Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Ιερές Μητροπόλεις, Ιερές Αρχιεπισκοπές, στην Ιερά Σύνοδο και στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος για το σχολικό έτος 2015-16

07/08/2015

Άκουσε το άρθρο

Υπογράφηκαν από τον Αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Ιερές Μητροπόλεις, Ιερές Αρχιεπισκοπές, στην Ιερά Σύνοδο και στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος για το σχολικό έτος 2015-16. Για να ανοίξετε την απόφαση πατήστε εδώ

Σχόλια (7)

Poyet
|

Τα ίδια Παντελάκη μου...
Υποτίθεται ότι θα στρώνατε τα κακώς κείμενα

pa
|

Επίσης καλό θα ήταν να επισημάνουμε ότι οι έλληνες πολίτες πληρώνουν χιλιάδες αστυνομικούς, πυροσβέστες, στρατιωτικούς, λιμενικούς οι οποίοι ασκούν διοικητικό έργο των αντίστοιχων υπηρεσιών στις οποίες ανήκουν, αντί να ασχολούνται ΑΜΙΓΩΣ με το έργο για το οποίο έχουν προσληφθεί ( αστυνόμευση, κατάσβεση πυρκαγιών, ασκήσεις στρατιωτικής ετοιμότητας, αστυνόμευση λιμανιών και θαλασσίου χώρου αντίστοιχα).
Και αυτό, γίνεται για πολλούς και διάφορους λόγους ( και με την χρήση διαφόρων -άθλιων κατά κανόνα-δικαιολογιών).
Αυτά τα επισημαίνω, διότι έχει παραγίνει με την μονομερή επίθεση ενάντια στο σύνολο των εκπαιδευτικών με την χρήση δικαιολογιών που δεν στέκουν απέναντι στην κοινή λογική ( επί παραδείγματι, αν πράγματι κάποιος ενοχλείτο επειδή άνθρωποι που προσελήφθησαν για να ασκούν το έργο α αλλά καταλήγουν να ασκούν το έργο β, τότε ΔΕΝ θα τους ενοχλούσε αυτό το φαινόμενο κατ' αποκλειστικότητα όταν αφορά εκπαιδευτικούς, αλλά θα τους ενοχλούσε ΚΑΙ στην αστυνομία, ΚΑΙ στο λιμενικό , ΚΑΙ ......).

Υ.Γ. Περιττό αλλά το αναφέρω: ΦΥΣΙΚΑ και ο κάθε ένας που προσλαμβάνεται στο δημόσιο για να κάνει την δουλειά α, θα πρέπει να κάνει κατ' αποκλειστικότητα την δουλειά α και μόνον.
Τελεία και παύλα.
Και αν δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν οτιδήποτε, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
Και αυτό, ΔΕΝ αφορά μόνον τους εκπαιδευτικούς, αλλά το σύνολο του δημοσίου.
"Στενού" ή όχι.....

Κώστας
|

Με τα "γνωστά"...
Αναφέρονται στην εγκύκλιο για τις αποσπάσεις στους φορείς.

Ελεύθερος
|

@Teacher

Η νομοθεσία* που διέπει τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών προβλέπει ότι για απόσπαση σε φορέα απαιτείται να ζητηθεί ονομαστικά ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός από τον φορέα στον οποίο επιθυμεί να αποσπαστεί με «αιτιολογημένη έκθεση» τους φορέως προς το Υπουργείο.
* Βλ. φετεινή εγκύκλιο με αρ. πρωτ.: 102030/Ε2/26-06-2015/ΥΠΟΠΑΙΘ.

χμμ...
|

όχι όχι, δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία... Δώσε αποσπάσεις σε ότι είδους γραφείο υπάρχει θεέ Υπουργέ...!

Αλέξανδρος
|

Δηλαδή πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αντί να διδάσκουν σε σχολεία ή να προσφέρουν στην εκπαίδευση γενικότερα, προσφέρουν υπηρεσίες στις μητροπόλεις και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών? Είναι δυνατόν η Εκκλησία της Ελλάδος να μην μπορεί να διορίσει διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα πληρώνονται από την ίδια την εκκλησία? Αυτή είναι η συνεισφορά της εκκλησίας στην κρίση? Από την μία δίνουμε μάχη να καλύψουμε τα κενά στα σχολεία και να κλείσουμε τον προϋπολογισμό και από την άλλη προσφέρουμε δημοσίους υπαλλήλους τους οποίους πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εκκλησία και όχι στον πολίτη?

Teacher
|

Γνωρίζει κάποιος με ποιά κριτήρια γίνονται αυτές οι αποσπάσεις ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ