Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Γυναίκα για πρώτη φορά πρόεδρος στην ΟΛΜΕ αλλά με ψήφους 4 ΝΑΙ και 7 ΛΕΥΚΑ

Γενικός Γραμματέας και Ταμίας από τη ΔΑΚΕ με 3 ψήφους ΝΑΙ και 8 ΛΕΥΚΑ- Κενή θέση του Αντιπροέδρου
Δημοσίευση: 17/07/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για πρώτη φορά το “τιμόνι” του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, τη ΟΛΜΕ αναλαμβάνει γυναίκα.

Πρόκειται για το στέλεχος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Ζωγραφάκη, η οποία κατείχε τη θέση του Αντιπρέδρου.

Η κ.Ζωγραφάκη εξελέγη με τις 4 ψήφους της παράταξης ΣΥΝΕΚ, καθώς τα υπόλοιπα 7 μέλη του ΔΣ ψήφισαν Λευκό.

Επίσης για τη θέση του Γενικού Γραμματέα εξελέγη ο Νίκος Ππαπαχρήστος με τις 3 ψήφους της ΔΑΚΕ. Τα υπόλοιπα 8 μέλη ψήφισαν Λευκό.

Με τις 3 ψήφους της ΔΑΚΕ εξελέγη και ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου στη θέση του ταμία.

Η θέση του Αντιπροέδρου παραμένει κενή.

Ειδικότερα το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ελένη Ζωγραφάκη – Τελεμέ

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νικόλαος Παπαχρήστος

ΤΑΜΙΑΣ: Νικηφόρος Κωνσταντίνου

ΜΕΛΗ: Νίκος Δάρδαλης Θεόδωρος Μαλαγάρης Βαγγέλης Μπουντουλούλης Θεοδώρα Ξυπολιά Κική Γιαννάτου Παναγιώτα Ιωαννίδου Δημήτρης Ακτύπης Θεόδωρος Τσούχλος

Σχόλια (8)

 
Παναγιώτης Κόκκοτας
18 Ιουλ 2015 23:17

Συγχαρητήρια στην νέα πρόεδρο της ΟΛΜΕ κα Ζωγραφάκη, που έσπασε ένα ταμπού και έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Θα ευχηθώ η εκλογή της να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για την ΟΛΜΕ και το χειμαζόμενο και καταφρονεμένο κλάδο των εκπαιδευτικών. Ως αρχαιότερος και ίσως πιο έμπειρος(έχω σπουδάσει την εκπαίδευση και έχω υπηρετήσει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από όλες τις θέσεις : Καθηγητής Φυσικών, Γυμνασιάρχης , Λυκειάρχης. Σχολικός Σύμβουλος και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο) θα τη συμβούλευα, αν μου το επιτρέπει, να αγωνιστεί μαζί με όλο το ΔΣ για τη συσπεiρωση του κλάδου, χωρίς τους κομματικούς μανδύες. Να συνεργαστεί στενά με τις Ενώσεις των Γονέων για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους νέους και τις νέες της χώρας, την κοινωνική αναγνώριση του έργου του εκπαιδευτικού και την οικονομική του αποκατάσταση. Η ΟΛΜΕ δεν είναι μια στενά νοούμενη συνδικαλιστική οργάνωση των μελών της, είναι επαγγελματική οργάνωση με ό,τι σημαίνει ο όρος «επαγγελματίας» για τα μέλη της.
Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες η απρογραμμάτιστη και για στενά κομματικούς λόγους εισαγωγή κατά εκατοντάδες φοιτητών στις παραγωγικές σχολές των εκπαιδευτικών, οδήγησε στην υποβάθμιση των σπουδών, αφού τα πανεπιστήμια αδυνατούν να τους εκπαιδεύσουν. Σήμερα στις χώρες τις Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και του ΟΟΣΑ η αρχική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών έχει αλλάξει δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στις μεθόδους διδασκαλίας και στην υπό μορφή μαθητείας εκπαίδευση των εκπαιδευτικών. Σχεδόν το ήμισυ του χρόνου εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών αφιερώνεται σε σεμινάρια, πρακτικές ασκήσεις στη διδασκαλία κτλ. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο σπουδαιότερος παράγοντας που επηρεάζει τη μάθηση είναι ο εκπαιδευτικός. Αυτόν λοιπόν τον εκπαιδευτικό είναι ανάγκη να τον εκπαιδεύσουμε καλύτερα, να αναγνωρίσουμε το έργο του και να τον αμείψουμε κατά τρόπο δίκαιο σύμφωνα με την προσφορά του. Δεδομένου του κρίσιμου ρόλου της εκπαίδευσης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, αν δεν προσανατολιστούμε ανάλογα, όπως άλλωστε έκαναν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης, η Ελλάδα θα παραμείνει μια φτωχή χώρα.

 
Μ.Κ
18 Ιουλ 2015 21:09

Ποιός ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ; Μα ο αγωνιστής Κοτσυφάκης.
Μήπως ο σύντροφος Κοτσυφάκης αποχώρησε από την ΟΛΜΕ για να μην συγκρουστεί με τους συντρόφους στην κυβέρνηση;
Σχετικά με την αυτοθυσία και την ανιδιοτέλεια που επέδειξε πολεμώντας τους ανάλγητους υπουργούς , μάλλον είναι το ανέκδοτο του μήνα.

 
proin
18 Ιουλ 2015 19:13

Μόνο για ευρωβουλευτής έβαλε...δεν ζήτησε δα και τον κόσμο ολόκληρο!!!!

 
Ελεύθερος
18 Ιουλ 2015 16:15

O κος Κοτσιφάκης έδειξε πάντοτε ανιδιοτέλεια σε βαθμό αυτοθυσίας. Πάλαιψε με Αρβανιτόπουλους, Λασκάρηδες και Λοβέρδους προτάσσοντας ανελλιπώς το δίκαιο των πραξικοπηματικώς τεθέντων σε διαθεσιμότητα καθηγητών και των αναρίθμητων μαθητών Λυκείου, που επλήγησαν από τις αυθαιρεσίες της "πολιτικής ηγεσίας" του υπουργείου Παιδείας. Υπενθυμίζω δε ότι δεν διεκδίκησε τίποτε για το άτομό του, μάλιστα δεν αιτήθηκε καν μετατάξεως στα ΙΕΚ ή στα Νοσοκομεία, μολονότι εδικαιούτο να το πράξει. Μακάρι να είχαμε και στο παρελθόν τέτοιους προέδρους. Αποτελεί πρότυπο και για τους επιγινομένους.

 
teos
18 Ιουλ 2015 13:51

Επέστρεψες ως "απλός καθηγητής"; Δηλαδή τόσα χρόνια δεν ήσουν απλός καθηγητής. Μας δούλευες.

 
Μ.Κ
17 Ιουλ 2015 22:23

Μάλλον υπουργός Παιδείας. Τόσος αγώνας ,τόση επανάσταση δεν μπορεί να πάει χαμένη.

 
Θ.Κ.
17 Ιουλ 2015 20:26

Δεν έβαλα υποψηφιότητα στο τελευταίο συνέδριο για το νέο ΔΣ. Επέλεξα να επιστρέψω απλός καθηγητής στο 3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου. Μαζί με όλους τους συναδέλφους μας από τη διαθεσιμότητα που επέστρεψαν.
Θ.Κ.

 
teos
17 Ιουλ 2015 18:20

Ο Κοτσιφάκης τι έγινε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.