Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

“Μπαρούτι” μυρίζει ο 3ος όροφος του υπουργείου Παιδείας μετά την απειλή παραίτησης από τον Δ. Χασάπη

Ο κ. Χασάπης μετά τη διαβεβαίωση που έλαβε ότι οι αποφάσεις του στο θέμα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό θα εφαρμοστούν στο ακέραιο, θεώρησε ότι δεν υπάρχει λόγος να παραιτηθεί
Δημοσίευση: 03/09/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο αριστερός διάδρομος του 3ου ορόφου του υπουργείου παιδείας, όπου στις δύο άκρες βρίσκονται τα γραφεία της υπουργού παιδείας Φρ. Κιάου και του Γενικού Γραμματέα Δ. Χασάπη, έμπιστου τους απερχόμενου υπουργού Αρ. Μπαλτά, μυρίζει “μπαρούτι” το οποίο είναι έτοιμο να εκραγεί.

Ο Γενικός Γραμματέας δεν κατέθεσε ακόμη την  παραίτησή του, αλλά μέχρι χθες το απόγευμα ήταν έτοιμος να την υποβάλει προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, ύστερα από την κάθετη διαφωνία με την υπουργό Παιδείας, ως προς τις αποφάσεις που λήφθηκαν με την έγκριση του κ. Μπαλτά ως προς τις αποσπάσεις  εκπαιδευτικών στο εξωτερικό.

Η κ. Κιάου θυμίζουμε ότι ήταν Σύμβουλος, χωρίς μισθό, στον κ. Μπαλτά για θέματα σχολείων ομογένειας και Ελληνογερμανικής σχέσης.

Μετά την χθεσινή μας αποκάλυψη ότι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας τελεί υπό παραίτηση, έπεσαν πάνω του υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποτρέψουν μια τέτοια κίνηση.

Ο κ. Χασάπης μετά την προφορική διαβεβαίωση που έλαβε απο το κυβερνητικό περιβάλλον, ότι οι αποφάσεις του στο θέμα των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό θα εφαρμοστούν στο ακέραιο, θεώρησε ότι δεν υπάρχει λόγος να προβεί σε  όποια τέτοια κίνηση.

Παρόλα αυτά η συγκατοίκηση της κ. Κιάου με τον κ.Χασάπη στο υπουργείο Παιδείας θα είναι δύσκολη και δεν φαίνεται οι σχέσεις να αποκατασταθούν.

 

Σχόλια (16)

 
I.M
03 Σεπ 2015 10:37

Που ξανακούστηκε Δελτία τύπου να καταργούν νόμους.
Απίστευτος ο κος Χασάπης. Έχει βαλθεί να κλείσει τα σχολεία του εξωτερικού. Ντροπή του κατ ελάχιστον. Και μεγαλύτερη ντροπή σε αυτούς ,που τον στηρίζουν.

 
JH
03 Σεπ 2015 10:37

Μα γιατί δε φεύγει; Κρίμα τη χαρά που έκανε όλος ο κόσμος...

 
Maya
03 Σεπ 2015 10:37

Συγχαρητήρια! Μας χωρίσατε από τις οικογένειές μας. Θα μείνετε στην ιστορία .

 
gfrang
03 Σεπ 2015 12:18

Καλά, μας δουλεύουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έπεσαν πάνω του για να μην παραιτηθεί;
Τι νομίζουν ότι προσφέρει στην εκπαίδευση ο κύριος Χασάπης;
Στο τσιγκέλι κρέμασε την εκπαίδευση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Μια βόλτα έξω και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία θα σας πείσει κύριοι υψηλόβαθμοι για τα χάλια σας.
Που μας τύχατε και σεις; Πιο άχρηστοι από όλους τους προηγούμενους. Αποδεικνύετε ότι δεν είσαστε ικανοί ούτε δύο γαϊδουριών άχυρα να μοιράσετε.

 
Ευαγγελία Ζ.
03 Σεπ 2015 12:22

Μήπως τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεν νομιμοποιούνται να επεμβαίνουν με αυτό τον τρόπο στις αποφάσεις του υπουργείου; Γνωρίζουν αυτά τα υψηλόβαθμα στελέχη για το χάος που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία του εξωτερικού αλλά και για την παντώς είδους αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους εκπαιδευτικούς που δεν πήραν απόσπαση αλλά και στις οικογένειές τους; Επίσης τα υψηλόβαθμα αυτά στελέχη, δεδομένου ότι θεωρούν το κόμμα τους αριστερό, θα πρέπει να τηρήσουν την υπόσχεση του τέως πρωθυπουργού κυρίου Τσίπρα, ότι δε θα πληγούν άλλο αυτοί που ήδη έχουν πληγεί. Και ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πληγεί οικονομικά είναι και οι εκπαιδευτικοί.

Μια ήδη αποσπασμένη εκπαιδευτικός

 
Σετα Θεοδωρίδου
03 Σεπ 2015 13:32

Γιατί πιστεύεται ακόμη ότι ο Σύριζα θα έκανε διαφορετικά από όλους τους άλλους;
Μια από τα ίδια. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τους πιστεύουν;
Κρίμα !!!

 
Π.Τ.
03 Σεπ 2015 14:14

Η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή, δηλαδή μη κομματική....

όχι;;;

 
Ελένη
03 Σεπ 2015 16:54

Συνάδελφοι, όσοι δεν πήραμε απόσπαση και χωριστήκαμε εφεξής από τις οικογένειές μας, πώς θα αντιμετωπίσουμε την αδικία εις βάρος μας? Χρειάζεται να δράσουμε σπό κοινού. Πού είστε? Ας συγκεντρωθούμε, όσοι μπορούμε πάμε μαζί στο υπουργείο.

 
Ιωάννα
03 Σεπ 2015 17:46

Αποφάσεις βγαίνουν "Λαμβάνοντας υπόψη" μεταξύ άλλων και Υπηρεσιακά Σημειώματα του Γ. Γ. Χασάπη και τα Δελτία Τύπου.

'Οπως το περίφημο 07-08-2015 δελτίο τύπου του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και ειδικότερα η τελευταία παράγραφος:
«Διευκρινίζουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18, παρ. β) “Δυνατότητα νέας απόσπασης στο εξωτερικό δεν υπάρχει για εκπαιδευτικούς που συμπληρώνουν ή έχουν συμπληρώσει πέντε συνολικά έτη απόσπασης”»
Επικαλείται εδάφιο της παραγράφου 3β του άρ. 18 του ν.4027/2011, το οποίο έχει ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ με τις διατάξεις του άρ. 8, παρ. 4 του ν.4076/2012.

Διαχωρίζουν τους παντρεμένους σε ευφάνταστες κατηγορίες!
Βγαζουν πίνακες με διάκριση τη διάκριση πέραν ή μη της πενταετούς απόσπασης (κριτήρια που δεν προβλέπονται ούτε από το νόμο, ούτε από την εγκύκλιο.)
Και άλλα πολλά!

ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΧΑΣΑΠΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;;;;; ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ;;;;;; ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΛΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΣΑΠΗ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ;;;;;

Μακάρι η Υπουργός, η κα Κιάου, μιας και είναι και δικηγόρος, να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και να μεριμνήσει ώστε να γίνει ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ!

 
Νεφέλη
03 Σεπ 2015 17:57

Χτες η ΕΛΜΕ Βάδης πήγε για τέταρτη φορά στο υπουργείο . Η κυρία υπουργός σε κλίμα πολύ θετικό , γιατί τις προηγούμενες φορές μόνο απαξίωση εισέπραξαν , δεσμεύτικε να προβεί σε παρατάσεις και αποσπάσεις χωρίς να παραποίησει τους νόμους στηριζόμενη στο ισχύον νομικό πλαίσιο . Ακολούθησε η είδηση ότι ο γ.γ. τελεί υπό παραίτηση. Αναθάρρησε ο κοσμάκης . Σήμερα άλλη είδηση στο εσος σχετικά με τον γ.γ. Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα .

 
Αντ. Νικολαου
03 Σεπ 2015 18:39

Δυσμοιρη παιδεια: αντι να κυταξουν αν τα σχολεια του εξωτερικου λειτουργουν καλα, αν η ομογενεια ειναι ευχαριστημενη απο τους ηδη αποσπασμενους και ποιες ειναι οι ιδιαιτερες συνθηκες καθε περιοχης, κοιταζουν πως θα χαλασουν ακομη κι αυτα που λειτουργουν σωστα, χρησιμοποιωντας μεθοδους χασαπη και "λογικη" μπακαλη.

 
Διερευνητής
03 Σεπ 2015 23:55

Περί προνομίων και άλλων τινών.

Από το πέμπτο οπτικοακουστικό απόσπασμα της συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω ESOS TV.
Πηγή: Ιστοσελίδα ESOS, Διαδικτυακή δημοσίευση την 16.08.2015.

Ως προς την απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό λόγω γάμου με μόνιμο κάτοικο εξωτερικού (από 02:41 έως και 03:01):
«Από την άλλη, αυτό το προνόμιο που δεν ξέρω για ποιο λόγο εκχωρήθηκε, δεν ισχύει για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί δεν μπορούνε, όχι δεν δικαιούνται, δεν μπορούνε καν να ζητήσουν συνυπηρέτηση επειδή το έτερον ήμισυ εργάζεται κάπου σε μια άλλη πόλη. Υπάρχει και μια ανισοτιμία.»

Ερώτημα:
-Οι (μη) αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό λόγω γάμου με μόνιμο κάτοικο εξωτερικού διενεργούνται επί τη βάσει διατάξεων νόμων που συντάσσονται, ψηφίζονται και ισχύουν γιατί υπάρχει μια Πολιτεία ευνομούμενη ή γιατί υπάρχουν πολίτες (μη) ευνοούμενοι;

Συγκριτικά, βλέπετε:

Νομοθεσία αποσπάσεων εκπαιδευτικών λόγω συζύγου στην ημεδαπή

Νόμος 2946 (Φ.Ε.Κ. Τεύχος Α´ 224 / 8 Οκτωβρίου 2001),
Άρθρο 21:
«1. Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο (η) σύζυγός τους.»
2. Η απόσπαση διενεργείται με κοινή απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, που εκδίδεται κατόπιν σχετικής αίτησης του υπαλλήλου και σύμφωνης γνώμης του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου. Αρνητική γνωμοδότηση δικαιολογείται μόνο για σοβαρό υπηρεσιακό λόγο, που διαπιστώνεται και αιτιολογείται επαρκώς από το υπηρεσιιακό συμβούλιο.»

Νόμος 4071 (Φ.Ε.Κ. Τεύχος Α´ 85 / 11 Απριλίου 2012),
Άρθρο 12, παράγραφος 1:
«1. Οι διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2946/2001, όπως ισχύει, εφαρμόζονται ανάλογα και για το ειδικό ένστολο προσωπικό δημοτικής αστυνομίας.»

Νόμος 4316 (Φ.Ε.Κ. Τεύχος Α´ 270 / 24 Δεκεμβρίου 2014),
Άρθρο 72, παράγραφος 5:
«5. Η παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 2946/2001 (Α΄ 224) αντικαθίσταται ως
ακολούθως:
«1. Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και θρησκευτικών λειτουργών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος (ιερέων και διακόνων) που υπηρετούν ως διδάσκαλοι ή καθηγητές οποιασδήποτε βαθμίδας και με οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός τους.»

Νόμος 4115 (Φ.Ε.Κ. Τεύχος Α´ 24 / 30 Ιανουαρίου 2013),
Άρθρο 44Α, παράγραφος 12:
«12. α) Η παράγραφος 4 του άρθρου 6 του ν. 3027/2002 (Α΄152), όπως τροποποιήθηκε από την παράγραφο 5 του άρθρου 4 του ν. 3697/2008 (Α΄159) αντικαθίσταται ως εξής:
«4. Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι σύζυγοι καθηγητών ή λεκτόρων ή καθηγητών εφαρμογών ΑΕΙ, μπορούν με αίτηση τους να αποσπώνται, κατ’ εξαίρεση της κείμενης νομοθεσίας και για όσο χρόνο υπηρετεί ο / η σύζυγος καθηγητής ή λέκτορας ή καθηγητής εφαρμογών στα ΑΕΙ, σε αντίστοιχη εκπαιδευτική μονάδα της πόλης όπου είναι η έδρα του Τμήματος ή Παραρτήματος του ΑΕΙ στο οποίο υπηρετεί ο / η σύζυγος τους».

Νομοθεσία αποσπάσεων εκπαιδευτικών λόγω συζύγων στην αλλοδαπή

Νόμος 4027 (Φ.Ε.Κ. Τεύχος Α´ 233 / 4 Νοεμβρίου 2011),
Άρθρο 18, παράγραφος 13:
«13.α) Εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των οποίων οι σύζυγοι είναι είτε μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών που υπηρετούν σε αρχή της εξωτερικής υπηρεσίας είτε μόνιμοι υπάλληλοι άλλων Υπουργείων και δημόσιων υπηρεσιών, που υπηρετούν ή είναι διαπιστευμένοι σε αρχή της εξωτερικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, επιτρέπεται να αποσπώνται, με αίτησή τους, για συνυπηρέτηση σε υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή του Δημοσίου που βρίσκεται στο εξωτερικό στην ίδια πόλη με την αρχή που υπηρετεί ο ή η σύζυγος ή στην ίδια την αρχή ή σε αρχή που εδρεύει στην ίδια πόλη και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η τοποθέτηση του συζύγου. Η απόσπαση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του συναρμόδιου Υπουργού ύστερα από γνώμη του προϊσταμένου της οικείας διπλωματικής ή προξενικής αρχής στην περίπτωση που η απόσπαση γίνεται σε αυτήν.
β) Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί της παραπάνω περίπτωσης α΄ δεν λαμβάνουν επιμίσθιο ή επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής, αλλά μόνον τις αποδοχές του εσωτερικού, οι οποίες τους καταβάλλονται από τον εκκαθαριστή των αποδοχών της οργανικής τους θέσης.
γ) Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών της περίπτωσης α΄ δεν μπορούν να υπερβαίνουν συνολικά τα έξι έτη στη διάρκεια της υπηρεσίας του εκπαιδευτικού και δεν ενεργούνται εάν ο εκπαιδευτικός δεν έχει συμπληρώσει δύο έτη πραγματικής υπηρεσίας στην εκπαίδευση. Παράταση των αποσπάσεων αυτών αποκλείεται.»

Νόμος 4076 (Φ.Ε.Κ. Τεύχος Α´ 159 / 10 Αυγούστου 2012),
Άρθρο 8, παράγραφος 3:
«3. Η παράγραφος 5 του άρθρου 18 του ν. 4027/2011, (Α΄233) τροποποιείται ως εξής:
«Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, επιτρέπεται να αποσπώνται εκπαιδευτικοί – κληρικοί, μοναχοί και μοναχές (δάσκαλοι ή καθηγητές), ασκώντας παράλληλα μετά τη λήξη του ωραρίου διδασκαλίας, όπως ορίζεται στο παρόν και τα ιερατικά τους καθήκοντα. Για τις αποσπάσεις αυτών και την παράταση απόσπασης ισχύουν οι διατάξεις της παραγράφου 3 και επιπλέον απαιτείται άδεια του ιερατικού τους προϊσταμένου στην Ελλάδα, του οικείου μητροπολίτη στη χώρα υποδοχής, καθώς και εισήγηση του οικείου συντονιστή εκπαίδευσης. Για τα λοιπά θέματα της απόσπασης των εκπαιδευτικών της παρούσας παραγράφου ισχύουν όσα ορίζονται στο παρόν και στα άρθρα 20, 21 και 23.».»

Άρθρο 8, παράγραφος 5:
«5. Η περίπτωση γ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 18 του ν. 4027/2011, (Α΄ 233) τροποποιείται ως εξής:
«γ) Κατ’ εξαίρεση παράταση της απόσπασης μπορεί να γίνει και πέραν της πενταετίας: αα) όταν επιβάλλεται από διακρατικές συνθήκες, ββ) όταν είναι αδύνατη η αντικατάσταση του αποσπασμένου. Στην παραπάνω περίπτωση του εδαφίου ββ΄ η παράταση χορηγείται για κάθε σχολικό έτος, εφόσον συντρέχουν υπηρεσιακοί λόγοι και υπάρχει θετική αξιολόγηση για την καταλληλότητα του εκπαιδευτικού, οι οποίοι βεβαιώνονται από τους οικείους Συντονιστές Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, γγ) στις περιπτώσεις εκπαιδευτικών ιερωμένων της παραγράφου 5, οι οποίοι συνεχίζουν να εκτελούν ιερατικά καθήκοντα. Η παράταση χορηγείται με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για την απόσπασή τους.».»

Άρθρο 8, παράγραφος 7:
«7. Η περίπτωση α΄ της παραγράφου 13 του άρθρου 18 του ν. 4027/2011, (Α΄ 233) συμπληρώνεται μετά την πρώτη πρόταση ως εξής:
«Επίσης, για λόγους συνυπηρέτησης μπορούν να αποσπώνται στο εξωτερικό, στην ίδια περιοχή που υπηρετεί ο ή η σύζυγος στρατιωτικού, που υπηρετεί σε μη διαπιστευμένη αρχή του εξωτερικού, μετά από εισήγηση του προϊσταμένου της οικείας αρχής.».»

Άρθρο 8, παράγραφος 9:
«9. Στο άρθρο 18 του ν. 4027/2011, (Α΄233) προστίθεται παράγραφος ως εξής:
«17. Εκπαιδευτικοί που συμπλήρωσαν πενταετή υπηρεσία με απόσπαση σε εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού και έχουν συνάψει γάμο με Έλληνες που είναι εγκατεστημένοι στο εξωτερικό ή με ομογενείς ή με αλλοδαπούς μόνιμους κατοίκους εξωτερικού μπορεί να αποσπώνται σε εκπαιδευτικές μονάδες της ίδιας χώρας του εξωτερικού με τις τακτικές αποδοχές στην Ελλάδα και χωρίς το εκάστοτε ισχύον επιμίσθιο. Η απόσπαση των εκπαιδευτικών αυτών παρατείνεται για κάθε σχολικό έτος, εφόσον συντρέχουν υπηρεσιακοί λόγοι και υπάρχει θετική αξιολόγηση για την καταλληλότητα του εκπαιδευτικού, οι οποίοι βεβαιώνονται από τους οικείους Συντονιστές Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.»

Νόμος 4186 (Φ.Ε.Κ. Τεύχος Α´ 193 / 17-09-2013),
Άρθρο 35, παράγραφος 1:
«1. Στην παρ. 17 του άρθρου 18 του ν. 4027/2011 «Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις» (Α΄ 233) διαγράφεται η φράση «συμπλήρωσαν πενταετή υπηρεσία με απόσπαση σε εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού και».»

 
γιωργος μανολης
04 Σεπ 2015 09:59

Προς Δ ιαπιστευτης

ΞΕχασαετε τις αποσπασεις των παπαδιών για συνυπηρέτηση με τον ιερέα Σύζυγο! (ψηφίστηκε ως τελευταια τροπολογία πριν τη διάλυση της βουλης το Δεκεμβριο 2014).

Σχετικά με τους Συμβουλους του Χασάπη, ποιοι ειναι αυτοί; Υπηρετούν στη ΔΙΠΟΔΕ; Ειναι απερχομενοι Συντονιστές; Ποιοι ειναι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ που παρενεβησαν για να μην παραιτηθεί, γιατί άλλοι βουλευτές του Συριζα δηλωναν πολύ ενοχλημενοι απο τις ενεργειές του ΧΑΣΑΠΗ και ζητουσαν απο την πολιτική ηγεσία να μη διαπράξει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ της μη αποσπασηε τωνεκπαιδευτικών που έχουν γαμο με μονιμο κατοικο εξωτερικου.
Ποιο ειναι αυτοι που το ζητησαν;Ας δοθουν τα ονόματα, γιατί έουμε και εκλογές,
Να εισπράξουν αυτό που τους ταιριάζει.

 
Μένιος
04 Σεπ 2015 14:16

Η κιάου δεν ήταν σύμβουλος του Μπαλτά; Μαζί δεν συμφωνούσαν τις αλλαγές αυτές; Τώρα τί άλλαξε και αδειάζει τον πρώην υπουργό; Προσπαθεί να μείνει υπουργός και μετά τις εκλογές;

 
Διερευνητής
04 Σεπ 2015 14:56

Προς γιωργος μανολης

«ΞΕχασαετε τις αποσπασεις των παπαδιών για συνυπηρέτηση με τον ιερέα Σύζυγο! (ψηφίστηκε ως τελευταια τροπολογία πριν τη διάλυση της βουλης το Δεκεμβριο 2014).»

Βλέπετε στην ανάρτηση με ημερομηνία 03 Σεπτεμβρίου 2005 και ώρα 23:55 τη νομοθεσία αποσπάσεων εκπαιδευτικών λόγω συζύγου στην ημεδαπή και συγκεκριμένα:

Νόμος 4316 (Φ.Ε.Κ. Τεύχος Α´ 270 / 24 Δεκεμβρίου 2014),
Άρθρο 72, παράγραφος 5:
«5. Η παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 2946/2001 (Α΄ 224) αντικαθίσταται ως
ακολούθως:
«1. Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και θρησκευτικών λειτουργών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος (ιερέων και διακόνων) που υπηρετούν ως διδάσκαλοι ή καθηγητές οποιασδήποτε βαθμίδας και με οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός τους.»

Προς ενημέρωση όλων μας

 
αννα
05 Σεπ 2015 09:55

Διώξτε επιτέλους κάποιον που κατ επανάληψη απόδειξε ότι αδυνατεί παντελώς να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του !!! Που είναι η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη; Ο κύριος αυτός δεν γνωρίζει ούτε τους νόμους του κράτους και γνωμοδοτεί και αποφασίζει μόνος του!!! Ε όχι κι οτι είναι άσχετος με το απίστευτο χάος που επικρατεί παντού!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ