Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ο Τ. Κουράκης στην ΟΛΜΕ- Πριμοδότηση των πολυτέκνων και τριτέκνων εκπαιδευτικών

Οι αναπληρωτές θα προσληφθούν , σύμφωνα με τα όσα ορίζει η περσινή εγκύκλιος
Δημοσίευση: 23/07/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ακαρπη απέβη η σημερινή συνάντηση του νέου ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, όπως δήλωσε στο esos ο Γενικός Γραμματέας του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης Νίκος Παπαχρήστος.

Ο κ. Κουράκης, ανακοίνωσε ότι:

Α. Δεν δεσμεύτηκε ότι η επανατοποθέτηση των καθητών σε διαθεσιμότητα δεν θα επηρεάσει τον αριθμό διορισμών εκπαιδευτικών που θα γίνουν φέτος.

Β. Οι αναπληρωτές θα προσληφθούν , σύμφωνα με τα όσα ορίζει   η νομοθετική ρύθμιση 2014 του Α. Λοβέρδου που έχει εφαρμογή το έτος 2015-2016.. Η ρύθμιση για τους αναπληρωτές που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο "κουρελού" φαίνεται ότι δεν θα ισχύσει φέτος, καθώς όπως είπε ο κ. Κουράκης αργεί η ψήφιση από τη Βουλή.

Γ. Σχετικά με το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών  το υπουργείο Παιδείας απέρριψε την πρόταση της ΟΛΜΕ και  προωθείται το εξής σύστημα:

1.Δημιουργείται μία ενιαία λίστα μόνιμων διορισμών στην οποία υπολογίζονται δυο κριτήρια.Η βαθμολογία του ΑΣΕΠ του 2008 και η προυπηρεσία.

2.Η βαθμολογία του ΑΣΕΠ υπολογίζεται με ένα μόριο για κάθε βαθμό,αλλά μόνο για τους επιτυχόντες(που έγραψαν 55 και πάνω). Δηλαδή:Βαθμολογία 60 ×1 = 60 μόρια. Βαθμολογία 54 ×0=0 μόρια.

3.Η προυπηρεσία υπολογίζεται με ένα μόριο για κάθε μήνα.π.χ 30 μήνες ×1 =30 μόρια.

Τα μόρια από τις δυο κατηγορίες αθροίζονται και βγαίνει η τελική μοριοδότηση.

4. Πριμοδότηση των πολυτέκνων και  μικρότεη των τριτέκνων εκπαιδευτικών. Ο κ. Κουράκης δεν ανέφερε το ύψος της πριμοδότησης.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ esos/tv ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος :

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 23-7-2015, μετά από αίτημα της ΟΛΜΕ, συνάντηση του ΔΣ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Αν. Κουράκη.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έθεσε τα άμεσα και τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο: κατάργηση του νομικού πλαισίου αξιολόγησης, λειτουργία σχολείων τον Σεπτέμβρη, μόνιμοι διορισμοί, αναπληρωτές, μετατάξεις. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ενημέρωσε τον αν. Υπουργό για τις θέσεις του κλάδου και ζήτησε να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας ώστε να μπορούν τον Σεπτέμβρη να λειτουργήσουν τα σχολεία με μόνιμο διδακτικό προσωπικό.

Το Υπουργείο ενημέρωσε ότι το πολυνομοσχέδιο έχει περάσει από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και βρίσκεται στην Οικονομική Επιτροπή. Η διαδικασία ψήφισης θα ολοκληρωθεί περίπου στο τέλος Αυγούστου. Απόφαση του Υπουργείου είναι η κατάργηση του νομικού πλαισίου της αξιολόγησης.

Στο πολυνομοσχέδιο ενσωματώνει το Υπουργείο τα αιτήματα της ΟΛΜΕ που αφορούν τις προσλήψεις των αναπληρωτών, δηλαδή την αναγνώριση της προϋπηρεσίας για την περίοδο 2010 – 2012, την κατάργηση του 2ετούς αποκλεισμού, τη διατήρηση του ενιαίου πίνακα ειδικής και γενικής αγωγής και το διπλασιασμό των μορίων δυσπρόσιτων περιοχών. Παρότι πιέστηκε το Υπουργείο να επιταχύνει τις διαδικασίες ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ώστε οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνουν με τον νέο νόμο, ο κ. Υπουργός μας απάντησε ότι αυτό δεν είναι εφικτό χρονικά και οι φετινές προσλήψεις θα γίνουν με τον ισχύοντα νόμο(Νόμος Λοβέρδου) και θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες σχετική εγκύκλιος. Τέθηκε υπόψη μας ότι το αίτημα για τον μη 2ετή αποκλεισμό των αναπληρωτών θα ισχύσει αναδρομικά με αντίστοιχη ρύθμιση.

Σε αίτημά μας για κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μόνιμους διορισμούς το υπουργείο δεν δεσμεύτηκε. Το υπουργείο μάς διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα επανεξέτασης της επαναπρόσληψης των συναδέλφων τεχνικών ειδικοτήτων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή είχαν απολυθεί. Στο ερώτημα που ετέθη εάν ο αριθμός των διαθέσιμων εκπαιδευτικών θα αφαιρεθεί από τον αριθμό των νέων προσλήψεων ύστερα από την απαίτηση των δανειστών, ο Υπουργός δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να μην υπάρχει καμία δυσμενής επίπτωση στον τομέα των διορισμών αλλά δεν δεσμεύτηκε για θετική κατάληξη του θέματος.

Υπήρξε ενημέρωση για το σύστημα διορισμού. Η πρόταση της ομοσπονδίας περιγράφεται ακολούθως (http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=9279) για τη ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-16: Άμεσος διορισμός όσων είναι διοριστέοι από το 2010 (διοριστέοι ΑΣΕΠ 2008 και το αντίστοιχο 40%, πίνακες 30μήνου – 24μήνου και κλειστός πίνακας πολυτέκνων) και οι υπόλοιποι από έναν πίνακα συνολικής προϋπηρεσίας, στον οποίο να αναγνωριστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία αναπληρωτών-ωρομισθίων από το 2010 με τους όρους που ίσχυαν πριν το 2010 (διπλασιασμός δυσπροσίτων). Να καταργηθούν οι αντίστοιχες διατάξεις του ν.3848/10.

Για ένα νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών προτείνουμε σύστημα
μοριοδότησης μέσω του ΑΣΕΠ που να συμπεριλαμβάνει:

1 μόριο για κάθε μήνα προϋπηρεσίας,

1 μόριο για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση σε οποιοδήποτε προηγούμενο
διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (επιλέγεται ο διαγωνισμός εκείνος στον οποίο ο εκπαιδευτικός
έχει επιτύχει την καλύτερη βαθμολογία),

1 μόριο για κάθε χρόνο από τη λήψη πτυχίου,κλιμακωτή μοριοδότηση του αριθμού παιδιών (πχ. για 1 παιδί 3 μόρια, για 2 παιδιά
6 μόρια κ.λπ.).

Σε αντίθεση με την πρόταση της ομοσπονδίας, το Υπουργείο προτείνει το ακόλουθο σύστημα διορισμού:
1. Θα μοριοδοτείται μόνο η επιτυχία στον ΑΣΕΠ του 2008 και το σύνολο της βαθμολογίας τους θα αντιστοιχεί σε μόρια
2. Θα μοριοδοτείται η προϋπηρεσία (κάθε μήνας προυπηρεσίας και ένα μόριο).
3. Συμπληρωματικά θα υπάρχει μοριοδότηση για τους έχοντες 3 παιδιά και πάνω χωρίς να ορίζεται με σαφήνεια η αντίστοιχη μοριοδότηση.
4. Για τους συναδέλφους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο θέτει τους εξής όρους για την ενσωμάτωσή τους στον πίνακα διορισμού: 1. να υπάρχει 6χρονη προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, 2. να έχουν απολυθεί, 3. να έχουν ήδη εργαστεί 2 χρόνια ως αναπληρωτές.

Ρωτήθηκε ο Υπουργός για το συνολικό αριθμό των διαθεσίμων πιστώσεων που αφορά τις προσλήψεις αναπληρωτών της επόμενης σχολικής χρονιάς και δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να δώσει νούμερο, δεδομένου ότι εκκρεμούν υπηρεσιακές επαφές που θα καθορίσουν το συνολικό ύψος των πιστώσεων. Δεν πήραμε απάντηση σχετικά με το αίτημα για την κάλυψη του επιδόματος ανεργίας όλων των αναπληρωτών καθώς επίσης και τη μη καταβολή όλων των δεδουλευμένων των αναπληρωτών μέσω ΠΔΕ. Για το ζήτημα της μη καταβολής αντιμισθίου των ωρομισθίων στα ΣΔΕ και για το καθεστώς ασφάλισης τους, δεν πήραμε επίσης καμία απάντηση.

Για το ζήτημα των μεταταγμένων συναδέλφων στην πρωτοβάθμια, απάντησαν ότι δεν υπάρχει πρόθεση υποχρεωτικής επιστροφής τους στη δευτεροβάθμια αλλά γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία κάποιων οργανικών θέσεων στους ήδη υπάρχοντες κλάδους της πρωτοβάθμιας: ΠΕ 06, 11, 16, ενώ για τους κλάδους που δεν έχουν συσταθεί, απαιτείται η δημιουργία τους πριν την ύπαρξη οργανικών.

Κατατέθηκε το πάγιο αίτημα της ομοσπονδίας για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και η απόσυρση της διάταξης για κατ ́ εξαίρεση τμήματα 30 μαθητών. Δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Σχόλια (28)

 
Β.Στ.
31 Ιουλ 2015 16:23

Συγχαρητήρια στο επιτελείο. Ήμουν αναπληρώτρια τη δεκαετία του '90 και στην αίτηση υπήρχε η κατηγορία "ανάπηρος πολέμου" - μήπως θα επαναφέρετε κι αυτήν την κατηγορία, κύριοι; Κι αν έχεις κάνει καμιά 7-8 εξωσωματικές και δεν κάνεις παιδί τι θα γίνει με το διορισμό σου;

 
DK
28 Ιουλ 2015 21:41

Τουλάχιστον λαμβάνουν υπόψιν τα παιδιά ως κοινωνικό κριτήριο μαζί με την ασθένεια. Αν κάποια στιγμή λάβουν ως μοναδικό και αποκλειστικό ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ κριτήριο την ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ που έχει εκτοξευτεί, ίσως γίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ίσως αλλάξουμε και δικαίως ανήκουμε στους πολιτισμένους. Πολύ σωστά επιδοτούν την οικογένεια και μάλιστα αυτήν με τα πολλά παιδιά και όχι οιαδήποτε άλλη επιλογή...

 
Γκ. Αικ.
24 Ιουλ 2015 17:59

θλίβομαι με όλα αυτά που διαβάζω εναντίον των πολυτέκνων εκπαιδευτικών και των παιδιών μας.
Αλήθεια για ότι κακό υπάρχει στην Πατρίδα μας και στην Παιδεία μας φταίνε οι πολύτεκνοι;
Πως βγάζετε τόσο μίσος εναντίον των πολύτεκνων εκπαιδευτικών και των παιδιών μας.

Ο σύζυγος μου διορίστηκε με τον ΑΣΕΠ του 2000 των εκπαιδευτικών αλλά ήτανε και επιτυχών του ΑΣΕΠ του 1998,με ένα παιδί.
Ποτέ δεν εκφράστηκα αρνητικά εναντίον των πολύτεκνων εκπαιδευτικών που διοριζόταν εντός της πόλης μας. Τους θαύμαζα. Όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνει η θυσία του γονιού. Φανταστείτε πόσο θυσιάζονται οι πολύτεκνοι γονείς.
Σωστό ήτανε το μέτρο για το διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών,διότι
μόνο έτσι μπορούσε να αντιμετωπιστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος,το
δημογραφικό.
Δεν σας ενοχλούνε τα σχολεία που κλείνουνε,ότι μοριοδοτούνται οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του έτους 2008 και όχι οι διοριστέοι,εκεί δεν υπάρχει
αντισυνταγματικότητα;,δεν σας ενοχλεί καθόλου ότι δεν γίνεται νέος ΑΣΕΠ,δεν σας ενοχλεί καθόλου να διδάσκετε σε νηστικούς και ξεπαγιασμένους μαθητές ,δεν σας ενοχλεί που καταστρατηγείται το σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας μας και το μόνο που σας ενοχλεί είναι ότι μοριοδοτούνται οι πολύτεκνοι.
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ. Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. ΦΑΝΕΙΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΜΕΣΩ
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΗ ΣΕ
ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ.
Αγαπητοί συνάδελφοι καλώς ή κακώς ισχύει ακόμη το Σύνταγμα μας. Εκεί λαμ-
βάνεται μέριμνα από την πολιτεία για τους πολύτεκνους. Σε άλλα υπουργεία ισχύει η μοριοδότηση των Πολυτέκνων,το 20% επί των διοριστέων είναι πολύτεκνοι,αυτό δεν ίσχυσε ποτέ στο υπουργείο παιδείας,γιατί λοιπόν να μην
ισχύσει και στο υπουργείο παιδείας.
ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ και τότε μόνο
θα εισπράξετε το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων μαθητών και δη των πολύτεκνων Ελλήνων μαθητών.

Γκ.Αικ.
Δικηγόρος,
Πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων
ανήλικων παιδιών.
Αδιόριστη Πολύτεκνη Εκπαι-
δευτικός του έτους 2010.

 
ΗΜΗΤΡΗΣ
24 Ιουλ 2015 14:47

ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΑΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ . ΞΥΠΝΗΣΤΕ......

 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
24 Ιουλ 2015 12:35

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο Κ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΠΑΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ . ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΣΕΠ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ 55 ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΟΥ 2008 ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 55 ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΜΟΜΟ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ 55 ΔΗΛ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ 60 ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΣΕΠ ΘΑ ΠΡΕΠΕΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΑ 5 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΑ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ.ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ. ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ

 
ΝΙΚΟΣ
24 Ιουλ 2015 11:21

'ΕΧΩ 3 ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΣΕΠ . ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ11.ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗ ΜΙΑ ΕΠΑΙΡΝΕ 250 ΗΜΟΥΝ 222 ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΕΣΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ 373 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ. ΕΙΜΑΙ 46 ΕΤΩΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΣΤΑ 42 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ 2008-9 ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 48 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΟΙ 34 ΜΟΝΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΙΑ 2ΜΗΝΑ ΚΑΙ 3ΜΗΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ 200-300 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΥΜΗΘΕΙ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ 60% ΜΕ 40%(ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΣΕΠ ΘΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΤΑΝ, ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΣΕΠ ( π.χ ο επιτυχών 350 χωρίς προυπηρεσία δε διοριζότανε ενώ ο 1240 με 24μηνη προυπηρεσία διοριζοταν) και άλλα πολλά/ αυτό όμως που δεν έχει ξεκαθαριστεί ποτέ είναι τι γίνεται με την εργάνη; ποια είναι τα πραγματικά κενά, ποιες οι πραγματικές ελλείψεις, ποιος πληρώνει; το ΕΣΠΑ, το ΥΠΕΠΘ; ή σε λίγο καιρό ο κάθε Δήμος θα αναλάβει τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου του; με λίγα λόγια ας σταματήσουν να παίζουν με τους εκπαιδευτικούς ΄καθώς τους χρησιμοποιούν με υποσχέσεις διορισμών χωρίς πλάνο και αν δεν παίζουν , ας χαράξουν μία ρεαλιστική γραμμή ώστε να ξέρει ο καθένας τι θα κάνει στη ζωή του.

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
24 Ιουλ 2015 10:31

το μετρο διορισμου των πολυτεκνων ως εκπ/κων απο το 2004 ως το 2010 ηταν γενναιο κινητρο - απεφερε πολλες γεννησεις στον τοπο μας - εκμεταλλευθηκαν το κινητρο οι εχοντες τοτε δυο ή 3 τεκνα και διορισθηκαν.θεσμικά μετρα ζηταμε τοσα χρονια αφου δεν εχουν χρηματα οι εκαστοτε κυβερνωντες να δωσουν.......ζηταμε ως πολυτεκνοι να διοριζονται οι πολυτεκνοι και στην εκπ/ση σε ποσοστο 20% επι των διοριζομενων οπως ισχυει και στον υπολοιπο δημοσιο τομεα!!!
απο το 2004 ως το 2010 οι πολυτεκνοι που διορισθηκαν ηταν μολις το 7% του συνολικου αριθμου των διοριζομενων, αυτο ηταν το προβλημα;
τωρα παραπονιουνται ολοι οι συναδελφοι στα σχολεια οτι συρρικνωθηκαν οι σχολικες αιθουσες-τμηματα κ.λ.π.με τα παιδια των πολυτεκνων γεμιζαν οι αιθουσες, τωρα;
σε μια εποχη που οι θανατοι μεχρι στιγμης (65000) εχουν ξεπερασει κατα πολυ τις γεννησεις (35000) το συστημα διορισμου των πολυτεκνων στην εκπ/ση και τοσα αλλα πολλα που ισχυαν και οι συγκυβερνησεις καταπατησαν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ (για αλλα χαζα θεματα το επικαλουνται) πρεπει να επανελθουν προς οφελος της πατριδος μας!!

Γκουντελακης Παναγιωτης
γραμμ.συλλ.πολυτεκνων Λαρισας
5 προστατευομενα τεκνα
εκπαιδευτικος οχι με τον νομο των πολυτεκνων (με προυπηρεσια αναπληρωτη) αλλα φοβερα υπερμετρος του παραπανω μετρου για το οποιο αγωνισθηκα σθεναρα.

 
Έλενα
24 Ιουλ 2015 09:54

Συνεχίστε να ρίχνετε πόνο σε ανθρώπους που είτε από επιλογή είτε όχι δεν έχουν παιδιά. Έχετε σκεφτεί ότι κάποιοι από εμάς δεν μπορούμε να αποκτήσουμε παιδιά όσο και αν έχουμε προσπαθήσει. Τώρα δηλαδή εκτός από άτεκνοι πρέπει να πεθάνουμε και στον δρόμο φτωχοί; Δεν μπορεί η πολυτεκνία και η τριτεκνία να αποτελεί κριτήριο διορισμού στο Ελληνικό Δημόσιο. Το Ελληνικό Δημόσιο (όλες οι υπηρεσίες του) πρέπει να είναι ανταγωνιστικό για να προοδεύει η χώρα για το καλό όλων των πολιτών. Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους πολύτεκνους με άλλους τρόπους και όχι κάνοντας τα παιδιά μόρια ΑΣΕΠ. Να υπενθυμίσω ότι kκάποιοι απέκτησαν τρίτο παιδί με μοναδικό σκοπό το διορισμό στο δημόσιο. Επίσης έχω βαρεθεί να κάνω όλη τη λάντζα στο σχολείο μόνο και μόνο επειδή δεν έχω παιδιά. Εμείς να κάνουμε μάθημα τις τελευταίες ώρες, εμείς να ασχοληθούμε με όλες τις εργασίες εκτός σχολείου κ.α. Φτάνει πια ο διαχωρισμός των πολιτών.
Επίσης όλοι όσοι δεν έδωσαν στον ΑΣΕΠ του 2008 γιατί ακόμη δεν είχαν πάρει πτυχίο "the end". Λυπάμαι αλλά αυτά τα κριτήρια ξεπερνούν κάθε λογικό όριο!

 
Μαρία
24 Ιουλ 2015 09:14

Που είναι η δημοκρατική ευαισθησία του κ. Κουράκη ??
Μαζί με την μοριοδότηση θα έπρεπε να υπάρχει και αξιολόγηση για τους υποψηφίους προς διορισμό σύμφωνα με τα κριτήρια της αξιολόγησης που έκανε για τα στελέχη της εκπαίδευσης και με τη μυστική ψηφοφορία από τους 2 τελευταίους συλλόγους διδασκόντων που υπηρέτησε κάποιος, τα δε μόρια να αποτελούν το 45% της τελικής μοριοδότησης.
Πως είναι δυνατόν να εμπιστευθεί κανείς μια γραπτή εξέταση που έγινε πριν τόσα χρόνια και επειδή δούλεψε κατά τύχη μερικούς μήνες και όχι την αξιοκρατική γνώμη του συλλόγου διδασκόντων ???

 
Θανάσης
24 Ιουλ 2015 09:09

Αν υπάρχουν περισσότερα παιδιά τότε θα είναι περισσότεροι και αυτοί που αρρωσταίνουν, άρα θα έχουν δουλειά οι γιατροί. Άρα οι πολύτεκνοι γιατροί πρέπει να διοριστούν.
Επίσης, αφού ο πληθυσμός θα είναι μεγαλύτερος, θα είναι περισσότερες και οι υποθέσεις που αφορούν δικαστήρια. Άρα οι πολύτεκνοι νομικοί να διοριστούν ως δικαστές.
Ακόμα, θα είναι μεγαλύτερες και οι ανάγκες στις εφορίες, μιας και οι ελεγχόμενοι θα είναι περισσότεροι. Άρα οι πολύτεκνοι οικονομολόγοι πρέπει να διοριστούν σαν εφοριακοί.

 
Ιωάννης
24 Ιουλ 2015 08:01

διαβάζω τα σχόλια ΕΔΩ και θλίβομαι , καθώς επανανακαλύπτω την πραγματικότητα:
Ποία πραγματικότητα;
Το ότι ΕΙΤΕ το Υπουργείο ΕΙΤΕ η ΟΛΜΕ:
1. Έχουν βγάλει ΕΞΩ από την μοριοδότηση μεταπτυχιακά, δεύτερο πτυχίο γλωσσομάθεια κτλ
2. Αντί να κριτικάρουν οι συνάδελφοι ΑΥΤΟ το σημείο, κριτικάρουν τα κοινωνικά κριτήρια της πολυτεκνίας, που ναι μεν ΔΕΝ είναι αξιοκρατικά (κοινωνικά είναι) αλλά είναι ΕΩΣ ΕΝΟΣ ΒΑΘΜΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ.
3. Το ΜΕΓΑ Σκάνδαλο, είναι η μη διαμαρτυρία του εξοβελισμού πρόσθετων επιστημονικών προσόντων. Όπως έγινε και με τις πρόσφατες επιλογές στελεχών, όπου εξοβελίστηκε πάσης μορφής και διάρκειας επιμόρφωση.

Όλα θα τα βρει μπροστά της η παρούσα γενιά και οι μελλοντικές γενιές!
Κράτος με αυτή την κουλτούρα ανθρώπων, ΔΕΝ ΣΤΗΝΕΤΑΙ!
Αναποφεύκτως θα βουλιάξουμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ....

 
Κώστας
23 Ιουλ 2015 21:20

1)Δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι ανεξαρτήτου οικογενειακής κατάστασης.
2)Οι παλιότερες επιτυχίες ΑΣΕΠ πνίγηκαν και νιώθω οργή για τον κόπο τον δικό μου, και πολλών άλλων, που χάθηκε.
3)Αν αυτό λέγεται δικαιοσύνη , θα νοσταλγήσω το νόμο Διαμαντοπούλου.
4) Θα πάμε στα δικαστήρια και θα είμαστε πολλοί.
5)Άντε γεια.

 
themida
23 Ιουλ 2015 21:09

Ε ναι όσοι δεν είναι πολύτεκνοι την πάτησαν... Ο κ. Κουράκης έπρεπε να λάβει υπόψη του την πρόταση της ΟΛΜΕ. Έπρεπε να υπολογιστεί και ο χρόνος κτήσης πτυχίου. Να δικαιωθούν και όσοι ήταν στην επετηρίδα, που όντως ήταν ο πιο δίκαιος τρόπος πρόσληψης.

 
Ελένη
23 Ιουλ 2015 19:38

Αφού θ'αργησουν να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, γιατί δεν ψηφίζουν τη διάταξη για τους αναπληρωτές σε ένα άλλο νομοσχέδιο ώστε αμέσως μετά να βγει η εγκύκλιος; Τόσες άσχετες διατάξεις έχουν ψηφίσει σε άλλα νομοσχέδια, γιατί δεν το κάνουν για τους αναπληρωτές;

Δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν πίνακες αναπληρωτών με διπλασιασμό μορίων για τα δυσπρόσιτα διότι κάθε φορά που δηλώναμε περιοχές ξέραμε ότι τα δυσπρόσιτα δεν διπλασιάζονται!!!

 
φωτεινη
23 Ιουλ 2015 19:31

Xωρίς παιδιά δεν ανοίγουν σχολεία .Το δίκαιο είναι 20 τοισ εκατο σε πολύ τεκνους σύμφωνα με το νόμο των προσλήψεων και 10 τοις εκατο στους τρίτεκνους.

 
ΑΛΚΙΝΟΟΣ
23 Ιουλ 2015 19:27

Συνάδελφοι, αφήστε τα μίση και πιάστε ... κάτι άλλο. Πιο... δημιουργικό..

 
Αχιλλεας
23 Ιουλ 2015 19:26

Στο σχολειο που υπηρετώ (Γυμνάσιο με 4 τμήματα και 68 μαθητές), εμφανίζονται περίπου 20 καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων. Από αυτούς οι 6 περίπου έχουν συνολικά 9 παιδιά. Οι άλλοι αν και είναι εργαζόμενοι με σταθερή δουλειά και πάνω από 35 ετών μέχρι και 60, δεν είναι καν παντρεμένοι από επιλογή όπως δηλώνουν.
Αν και οι 20 καθηγητές είχαμε 3 παιδιά ο καθένας, θα είχαμε περίπου ακόμα ένα σχολείο και όχι συνταξιοδοτικό πρόβλημα στην Ελλάδα, αυτού του μεγέθους. Ναι είναι πιο χρήσιμοι οι έχοντες παιδιά.
Είναι λέτε καλύτερος ο βιολόγος που διδάσκει φυσική ή ο πληροφορικός που διδάσκει μαθηματικά;

 
εκπαιδευτικός
23 Ιουλ 2015 18:53

Είναι ανεπίτρεπτα αυτά που γίνονται.Πως άφησε η ολμε να γίνουν τέτοια πράγματα.Γιατί μόνο ο ΑΣΕΠ του 2008 οι υπόλοιποι δεν μετράνε;Για ποιο λόγο τρέχουμε τόσα χρόνια για να μας αδειάζει κάθε χρόνο ο καθένας με νέους νόμους;Πως να πάρουμε αποφάσεις στη ζωή μας όταν κάθε λίγο και λιγάκι ανατρέπονται όλα;Σε ποιο νόμο τελικά να στηριχθούμε;Ήξερε κανένας πως ο ΑΣΕΠ του 2008 θα είναι ο τελευταίος να σκοτωθούμε να πάμε να δώσουμε γιατί θα μετρήσει μόνο αυτός;Δηλαδή αν ένας άνθρωπος δεν μπόρεσε να παει στον ασεπ του 2008 ολοι οι προηγούμενοι του ασεπ και οι επιτυχίες του πάνε στα σκουπίδια;Για να μην μιλήσουμε για τους πτυχιούχους απο το 2008 κ μετά...αυτοί δεν υπάρχουν γιατι δεν υπήρξε ποτέ ασεπ γι'αυτους οπότε αυτοί κακώς σπουδάσανε...Οι ευκαιρίες ήτανε όλες ως το 2008 μετά ΤΕΛΟΣ.Πραγματικά ειναι λυπηρή η κατάσταση...Αλλα πρέπει να φωνάξουμε όλοι γιατί είναι απαράδεκτη, άδικη και χωρίς καμία λογική αυτή η απόφαση.

 
Θανάσης
23 Ιουλ 2015 18:42

Οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι θα πρέπει να απολαμβάνουν ελαφρότερης φορολογίας και επιδομάτων. Τίποτα άλλο._

 
ειρηνη
23 Ιουλ 2015 18:39

Τρίτεκνη από Ηπειρο:2 χρόνια Μυτιληνη,1 χρόνο Κέρκυρα,1 χρόνο Κυκλάδες,1 χρόνο Αθήνα,1 χρόνο Αιτωλοακαρνανία......................ΛΟΙΠΌΝ και οι τρίτεκνοι πάνε στα νησιά.........Αλλού αναζητήστε τα προβλήματα της εκπαίδευσης.....

 
Louis
23 Ιουλ 2015 18:06

Δε θαλεγα ότι μας ρωτησε κανενας απο τους συναδελφους-ισσες όταν έκανε τα παιδια. Κατι θαχε υπολογίσει. Δικαιοσύνη σημαινει ισες ευκαιρίες, άρα κατα τη γνωμη μου ισότητα στην πρόσληψη και διευκόλυνση μετα.
Απο την άλλη θα νοιωθα καλυτερα με 20 ή λιγοτερα παιδια στην ταξη

 
Θάνος Σταυρόπουλος
23 Ιουλ 2015 17:57

Ακολουθείτε και εσείς τις γαλαζοπράσινες επιλογές με πριμοδοτήσεις πολύτεκνων και τρίτεκνων; Δεν είναι δυνατόν να αποτελεί προσόν διορισμού ο αριθμός τέκνων (και σ' αυτό ομονοούν και πολλές εισηγήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους), γιατί έτσι φαλκιδεύεται η έννοια της ισότητας και της αξιοκρατίας. Και σίγουρα δεν θα αντιμετωπίσουμε με αυτό το τρόπο το υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Στην πραγματικότητα, κ. Κουράκη, πολύ φοβάμαι ότι αναζητάτε μοναχά να γεμίσετε τη δεξαμενή των ψηφοφόρων σας, όπως έπραξαν εξάλλου και οι γαλάζιες κυβερνήσεις 2004 - 2009. Αν όμως θέλετε να πάρετε μερικές ψήφους σώνει και καλά, πριμοδοτείστε μεταπτυχιακά, σεμινάρια, ξένες γλώσσες, ΤΠΕ, προϋπηρεσία αναπληρωτών και κυρίως τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Ξέρω, δεν είναι δίκαιο να εξαρτάται το μέλλον σου από εξετάσεις δύο ημερών ούτε είναι δυνατόν να κριθεί κάποιος ως ικανός για εκπαιδευτικός από αυτό, ωστόσο είναι πολύ δικαιότερο ως κριτήριο επιλογής από όλα αυτά που εισηγήστε. Και σε τελική ανάλυση η απόκτηση παιδιών (για να τα πούμε ξεκάθαρα) δεν είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ; Γιατί, λοιπόν, οι προσωπικές επιλογές μερικών θα πρέπει να επιβαρύνουν τους άλλους και μάλιστα με νόμους του κράτους;

Υ.Γ. Είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός εδώ και δέκα χρόνια με διαγωνισμό ΑΣΕΠ και πολλές φορές έχω εμποδιστεί από τέτοιους νόμους που συνδέονται με αριθμούς τέκνων (π.χ. σύστημα μεταθέσεων, αποσπάσεων, οριστικών τοποθετήσεων κ.α.).

 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΚΡΗ
23 Ιουλ 2015 17:34

Κι όμως...υπάρχουν και αυτοί που με τρία παιδιά +αλωνίζουν όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο..και έχουν δώσει στο ΑΣΕΠ. Άλλωστε η παιδεία για να ασκηθεί χρειάζεται το δυναμικό της, δηλαδή παιδιά/μαθητές

 
VanDamme
23 Ιουλ 2015 17:32

Αν. όμως δεν υπάρχουν παιδιά δε θα έχετε μαθητές

 
κατια
23 Ιουλ 2015 16:45

Αμέσως μετα τις πανελλήνιες βαλτε μπρος για παιδιά!!! Όσο περισσότερα τόσο καλυτερα!!!

 
Μανωλης Ξακουστος
23 Ιουλ 2015 16:33

Να ρωτήσω λίγο.. Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνα γίνεται? Ένα είναι βέβαιο ότι θα είναι η πιο εύκολη δικαστική προσφυγή γιατί το αποτέλεσμα στον γραπτό ασεπ είναι τρόπος διορισμού και δεν μπορεί να γίνει κριτήριο. Μια απέλπιδα προσπάθεια να αποδείξουν ότι κυβερνούν .

 
Αμαλία. ΜΟΥΖΟΥ
23 Ιουλ 2015 15:54

Όπως καταλαβαίνετε ούτε μεταπτυχιακά ούτε επιμορφώσεις τους ενδιαφέρουν.Μόνο τα παιδιά..οι άγαμοι δεν είναι πολίτες ίσοι κατά το Σύνταγμα;Έτσι έχουμε δεκαετίες αδιόριστοι κ όσοι απλά παντρεύτηκαν κ έχουν 3+ παιδιά προηγούνται..Γι αυτό η παιδεία θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο

 
χμμ...
23 Ιουλ 2015 15:44

τι καθεστε και διαβαζετε για ΑΣΕΠ? τι τρεχετε απο νησι σε νησι για αναπληρωτης?
καντε 3 παιδια και ανω για να εχετε καλυτερη αντιμετωπιση...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ