ΦΠΑ 23% στα Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Την αναστολή λειτουργίας των Σχολείων εξετάζουν οι ιδιοκτήτες

11/08/2015

Ενημερώθηκε: 12/08/2015, 09:55

Άκουσε το άρθρο

Οι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στα Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, θα κληθούν να πληρώσουν δίδακτρα με ΦΠΑ 23%. Αυτό προβλέπει το Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε σήμερα , προς ψήφιση, στη Βουλή.

Ειδικότερα το Σχέδιο Νόμου προβλέπει τα εξής:

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ

Η περ ιβ της παρ. 1 του άρθρου 22 του Κώδικα ΦΠΑ που αντικαταστάθηκε, όριζε τα εξής:

ιβ) η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης γενικά και οι στενά συνδεόμενες με αυτή παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών, που παρέχονται από δημόσια εκπαιδευτήρια ή από άλλα πρόσωπα αναγνωρισμένα από την, κατά περίπτωση, αρμόδια αρχή.

Την αναστολή λειτουργίας των Σχολείων εξετάζουν οι ιδιοκτήτες

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπος Κυραιλίδης δήλωσε στο esos ότι εάν ψηφιστεί από τη Βουλή η συγκεκριμένη διάταξη θα εισηγηθεί στο ΔΣ του Συνδέσμου το οποίο θα συνεδριάσει αμέσως μετά τον δεκαπενταύγουστο την αναστολή λειτουργίας όλων των Ιδιωτικών Σχολείων .

Σε αναγκαστικό κλείσιμο οδηγούνται τα ιδιωτικά σχολεία λόγω ΦΠΑ 23%

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι μετά από 6 χρόνια σκληρής οικονομικής κρίσης, που οδήγησε σε κλείσιμο των τραπεζών και σε capital controls, η πολυδιαφημιζόμενη συμφωνία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς φαίνεται να έχει ως μία τουλάχιστον συνέπειά της το αναγκαστικό εν τη πράξει κλείσιμο των ιδιωτικών σχολείων!

Γιατί η υποχρεωτική (και νομικά ασύστατη) αύξηση των διδάκτρων κατά 23%, αύξηση που είναι πλέον ή βέβαιον ότι αδυνατούν να αφομοιώσουν τα ιδιωτικά σχολεία, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή εναντίον τους.

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικ’ων Σχολείων, και σημειώνει:

Α. Κανείς εχέφρων πολιτικός και καμία αρμόδια δημόσια υπηρεσία δεν θα ήθελε, πιστεύουμε, να αναλάβει τη διαχείριση της δημοσιονομικής κρίσης που θα προκύψει από τις συνέπειες μιας τέτοιας καταστροφικής απόφασης: την κατάρρευση ενός κλάδου που απασχολεί περίπου 12.000 εκπαιδευτικούς και άλλους τόσους διοικητικούς υπαλλήλους για την εκπαίδευση περίπου 80.000 μαθητών.

Β. Ποιο θα είναι, αλήθεια, το δημοσιονομικό όφελος για το κράτος από την αμφίβολη είσπραξη του ΦΠΑ, αν:

α) κλείσουν τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία και χαθούν ασφαλιστικά και φορολογικά έσοδα,

β) η ανεργία των εκπαιδευτικών και των διοικητικών υπαλλήλων τους επιβαρύνει υπέρμετρα τα δημόσια οικονομικά,

γ) η απότομη αύξηση του αριθμού των μαθητών που θα μετεγγραφούν στα δημόσια σχολεία είναι δύσκολα διαχειρίσιμη,

δ) επιπλέον απαιτηθούν νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών στο δημόσιο;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Μανώλης
|

Επεκτείνουν τις βλακείες των Σαμαρο-Βενιζέλων παντού... ΤΕΚΜΗΡΙΟ το παιδί και εξοντώστε την ελληνική οικογένεια!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ