπαρχουν παρα πολλοι λογοι που καποιος καθυστερει,ασθενεια,δουλεια,οικογενεια...οποιος δεν θελει να συνεχισει τις σπουδες φενεται χρονια ανενεργος.λιγη ανθρωπια ρε..θα εχουμε δραματα.

 
Παπαγαλάκια
18 Ιουλ 2015 00:27

Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ αναπολώ τον κ.Αρβανιτοπουλο:-)
Τότε είχαμε τις ωραίες απολύσεις μας,τις ωραίες αξιολογήσεις μας,τις ωραίες υποχρεωτικές μεταθέσεις μας,
τα ωραία κλεισίματα σχολείων,τις ωραίες αυξήσεις ,όχι του μισθού,εκεί είχαμε μειώσεις,του ωραρίου μας:-)
Αξέχαστες στιγμές:-):-):-)

 
prokopis
17 Ιουλ 2015 23:51

Τα έχουμε χάσει λίγο, όσοι λέτε να ψηφήσουν για ποιο λόγο το θέλετε;
ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ αποδείχτηκαν παντελώς ανίκανοι τι καλό έχουν κάνει μέχρι τώρα;
Αν δεν υποστήριζαν οι ΝΔ ΠΑΣΟΚ κτλ για το μνημόνιο θα είχαμε χρεοκοπήσει εντελώς! Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σαν να μη φτάνει που μας έφεραν στο γκρεμό δεν ψηφίζουν τα μνημόνια αλλά θα ψηφίζουν συντεχνιακά νομοσχέδια! Το θεωρείτε σωστό αυτό ;

 
Μ
17 Ιουλ 2015 23:41

Να ψηφιστει αμεσα. Τοσο χρονο αφιερωσαμε στη διαβουλευση που δεν ειχαμε το χρονο να πουμε την αποψη μας στο Ν. 4009/2011 της διαμαντοπουλου αφου τον ειχε φερει κατακαλοκαιρο. Και μετα εβγαιναν 3-4 τροποποιησεις του Νομου καθε ετος γιατι υπηρχαν σοβαρες ασαφειες και παραλειψεις. Υπουργε προχωρα και εμεις μαζι σου.

 
ΔΔ
17 Ιουλ 2015 19:11

συγγνώμη perastikos, αλλά έχεις διαβάσει το προσχέδιο νόμου;

 
perastikos
17 Ιουλ 2015 18:38

προχωρειστε ο λαος σας στηριζει. ουτε βημα πισω...

 
teos
17 Ιουλ 2015 17:36

Αγαπητοί φίλοι, πού καταλαβαίνουν στο συριζα από συνεννόηση ή συναίνεση! Και δυστυχώς για τη χώρα ούτε το συμφέρον της βάζουν πάνω από το κομματικό συμφέρον τους.

 
Fanis
17 Ιουλ 2015 14:45

Και μετά ξυπνήσατε κ. Φίλη.

 
Λευτέρης
17 Ιουλ 2015 14:37

Αν σας επιτρέψουν οι "Ευρωπαϊκές" πολιτικές δυνάμεις να ακολουθήσετε το δικό σας δρόμο της ευρωπαϊκής απόκλισης, τότε χαλάλι σας και αλοίμονό μας !

 
s
17 Ιουλ 2015 14:21

Δηλαδη αν καταλαβα καλα οι νδ - πασοκ θελουν να ψηφιστει το μνημονιο να μεινει ο τσιπρας να υποστει το πολιτικο κοστος αλλα ταυτοχρονα να μη μπορει να νομοθετησει. Δηλαδη να καθοριζει τις τυχες μας η μειοψηφια του 20% μαζι. Δεν καταλαβαν καλα. Να τα ψηφισει ολα, νομοσχεδιο για παιδεια, καναλαρχες και τον Οκτωβρη εκλογες. Κι αν δουν την ψηφο τους να μου γραψουν. Τσιπρα προχωρα!

 
k
17 Ιουλ 2015 14:15

Μακαρι να προλαβει να το ψηφισει. Που μου θελει ο αλλος "συγκυβερνηση" με "συννενοηση".

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ