Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Τι κρύβει η καθυστέρηση υπογραφής από τον Υπουργό Παιδείας των πινάκων Συντονιστών Εκπαίδευσης εξωτερικού ;

Γιατί καθυστερεί η υπογραφή και δημοσιοποίηση των κυρωμένων πινάκων από τον Υπουργό Παιδείας, κρατώντας σε ομηρεία και αγωνία τόσους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτή την επίπονη διαδικασία εδώ και 9 μήνες περίπου;
Δημοσίευση: 24/08/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εδώ και 9 μήνες περίπου 320 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπήκαν στη διαδικασία της επιλογής για την πλήρωση έντεκα (11) θέσεων Συντονιστών Εκπαίδευσης του εξωτερικού.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 29 Δεκεμβρίου 2014 με την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 3494/ 9-12-2014) για τον «Καθορισμό προσόντων, κριτηρίων, διαδικασίας επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού» κατ’ εξουσιοδότηση του Ν.4027/2011, και στις 31-12-2014 με απόφαση του τότε υφυπουργού Παιδείας κ. Γιώργου Γεωργαντά εξεδόθη η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων Συντονιστών Εκπαίδευσης του εξωτερικού.

Η όλη διαδικασία συνεχίστηκε και μετά τις εκλογές, έτσι στις 17-3-2015 με απόφαση του νέου υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού.

Ο κ. Μπαλτάς , μάλιστα, στις 27-4-2015, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή δήλωσε ότι «κατόπιν της ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, η εν λόγω διαδικασία εξακολουθεί αυτοδίκαια να ισχύει».

Πράγματι όλα συνεχίστηκαν κανονικά και το Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού στις 18-06-15 εξέδωσε τον «Πίνακα Α’ φάσης μοριοδότησης υποψηφίων Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού» που περιελάβανε την μοριοδότηση των υποψηφίων στα αντικειμενικά κριτήρια και στις 3-7-15 ανακοίνωσε το πρόγραμμα συνεντεύξεων υποψηφίων Συντονιστών.

Οι υποψήφιοι μπήκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των συνεντεύξεων, μέσα στο καλοκαίρι, ανατρέποντας τον προσωπικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 24 Ιουλίου.

Το Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού ολοκλήρωσε το έργο του, υπέγραψε και απέστειλε τους τελικούς πίνακες για κύρωση στον Υπουργό, όπως ο νόμος ορίζει.

Από τότε, δυστυχώς, έχει περάσει ένας μήνας, δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη.

Στα καθημερινά μας τηλεφωνήματα στη Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών μας ενημερώνουν ότι οι σχετικοί πίνακες βρίσκονται στο Γραφείο του Υπουργού για υπογραφή.

Γιατί καθυστερεί η υπογραφή και δημοσιοποίηση των κυρωμένων πινάκων από τον Υπουργό Παιδείας, κρατώντας σε ομηρεία και αγωνία τόσους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτή την επίπονη διαδικασία εδώ και 9 μήνες περίπου;

Τι κρύβει η καθυστέρηση της υπογραφής από τον υπουργό των σχετικών πινάκων; Αδιαφορία ή κάποια άλλη πολιτική σκοπιμότητα;

Είναι πράγματι παράδοξο και πρωτοφανές στα χρονικά ο Υπουργός να απαξιώνει τις αποφάσεις της επιτροπής , να μην επικυρώνει τους πίνακες οι οποίοι προήλθαν από μια διαδικασία κατά την οποία τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονται από το νόμο.

Σχόλια (5)

 
Αλεξ. Μανόλης
24 Αυγ 2015 10:03

Να θυμήσω απλώς πως η πρόσκληση πήρε ΦΕΚ την ημέρα προκήρυξης των εκλογών. Ο κ. Κουράκης, Υπεύθυνος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τότε, την είχε καταγγείλει ως φωτογραφική και είχε δεσμευθεί να την αποσύρει.
Η πρόσκληση αυτή αποτελεί μνημείο παρατυπιών. Οι Συντονιστές Εξωτερικού από τον περασμένον Ιούλιο με μια σειρά παράτυπων, μη προβλεπόμενων διδαικασιών, στην ουσία πιέστηκαν για να παραιτηθούν.
Επίσης η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων παρατάθηκε από τις 27/1 έως τις 14/2, χωρίς να δημοσιοποιηθεί εγκύκλιος γι` αυτό, σιωπηρά.
Ακόμη η θητεία των Συντονιστών προβλεπεται πενταετής (Ν.4027/11), οπότε λήγει στις 31.08.2016.

τα συμπεράσματα δικά σας

 
Γιώργος Μαν.
24 Αυγ 2015 11:59

Η θητεία των απερχομενων συντονιστων εκπαιδευσης εληξε στις 31.08.2014 οποτε οι Συντονιστες εδηλωσαν ότι δεν επιθυμουν να παραμεινουν περαν της τριετιας χωρις να λαμβανουν το ειδικο επιμισθιο. Στη συνεχεια ονομαστηκαν αναπληρωτες Συντονιστες εκπαιδευσης με επιμισθιο! Οι προκηρυξεις των νεων θεσεων επρεπε να ειχαν γινει απο περυσι ωστε οι Συντονιστες να αντικατασταθουν αμεσα με τη ληξη της θητειας τους τον Αυγουστο του 2014.

 
Αλεξ. Μανόλης
24 Αυγ 2015 13:28

Ο Νόμος 4027/11 προβλέπει θητεία πέντε ετών (3+2). Η αξιολόγηση έγινε. Όμως δεν τηρήθηκαν ποτέ όσα προβλέπονται. Με μια σειρά παράτυπων ενεργειών , όπως, μια άτυπη ερώτηση στα τέλη Ιούνη από τη ΔΙΠΟΔΕ αν θα παραμείνουν. Το όργανο που προβλέπεται από το νόμο είναι το Συμβούλιο Επιλογής, κι αυτό θα πρεπε να έχει θέσει το ζήτημα.

 
Νικόλαος A
24 Αυγ 2015 13:42

Κύριε Αλεξ. Μανόλη

Πόσα χρόνια είστε στο εξωτερικό συνολικά;;; Και εμείς γνωρίζουμε να διαβάζουμε και να ερμηνεύουμε τους νόμους. Έλεος!!!!

 
Αλεξ. Μανόλης
25 Αυγ 2015 14:22

Να απαντάς επώνυμα όπως γράφω εγώ.
Βρίσκομαι στο εξωτερικό αξιοποιώντας το δικαίωμα που ο νόμος μου δίνει και στηριγμένος στα προσόντα μου.
Έλεος μόνο στο λαϊκισμό που εκφράζεις!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ