Εξαιρούνται τα σχολεία των Πρεσβειών από το 23% ΦΠΑ

12/08/2015

Άκουσε το άρθρο

Η διάταξη που κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή για την θεσμοθέτηση 23% ΦΠΑ επί των διδάκτρων, εξαιρεί τα σχολεία των Πρεσβειών καθώς και όσες σχολικές μονάδες λειτουργούν ως μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός μιλώντας στο ESOS/TV χαρακτήρισε πρόκληση τη διάταξη, ενώ ζητά να μην εφαρμοστεί το ΦΠΑ στα Ιδιωτικά Σχολεία, διότι όπως υποστηρίζει οι μισές σχολικές μονάδες θα οδηγηθούν σε κλείσμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ESOS/TV Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

 ΠΡΟΣ:Τον  Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρ. Μπαλτά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αναπληρωτή Υπουργό  Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Τ. Κουράκη

Κύριε Υπουργέ,

Με λύπη διαπιστώνουμε πως, παρά την εξαίρεση από την επιβολή του συντελεστή ΦΠΑ 23% ορισμένων κατηγοριών ιδιωτικών σχολείων (μη κερδοσκοπικά,σχολεία των πρεσβειών, προσχολικής αγωγής) για το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της το πρόβλημα παραμένει. Θεωρούμε πως θα πρέπει να τεθούν επιπλέον κοινωνικά κριτήρια στη συγκεκριμένη ρύθμιση, ώστε κατά το δυνατόν να τηρηθούν όροι ισονομίας, να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό και να μειωθούν οι δραματικές επιπτώσεις του μέτρου στους αδύναμους.

Με την τωρινή μορφή του το μέτρο παραμένει οριζόντιο με αποτέλεσμα, όπως τονίσαμε και σε προηγούμενη επιστολή μας, να πλήττονται οι μικρές και μεσαίες ιδιωτικές σχολικές μονάδες που συνήθως έχουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά δίδακτρα και στις οποίες απευθύνονται γονείς από μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Πολλές από τις μονάδες αυτές οδηγούνται σε κλείσιμο, γεγονός που θα έχει οδυνηρές συνέπειες για χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα μείνουν άνεργοι.  

Η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι να εξαιρεθούν, εκτός από τις υπηρεσίες προσχολικής αγωγής που ορθώς αποκλείστηκαν από την εφαρμογή του μέτρου, και οι υπηρεσίες που προβλέπονται από το βασικό πρόγραμμα που ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας για την τυπική εκπαίδευση. Μ’ αυτό τον τρόπο θα μειωθούν σημαντικά οι φορολογικές επιβαρύνσεις στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της γειτονιάς που με το προς ψήφιση καθεστώς θα αντιμετωπίσουν ζήτημα επιβίωσης με αποτέλεσμα να βρεθούν στο δρόμο δεκάδες εκπαιδευτικοί και θα αποφευχθούν οι αλματώδεις αυξήσεις στα δίδακτρα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σχόλια (4)

Nikos
|

Ιωάννης, πέφτεις σε αντιφάσεις. Από τη μια λες ότι τα ιδωτικά ιδρύθηκαν για να καλύψουν τα κενά του Δημοσίου και από την άλλη λες ότι το Δημόσιο προσφέρει δωρεάν παιδεία σε όλους. Για ποια δωρεάν παιδεία μιλάς ;;;;; Για αυτήν που αναγκάζει το γονιό να κάνει το ΣΚ...Ο του παξιμάδι για να τα στέλνει φροντιστήρια και να τους κάνει ιδιαίτερα ;;;; Και ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις τον μικρομεσαίο συμπολίτη σου που κάνει ακριβώς το ίδιο με τον οικογενειακό του προγραμματισμό και επιλέγει το Ιδιωτικό σχολείο προκειμένου να παρέχει στο παιδί του την εκπαίδευση που προσδοκά ;;; Η Παιδεία είναι ΜΙΑ, όλοι έχουν ίσα δικαιώματα και πρόσβαση σε αυτή και οποιαδήποτε παρέμβαση εναντίον της υποδηλώνει τον αριστερό κομπλεξισμό στον υπερθετικό του βαθμό. Τρανή, ατράνταχτη απόδειξη το επίπεδο της παιδείας σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Εμείς ;;; Ας κάτσουμε στην καρέκλα μας να χτυπάμε τα ποδαράκια μας ...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
|

Αυτά είναι ανήκουστα! ΑΙΣΧΟΣ! Να αναφέρει κάποιος παρακαλώ τα σχολεία αυτά γιατί δεν μπορώ να τα βρω!

ο συριζα καταστρεφει τα ΙΕΚ
|

βασει του νομου φπα απαλλασονταν οι εξαγωγες απο φπα οπως οι ιατρικες υπηρεσιες και η εκπαιδευση, Το θεμα της εκπαιδευσης αλλαξε.,..τεθηκε θεμα φπα, αρα και τα σχολεια των πρεσβειων πρεπει να ορισουν φορολογικο αντιπροσωπο στην ελλαδα και να υπαχθουν στο κανονικο καθεστως φπα.
Με ποιο δικαιωμα απαλλασονται? μου θυμιζει το γεγονος οτι ο αποφοιτος μονοετους ιεκ της αλλοδαπης εχει επαγγελματικα δικαιωματα ΑΕΙ στην ελλαδα, αλλα ο αποφοιτος ιεκ της ημεδαπης με 3,5 χρονια πλεον εξισωνεται με λυκειο επαλ

Ιωάννης
|

Να μην τρελαθούμε....
Τα ιδιωτικά Σχολεία ιδρύθηκαν για να καλύψουν «κενά» του Δημοσίου.
Να καλύψουν «ευκολίες» που ζητούσαν οι Γονείς.
Να καλύψουν την ζήτηση των Γονέων.
Η Πολιτεία, ανέκαθεν προσέφερε Δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση για ΟΛΟΥΣ.
Κάποιοι προτίμησαν να πηγαίνουν πληρώνοντας 10.000€ το κεφάλι κατά Μ.Ο. ποσό που ισοδυναμεί με ολόκληρο τον μισθό ενός εργαζομένου (λ.χ. Καθηγητή με τριετία)
Αυτό, όσο κι αν το κάνετε ΓΑΡΓΑΡΑ, το ξέρουν άπαντες.
Στον 6ο χρόνο της απίστευτης οικονομικής κρίσης που έχει εξανεμίσει, καταθέσεις αποταμιευτηρίου και έχει οδηγήσει σε απελπισία εκατομμύρια συμπολίτες μας, κάποιοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ, ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ.
Αυτοί πρέπει να πληρώσουν!
Το 23% το επιβαρύνονται οι τελικοί καταναλωτές ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ!
Οι έχοντες αυτού του τόπου, φαίνετα ιαπό τα ιδιωτικά Σχολεία που στέλνουν τα παιδιά τους. Τα σχολεία ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ!!!!
* Ίδιους καθηγητές, ίδια πτυχία.
* Ίδια αναλυτικά προγράμματα, ίδιο ωράριο, ίδια ωρολόγια προγράμματα.
Το ένα έχει κόστος άμεσο για τον γονέα ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΑΘΗΤΗ ΑΝΑ ΕΤΟΣ
Το άλλο έχει κόστος 10.000€!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Χρειάζεται άλλη απόδειξη ότι ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ;;;;;;
Υπάρχει κάποιος που αντιλέγει ότι αυτό αποτελεί ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ κοινωνική δικαιοσύνη σε ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ;;;
Πόσοι θα φύγουν λόγω της αύξησης;;;;;;
Ε Λ Α Χ Ι Σ Τ Ο Ι ! ! ! ! ! ! ! !
Όσοι ήταν ΟΡΙΑΚΟΙ, έχουν φύγει ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ!
Έμειναν οι ΕΧΟΝΤΕΣ!
Έμειναν οι ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ!
Να φορολογηθούν!
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ