Στο βιογραφικό Περιφερειακού Διευθυντή:Άρνηση συμμετοχής στην εφαρμογή του θεσμού της αυτοαξιολόγησης

31/07/2015

Άκουσε το άρθρο

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ανάρτησε στον ιστότοπο της ΠΔΕ το Βιογραφικό του, στο οποίο μεταξύ των προσόντων και δραστηριοτήτων του αναφέρει τα εξής:

“Άρνηση συμμετοχής στην εφαρμογή του θεσμού της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου (ΑΕΕ) του σχολείου σύμφωνα με την πράξη 34η/31-10-2014 του Συλλόγου διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης”.

Αυτό σημαίνει ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής ως εκπαιδευτικός τότε αρνήθηκε την εφαρμογή νομοθεσίας και τώρα  θα εγκαλεί τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν τις αποφάσεις και τις  εγκυκλίους της νυν πολιτικήςηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σχόλια (27)

Δημοκρατικοφάνειας δημοκρατικόπληκτη πατρίδα μου
|

Για τον Γιάννη. Σε κράτος δικαίου αν πιστεύω οτι ζω; Ας μη χαρακτηρίσω το σε τί είδους "κράτος", όχι πιστεύω αλλά πολύ καλά και στο πετσί μου έχω γνωρίσει και ξέρω οτι ζω (ακόμη αντέχω όπως και πολλοί άλλοι!). Είμαι εκπαιδευτικός Β/μιας εδώ και 25 χρόνια και έχω εργασθεί σε 13-14 διαφορετικά σχολεία. Ξέρω για τί πράγμα μιλάω! Καλά μας ξεμπερδέματα, αν υπάρχει ακόμη καιρός!!!!!!

fontas
|

Προς Γιώργο

O Υπουργός κ. Μπαλτάς προ αρκετών εβδομάδων σε μία συνέντευξη αναφέρθηκε στο θέμα χρησιμοποιώντας διαδοχικά τους όρους "αξιολόγηση", "αποτίμηση" και μετά έκανε το σχόλιο: "να μην παίζουμε με τις λέξεις".

Παιχνίδι λέξεων που υποτιμάει τη κοινή λογική μας και τη δική τους σοβαρότητα.
Στις προγραμματικές δηλώσεις του στη βουλή, παραπληροφορημένος από τους συνεργάτες του, ο Υπουργός ισχυρίστηκε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτών προβλέπει το 15% να "κόβεται" υποχρεωτικά, όπως παραπλανητικά έλεγαν και αρκετοί συνδικαλιστές, ποντάροντας στο ότι η πλειονότητα των εκπαιδευτικών δεν έχει διαβάσει τη σχετική νομοθεσία και περιμένει από αυτούς να τους εξηγήσει τι λένε οι νόμοι!

Γιώργος
|

Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι οι νυν περιφερειακοί διευθυντές) ΔΕΝ συμμετείχαν στις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης. Ο συγκεκριμένος όμως το έβαλε και στο ... βιογραφικό του. Με τι μούτρα θα ζητήσει (θα ζητήσουν) από τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές να συμμετάσχουν στην σχεδιαζόμενη "αυτοαποτίμηση" της σχολικής μονάδας; Ή μήπως αυτό δεν είναι το ίδιο με την αυτοαξιολόγηση (ανάλογα όπως το μνημόνιο 3 δεν είναι όπως τα μνημόνια των προηγούμενων);
Η κατάσταση έχει ξεφύγει και άντε να τη μαζέψουν....

Κ.ΠΟΛΥΖΟΣ
|

Τίτλος άρθρου στην παρούσα ηλεκτρονική εφημερίδα esos : "Στο Πειθαρχικό καθηγητές που δε συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη Διευθυντή του σχολείου τους" !!! Καλώς εφαρμόζεται οι σχετικές διατάξεις .
Αλλά και τότε που αρνήθηκε ο εν λόγω "αγωνιστής" και νυν περιφερειακός διευθυντής , θα έπρεπε αναλόγως το ίδιο να γίνει.Αλλά , τέλος πάντων αφού δεν έγινε να μη γίνει και περιφερειακός και να καμαρώνει για το αγωνιστικό του παρελθόν!!!

Γιάννης
|

Για τη "Δημοκρατικοφάνειας δημοκρατικόπληκτη πατρίδα μου" - ο άνθρωπός αυτός όπως πολύ σωστά το λες θεώρησε ότι ο νόμος είναι παράλογος και γι ' αυτό δεν τον εφάρμοσε. Εάν θεωρείς ότι ζούμε σε κράτος δικαίου τα τελευταία 40 χρόνια εγώ δεν έχω να πω τίποτα!

M.K
|

@Γιάννης
Εμείς αν δεν εφαρμόσουμε τον νόμο θα μας τρέχουν στα δικαστήρια .
Ε όχι και τον ψηφίσαμε. ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ.
Μην προσπαθείς να δικαιολογείς τέτοιες πράξεις.

Δημοκρατικοφάνειας δημοκρατικόπληκτη πατρίδα μου
|

Για τον Γιάννη και τη Ρούλα: οι νόμοι δεν τηρούνται όταν και όποτε θέλουμε και μάλιστα ως δημόσιοι υπάλληλοι!!!!! Στην πρώην Σοβιετική Ένωση μπορεί να δινόταν αυτή η δυνατότητα (!!!!!). Τουλάχιστον στη Δημοκρατία, που στηρίζεται στην Αρχή του Κράτους Δικαίου, δηλαδή του συντεταγμένου κράτους που έχει νόμους για αυτό και λέγεται Κράτος Δικαίου- άλλο είναι το κοινωνικό κράτος (αρχή του κοινωνικού κράτους)! Στις μπανανίες, λόγω οργανικού ή λειτουργικού αναλφαβητισμού πιθανόν να είναι διαφορετικά! Ο καθείς διαβάζει ερμηνεύει και εκτελεί κατά πως ψιλο ή χοντροβολεύεται. Ελεύθερος είναι αυτός που θέλει και κάνει αυτό που λέει ο νόμος και όταν και αν ο νόμος είναι παράλογος στρατεύεται στην αλλαγή ή την κατάργησή του με ΝΟΜΙΜΑ όμως μέσα, όχι δηλαδή με καταλήψεις!!!!!! Πού να γίνουν κατανοητά όμως αυτά; ΆΛΛΩΣΤΕ έχουμε πάντα το άλλοθι των 400 ετών σκλαβιάς!! Τί να σου κάνουν 33 ολόκληρα χρόνια στην τότε ΕΟΚ και νυν Ευρωπαϊκή Ένωση!

giorgos
|

Μπράβο στο ΣΥΡΙΖΑ και στην αντίληψη του περί αξιοκρατίας και δημοκρατίας.

Αν ενδιαφέρει κάποιον, παραθέτω τις παρατηρήσεις μου:

1) Είναι προσόν υπηρεσιακής εξέλιξης δημόσιου υπάλληλου, η μή εφαρμογή των νόμων!

2) Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προφάνως θεωρεί ότι οι καθηγητές είναι αμόρφωτοι. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι στην ανώτερη διοικητική θέση τοποθετήθηκε εκπαιδευτικός με μέτριο τουλάχιστον βιογραφικό.

3) Προφανώς πρέπει να αναθεωρηθούν τα προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων παγκοσμίως γιατί επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο
<< ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ>> δεν πρέπει να έχει υπάρξει ποτέ και πουθενά (τουλάχιστον στον υπανάπτυκτο δυτικό κόσμο).

Συγχαρητήρια λοιπόν για άλλη μια φορά σε όλους. Θα παρουσιάζω στους μαθητές μου το βιογραφικό του κυρίου πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις . Τί να τις κάνουν τις σπουδές; Αν και νομίζω ότι μία ανακοίνωση της συγκεκριμένης κυβέρνησης περί κατάργησης των εξετάσεων λόγω προαγωγής της αριστίας, δεν θα ξάφνιαζε κανέναν.

Γιάννης
|

Αναρωτιέμαι γιατί δημοσιεύονται μόνο τα αρνητικά σχόλια; Ο άνθρωπος δεν συμφωνούσε με το νόμο και δεν τον εφάρμοσε. Ας τον τιμωρούσαν αυτοί που τον ψήφισαν. Εσείς συμφωνείτε με όλους τους νόμους και τους τηρείτε;

ελενη
|

Και επιβραυεύεται επιπλέον.

ΓιάννηςΑ
|

Και αυτός ο άνθρωπος ανταμείφτηκε, και τοποθετήθηκε επικεφαλής της εκπαίδευσης στη Δ. Μακεδονία.

giorgos
|

@fontas
Εγώ καταλαβαίνω ότι θα πάρει αργά ή γρήγορα δεύτερο πτυχίο "Ανώτατης Εκπαίδευσης" και δύο μόρια ως υποψήφιος διευθυντής σχολείου, διευθυντής εκπαίδευσης ή σχολικός σύμβουλος στην μετά την "πρώτη φορά αριστερά" εποχή, ενώ ως περιφερειακός θα πρέπει να εφαρμόσει όσα για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου (αποτίμηση, ας μην ξεχνάμε, την έχουν ονομάσει οι συριζαίοι) δεν καταργηθούν από το νομοσχέδιο κουρελού (αν ποτέ συζητηθεί και ψηφισθεί). "Όνειροι αμήχανοι ακριτόμυθοι" (Οδύσσεια, ραψ, τ΄, στ. 560).

fontas
|

Εσείς τι καταλαβαίνετε, όταν διαβάζετε:
Δεύτερο Πτυχίο

--Επί Πτυχίω στο τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων
--Σχολή: Διοίκησης και οικονομίας
Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Τμήμα: Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων

Ρούλα
|

Μπράβο του που εφάρμοσε την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων συντελώντας έτσι στη δημιουργία καλού σχολικού κλίματος, κάτι που αποτελεί την ουσία του ρόλου του διευθυντή. Μπράβο και στην κυβέρνηση που τον τίμησε γι' αυτό. Μακάρι στο μέλλον να έχουν την ίδια μεταχείριση και όσοι θα αρνηθούν να εφαρμόσουν την αξιολόγηση-χειραγώγηση που αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να προωθήσει και η παρούσα κυβέρνηση.

Rigion
|

Και αυτός ο άνθρωπος είχε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και στους Νόμους! Και τον αντάμειψε η ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ! Αλλά περιμένουμε τίποτα καλύτερο από ανθρώπους που ξαναγυρίζουν τα σχολεία στην εποχή του μαυροπίνακα και απαξιώνουν την αριστεία;

Ιωάννης
|

Εύγε στον Δημοκράτη Αγωνιστή της Αριστεράς και της Προόδου!
ΕΥΓΕ!
Το εννοώ!!!!
ΕΥΓΕ ! Τιμή και δόξα και ύμνος και ευαρέσκεια, στον αγωνιστή Δημοκράτη!
Τον περιμένουμε στις ετήσιες κατ΄έθιμο καταλήψεις να πηγαίνει και να συμπαρίσταται στους μαθητές που θα αγωνίζονται για τα αναφαίρετα δίκια τους!
ΕΥΓΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ!
ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!
Να δεις πόσους μιμητές θα βρεις.....
Περίμενε λίγο και θα δεις....

Νικος
|

Αφού είπαμε. Εκείνο ήταν παλιά, η επόμενη αξιολόγηση θα γίνει από έντιμους εκπαιδευτικούς.

Πέτρος
|

Δεν είναι ο μόνος.Σε όμορη περιφέρεια συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Ακόμη και τότε που διορίστηκαν Περιφερειακοί Διευθυντές, χωρίς να έχει μέχρι τότε καταργηθεί η αξιολόγηση ήταν και πειθαρχικά και ποινικά υπόλογοι. Ως δημόσιοι υπάλληλοι παρέβησαν τον όρκο να τηρούν και να σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους.Δικαίωμά τους ασφαλώς. Δεν είναι μικρά παιδιά και μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μπορεί συνδικαλιστικά αυτές οι ενέργειες να τους προσδίδουν κύρος και αγωνιστικές δάφνες. Όμως ηθικά είναι απαράδεκτο να διεκδικούν και υψηλές κρατικές θέσεις, που βασικό συστατικό τους έχουν την τήρηση των νόμων. Πρέπει κανείς να διαλέγει το δρόμο που ακολουθεί. Η ευθύνη δεν είναι σίγουρα δική τους. Είναι αποκλειστικά του υπ.παιδείας που τους επέλεξε.

Ελεύθερος
|

Είναι πράγματι προσόν η αντίδραση στην επιβολή της κομματικής ευνοιοκρατίας με τον μανδύα της "αυτο-αξιολογήσεως". Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι αγνόησαν την "αυτο-αξιολόγηση". Πρέπει τα παράλογα μέτρα να καταπίπτουν αμέσως εν τοις πράγμασιν δια της μη εφαρμογής των, προτού γίνει η κοινωνία μας (χειρότερη) ζούγκλα, χωρίς να το καταλάβουμε.

ss
|

Θα ήθελα ο περιφερειακός να μας πει:
1. σε πόσα χρόνια τελείωσε το Γυμνάσιο-Λύκειο
2. το βαθμό (και τη διαγωγή) του απολυτηρίου του Λυκείου
3. σε πόσα χρόνια πήρε το πτυχίο του από τα ΤΕΦΑΑ και με τι βαθμό
4. για ποιο λόγο αρνήθηκε να εφαρμόσει το νόμο της ΑΕΕ δηλαδή τη συμμετοχή του στην εφαρμογή του θεσμού της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου στο οποίο ήταν και υποδιευθυντής

Mary
|

Τους απένειμαν και εύσημα για την παράβαση καθήκοντος...όταν η πολιτεία η ίδια δίνει το κακό παράδειγμα επιβραβεύοντας τους παραβάτες...

as
|

Αυτό δεν αποτελεί παράβαση καθήκοντος;
Ουτε στην Αφρική δεν συμβαίνουν αυτά, καταλύθηκε κάθε νόμος του κρατους απο τους κυβερνώντες.

πσεκασμενος
|

Ναι αλλα ηταν γερμανοτσολιαδες οι αλλοι και μνημονιακοι.Ενω τωρα...oh wait...Βελκουλεσκου μην τους λυπηθεις

Κώστας
|

Δεν είναι ο μόνος. Και άλλος Περιφερειακός -πρώην Σχολικός Σύμβουλος- είχε ταχθεί με δημόσιο κείμενο κατά της αξιολόγησης με τα χειροκροτήματα της Δ.Ο.Ε. Επίσης υπήρξαν διευθυντές σχολείων που δεν είχαν καταθέσει το portfolio τους για την αυτοαξιολόγησή τους και δεν τους κάλεσε κανείς (όσο ίσχυε ο θεσμός και η συγκεκριμένη διαδικασία) σε κανενός είδους απολογία.

Gianna
|

Πρώτη φορά Αριστερά
και εις ανώτερα

Δημήτρης Κ.
|

Σίγουρα και η συγκεκριμένη ήταν μία από τις "αξιοκρατικές", "δημοκρατικές", προοδευτικές", "δίκαιες" και "ακομμάτιστες" επιλογές που έκαναν οι κ.κ Μπαλτάς και Κουράκης και η κυβέρνηση της "πρώτη φορά αριστερά", στηριζόμενοι στα τυπικά προσόντα των υποψηφίων.
Για τις επιλογές αυτές τους "έκραξαν" ακόμη και στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα

vaios2002
|

Αν αληθεύει αυτό τότε θα πρέπει να εκπέσει από την θέση, διότι η άρνηση συμμετοχής, ενώ αποτελεί αναφαίρετη συνδικαλιστική δραστηριότητα, ωστόσο αποτελεί υπερησιακό παράπτωμα.
Δεν μπορεί η άρνηση εφαρμογής νόμων του κράτους να μην επιφέρει καμία ποινή, ειδικά σε όσους θέλουν να γίνουν στελέχη της εκπαίδευσης ή της διμόσιας διοίκησης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ