ΒΟΥΛΗ

Το υπουργείο για τους αδιόριστους Πολύτεκνους Εκπαιδευτικούς του 2010

Δημοσίευση: 05/08/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους απαραίτητους παράγοντες επεξεργάζεται με δέουσα προσοχή το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, το οποίο θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Τα παραπάνω τονίζονται σε γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή Κ. Κουκοδήμου, σχετικά με τους αδιόριστους Πολύτεκνους Εκπαιδευτικούς του 2010.

Σχετικά με το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών  το υπουργείο Παιδείας   προωθεί  το εξής σύστημα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουράκης στην ΟΛΜΕ, στις 23 Ιουλίου:

1.Δημιουργείται μία ενιαία λίστα μόνιμων διορισμών στην οποία υπολογίζονται δυο κριτήρια.Η βαθμολογία του ΑΣΕΠ του 2008 και η προυπηρεσία.

2.Η βαθμολογία του ΑΣΕΠ υπολογίζεται με ένα μόριο για κάθε βαθμό,αλλά μόνο για τους επιτυχόντες(που έγραψαν 55 και πάνω). Δηλαδή:Βαθμολογία 60 ×1 = 60 μόρια. Βαθμολογία 54 ×0=0 μόρια.

3.Η προυπηρεσία υπολογίζεται με ένα μόριο για κάθε μήνα.π.χ 30 μήνες ×1 =30 μόρια.

Τα μόρια από τις δυο κατηγορίες αθροίζονται και βγαίνει η τελική μοριοδότηση.

4. Πριμοδότηση των πολυτέκνων και  μικρότεη των τριτέκνων εκπαιδευτικών. Ο κ. Κουράκης δεν ανέφερε το ύψος της πριμοδότησης.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Σχόλια (13)

 
M.K
09 Αυγ 2015 13:47

Μήπως μπορείτε να με ενημερώσετε πόσοι εκπαιδευτικοί από τις διάφορες κατηγορίες ( ασεπ, προυπηρεσία,επετηρίδα,πολύτεκνοι κλπ) έχουν διοριστεί από την αρχή του ασεπ μέχρι σήμερα;
Υ.Γ Πως αποκτήθηκε η προυπηρεσία;

 
Πολυτεκνος I
09 Αυγ 2015 01:19

@Teacher

τα στοιχεια που εδωσες δεν υπαρχουν πουθενα. Για να μην φανταζομαι οτι σκοπο εχεις την παραπληροφορηση και μονο σε παρακαλω πολυ να παραθεσεις απο ποιους νομους (αριθμο φεκ, τευχος, ετος κτλ) βγαινει το συμπερασμα οτι ο σημερινος υποψηφιος εκπαιδευτικος, ο οποιος τυγχανει πολυτεκνος, απαλλασσεται της υποχρεωσης να εχει, καποιο χαρτί, παιδαγωγικης επαρκειας.

 
anastasia
07 Αυγ 2015 15:22

Που το ειδες αυτο στη φετινη εγκυκλιο; Πες μας σε παρακαλώ γιατι εχω φαει τα ματακια μου και τετοιο πραγμα δεν ειδα.

 
Πολυτεκνος
07 Αυγ 2015 15:12

Εχοντας και ο ιδιος διοριστεί με τον νόμο Γιαννάκου (αλλά και με διδακτορικό, μάστερ, αγγλικά Γ2, πιστοποιηση Η/Υ και προϋπηρεσία 23 χρονια στα ιδιωτικα σχολεία) και εχοντας ηδη διατελέσει Γυμνασιάρχης σε Δημόσιο Σχολείο (με ευρύτατη αποδοχή και αγάπη από παιδια, γονείς και συναδέλφους) σας βεβαιώνω ότι οι συνεπέστεροι, πιο εργατικοί, καταρτισμένοι και υπεύθυνοι καθηγητές που συνεργάστηκα, ήταν οι ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ. Κόψτε λοιπόν την πλάκα των "καθηγητικών σχολών" κλπ.

 
αναστασια
07 Αυγ 2015 15:06

Τρίτεκνοι εκπ/κοί ενταγμένοι σε κλάδους, για το διορισμό των οποίων απαιτείται πτυχίο
παιδαγωγικών σπουδών
της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ (νυν ΑΣΠΑΙΤΕ), κατά τις διατάξεις της
παρ.8
του
άρθρου 14
του
ν.1566/1985
(ΦΕΚ 167/30.09.1985 τ.Α ́), όπως ισχύει,
προσλαμβάνονται κατά
τις διατάξεις της παρούσας περίπτωσης μόνον εφόσον κατέχουν το πτυχίο αυτό ή πτυχίο
ισοδύναμο προς αυτό

 
Αντώνης
07 Αυγ 2015 12:33

Επιτέλους αυτοπροσδιοριζόμενε ως... μέγας Teacher(!), τι θέλεις να μας πεις ότι όποιος περάσει από τη ΕΠΑΙΚ - ΣΕΛΕΤΕ για 6 μήνες απέκτησε παιδαγωγικές γνώσεις και είναι ο τέλειος εκπαιδευτικός;;; Ενώ αυτός που έχει πολλά παιδιά και τα ανατρέφει δεν έχει καθόλου παιδαγωγικές γνώσεις;;; Θα μας τρελάνεις..

Επιτέλους και πόσοι από αυτούς δεν έχουν; ή δεν γνωρίζεις ότι εδώ και χρόνια 'ένα βασικό τους αίτημα, είναι ένα ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην ΠΑΤΕΣ - ΣΕΛΕΤΕ;
Θα στηρίξεις αυτό το αίτημα τους τουλάχιστον;

 
Teacher
07 Αυγ 2015 10:23

& Πολύτεκνος

Είσθε απληροφόρητος. Με βάση τη διάταξη που εψήφισε (2004) ο αλήστου υφυπουργός Παιδείας Γεώργιος Καλός (μετά χάθηκε - τον "μαύρισε" η ίδια η Ν.Δ.) για τους πολυτέκνους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ και για τον διορισμό τους στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση " δ ε ν α π α ι τ ε ί τ α ι π τ υ χ ί ο π α ι δ α γ ω γ ι κ ώ ν σ π ο υ δ ώ ν (ΑΣΠΑΙΤΕ, καθηγητικής / παιδαγωγικής σχολής, κ.λ.π.) ", όπως με γράμματα bold αναφέρεται και στις σχετικές προκηρύξεις. Εν άλλοις λόγοις στην Ελλάδα ο πτυχιούχος ΑΕΙ και ΤΕΙ όταν είναι πολύτεκνος θεωρείται de facto ....εκπαιδευτικός!!! Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα (ίσως τη μοναδική χώρα στο κόσμο) ο απαιδαγώγητος πτυχιούχος αν είναι πολύτεκνος προηγείται του εκπαιδευτικού πλήρων προσόντων (= πτυχιούχου με πιστοποιημένη παιδαγωγική κατάρτιση)!!! * Εν κατακλείδι: κατά την ουσιαστική έννοια (και σύμφωνα με το αληθές εννοιολογικό περιεχόμενο των λέξεων της ελληνικής γλώσσας) "πολύτεκνος εκπαιδευτικός" είναι ο έχων τα προσόντα που προβλέπει για όλους τους Ελληνες (ασχέτως οικογενειακής καταστάσεως) ο σχετικός νόμος (1566/1985, αρθ. 14) πτυχιούχος, είναι αυτός που για να διορισθεί δεν είχε - ούτε έχει - ανάγκη τον νόμο - σκάνδαλο των Γιαννάκου - Καλού.

 
Πολυτεκνος
07 Αυγ 2015 00:53

@Teacher
Δεν νομιζω οτι απαλλασεται απο την κατοχη τυπικων προσοντων ο πολυτεκνος εκπαιδευτικος.

 
Πολυτεκνος
07 Αυγ 2015 00:48

@gian
Το Συνταγμα της χωρας που ζεις προβλεπει ειδικη μεριμνα για τους πολυτεκνους. Αρα δεν ειναι παραλογο να υπαρχουν προνομια. Καποια θα υπηρχαν ετσι και αλλιως. Και παντα καποιοι θα γογγυζουν για οποια και αν ηταν αυτα. Στην περιπτωση που δεν σου αρεσει το Συνταγμα της χωρας εχεις συγκεκριμενες επιλογες για το πως θα πορευθεις.

 
Πολυτεκνος
06 Αυγ 2015 20:18

@kopakabana
Διακρινω ενα λογικο αλμα:
"Οσοι εχουν πολλα παιδια εχουν πολλα λεφτα ...".Εχεις στοιχεια για αυτο που λες;

 
gian
06 Αυγ 2015 16:31

Δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι καλύτερος εκπαιδευτικος και να προηγείται ενας πολύτεκνος ή ενας τριτεκνος για το παιδι μου. Απο ποτε τα κοινωνικά κριτήρια αποτελούν μέσο διορισμού. Να τα λαμβάνετε υπόψη στις τοποθετήσεις ή στις μετα διορισμού υποχρεώσεις του κράτους.
επιτέλους που ειναι η αξιοκρατία που φώναζε ο Τσιπρας τοσα χρονια....

 
kopakabana
05 Αυγ 2015 17:49

kε Κουράκη, σταματήστε αυτό με τους πολύτεκνους. Οι υπόλοιποι ΕΚΠ/κοι δεν προκειται ποτέ να παμε ΠΟΤΕ στον τοπο μας, αφού όσα μορια και να έχουμε , μολις ανοίγει ένα οργανικο κενο, το παίρνουν με μετάθεση οι πολύτεκνοι, ως ειδική κατηγορία. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!!!!!! Αν είχαμε κι εμείς λεφτά δε θα μέναμε στα 2 παιδια. Προφανώς δεν έχουμε να τα ζήσουμε και δεν κάναμε περισσότερα. Άδικο δεν είναι ? Ας μοριοδοτουνται στις αποσπασεις π.χ 2 μόρια το κάθε παιδι.....

 
Teacher
05 Αυγ 2015 10:59

Τι σημαίνει ακριβώς "πολύτεκνος εκπαιδευτικός"; Π.χ ο τετράτεκνος απόφοιτος του Πολυτεχνείου, της Νομικής, των ΤΕΙ, κ,λ.π. (χωρίς παιδαγωγική κατάρτιση και τα τοιαύτα) θεωρείται "Εκπαιδευτικός"; Και αν ναί, υπό ποίαν επιστημονικήν έννοιαν;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.