Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απίστευτη καταγγελία του Διευθυντή Σπουδών Π.Ε του υπ. Παιδείας κατά της πολιτικής ηγεσίας

Η τελευταία πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να υπογράψει την τροποποίηση των υπουργικών αποφάσεων
Δημοσίευση: 07/09/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε σήμερα ο Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Παπαχρήστος που προ ημερών του κοινοποιήθηκε η παύση του από αυτή τη θέση στην οποία βρίσκεται από το έτος 2010 (μέσω opengov).

Ο κ. Παπαχρήστος σε επιστολή του προς τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη εκπαίδευσης καταγγέλλει ότι:

“Η  Δ/νση Σπουδών Α/θμιας Εκπ/σης του υπ. Παιδείας κι εγώ προσωπικά, καταθέταμε συνεχώς ολοκληρωμένες Προτάσεις (μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου 2015) για όλα τα θέματα που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
 Ουδέποτε ασχολήθηκε η πολιτική ηγεσία με τα θέματα αυτά!!”

Ο Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στηνν επιστολή του επισημαίνει και το εξής Απίστευτο:

► Η τελευταία πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να υπογράψει την τροποποίηση των Υπουργικών αποφάσεων (Φ.12/520/61575/Γ1/30-05-2011, ΦΕΚ 1327/16-06-2011, τ. β΄) & (Φ.12/530/62626/Γ1/02-06-2011, ΦΕΚ 1345/16-06-2011, τ. β΄), που η Δ/νση Σπουδών Π.Ε. είχε καταθέσει από (27-05-2015)  ώστε τα σχολεία να δέχονται τους μαθητές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, «χωρίς οι μαθητές να προσκομίζουν σχετική βεβαίωση εργασίας ή σχετική δήλωση ανεργίας».

Η Δ/νση Σπουδών Π.Ε., πήρε την πολιτική ευθύνη και με εγκύκλιο το Μάιο 2015, έδινε τη δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα χωρίς βεβαιώσεις εργασίας ή ανεργίας, αλλά η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να αλλάξει τις Υ.Α. (λόγω του ότι προκαλείται κόστος για το δημόσιο!!), όπως ανέφερε…

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σχόλια (18)

 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ Κ.
15 Σεπ 2015 16:56

ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ...ΚΡΙΜΑ! ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

 
fanis
08 Σεπ 2015 07:41

"Η Δ/νση Σπουδών Π.Ε., πήρε την πολιτική ευθύνη και με εγκύκλιο το Μάιο 2015, έδινε τη δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα χωρίς βεβαιώσεις εργασίας ή ανεργίας, αλλά η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να αλλάξει τις Υ.Α. (λόγω του ότι προκαλείται κόστος για το δημόσιο!!), όπως ανέφερε…"

Μας λέτε δηλαδή ότι η διεύθυνσή σας ενήργησε κατά παράβαση του Νόμου, μιας και δεν είχε τροποποιηθεί η ΥΑ. ;;;

 
fanis
08 Σεπ 2015 07:32

Την πολιτική ευθύνη την παίρνουν οι υπουργοί κε Παπαχρήστο. Είστε χρόνια στη διοίκηση και το γνωρίζετε καλά. Ποιος θα επανορθώσει τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε η διεύθυνσή σας στα ολοήμερα παίρνοντας πολιτικές αποφάσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σας;

 
Takis
08 Σεπ 2015 06:55

Κε Παπαχρήστο, γνωρίζετε πολύ καλά ότι άπαντες θέτουν στη διάθεση νέας πολιτικής ηγεσίας τις παραιτήσεις τους αλλά παραμένουν στις θέσεις τους... Όταν κάποιος διαφωνεί με πολιτικές και είναι σε θέση ευθύνης υποβάλει παραίτηση κάνοντας παράλληλα ανάκληση της απόσπασής του και φεύγει με το κεφάλι ψηλά!
Θλιβερό να γράφετε όλα αυτά κατόπιν εορτής, επειδή δεν ανανεώθηκε η απόσπασή σας. Αν είχε ανανεωθεί όλα θα ήταν μέλι γάλα. Δυστυχώς, όπως θα διαβάσετε στα προηγούμενα σχόλια, η υπηρεσία σας κατάφερε να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στα ολοήμερα... Για λόγους ευθιξίας θα έπρεπε να έχετε παραιτηθεί όλοι σας στη διεύθυνση σπουδών και να αναλάβουν μάχιμοι εκπαιδευτικοί με πολυετή εμπειρία στην πρωτοβάθμια.

 
Γιάννης Σαλονικίδης
08 Σεπ 2015 02:12

Να σημειώσω απλώς πως εξαιτίας αυτής της απόφασης - μη προσκόμιση βεβαιώσεων - εκτινάχθηκαν οι εγγραφέντες μαθητές, και ιδίατερα στο σχολείο που υπηρετώ έφτασαν στους 245 (θα σιτίζονται οι 138 να δούμε πού...) σε σύνολο 360!!! (ενημερώνω πως αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός ανά 50 μαθητές).
Δηλ. 9 τμήματα με σύνθεση "να μας βγουν οι αριθμοί"...
Αυτός ο αριθμός σημαίνει πως απαιτούνται 5 δάσκαλοι πλήρους ωραρίου, δύο γυμναστές (ή ένας γυμναστής και ένας εικαστικών), καθηγητής Αγγλικών και Πληροφορικός, ώστε να λειτουργήσει κανονικά το ολοήμερο σχολείο και μάλιστα με τμήματα πλήρη μαθητών...
Σήμερα υπάρχω ..εγώ ως υποδιευθυντής-υπεύθυνος ολοημέρου, μια δάσκαλα κι ένας γυμναστής που συμπληρώνει ωράριο με 5 ώρες.
Τώρα μου ζητούν να βγάλω πρόγραμμα [!] και δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω... Απλώς μου λείπουν 6 άτομα, θα πρέπει να είμαι επινοητικός!

 
Κώστας
08 Σεπ 2015 00:00

Η ελεύθερη φοίτηση των μαθητών στο ολοήμερο θα το διαλύσει καθότι οι γονείς χωρίς να έχουν πραγματική ανάγκη οι περισσότεροι γράφουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο. Έτσι συμβαίνει η 2η ώρα του ολοήμερου να συγκεντρώνει τριπλάσιο αριθμό παιδιών απ΄ότι συγκέντρωνε, καθώς στις 14.00 φεύγει το 80% των μαθητών του ολοήμερου. Πως θα καλυφθούν οι ανάγκες των πολλών τμημάτων σε εκπ/κούς τη συγκεκριμένη ώρα;

 
Κώστας
08 Σεπ 2015 00:00

Η ελεύθερη φοίτηση των μαθητών στο ολοήμερο θα το διαλύσει καθότι οι γονείς χωρίς να έχουν πραγματική ανάγκη οι περισσότεροι γράφουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο. Έτσι συμβαίνει η 2η ώρα του ολοήμερου να συγκεντρώνει τριπλάσιο αριθμό παιδιών απ΄ότι συγκέντρωνε, καθώς στις 14.00 φεύγει το 80% των μαθητών του ολοήμερου. Πως θα καλυφθούν οι ανάγκες των πολλών τμημάτων σε εκπ/κούς τη συγκεκριμένη ώρα;

 
Κώστας
07 Σεπ 2015 21:58

Δηλαδή βγάλατε μία εγκύκλιο που ήταν σε αντίθεση με την Υπουργική Απόφαση; Ξέρετε πόσες πολύ περισσότερες εγγραφές έγιναν στα ολοήμερα σχολεία μη Ε.Α.Ε.Π εξαιτίας της εγκυκλίου σας; Ξέρετε ότι με τις εγγραφές αυτές σε κάθε ολοήμερο χρειάζεται πια και ένας δάσκαλος επιπλέον; Ξέρετε ότι με τον τρόπο αυτό αυξήθηκαν "τεχνητά" τα κενά και εξαιτίας της εγκυκλίου σας, δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία των Ολοήμερων; Και γιατί τα λέτε τώρα και δεν τα είπατε τον Ιούνιο;

 
Παπαχρηστος Κωστας
07 Σεπ 2015 21:49

Αγαπητοι Συναδελφοι η παραιτηση μου ηταν απο την αρχη του Φλεβαρη στο γραφειο της πολιτικης ηγεσιας. Ηταν στη διαθεση τους να φερουν καποιον αλλο να ενημερωθει και να υπσρχει συνεχεια. Το ιδιο εκανα σε καθε πολιτικη ηγεσια που ερχονταν στο Υπουργειο...

 
fontas
07 Σεπ 2015 21:21

Προς Νίκο,
Η "αυθαίρετη εισαγωγή των ωρών μελέτης-προετοιμασίας στην πρωινή ζώνη", που αναφέρεις κ. Νίκο, ήταν όψιμη πρόταση του κ. Παπαχρήστου! Παρουσίαζε τότε και "ερευνητικά δεδομένα" για να υποστηρίξει την πρότασή του.

 
Takis
07 Σεπ 2015 21:20

Θλίβομαι. Περίμενα πιο σοβαρό ένα Δ/ντή Σπουδών του υπουργείου. Αγαπητοί συνάδελφοι, κάποιοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει η λέξη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Δεν είσαι επιθυμητός; Φεύγεις σαν κύριος με το κεφάλι ψηλά.

 
Takis
07 Σεπ 2015 19:28

Ο Μπαλτάς κράτησε τον Δ/ντη 8 μήνες. Άλλοι θα τον είχαν εκπαραθυρώσει σε μία εβδομάδα.....

 
Νίκος
07 Σεπ 2015 17:48

Κύριε Παπαχρήστο, όταν μεσούστης της σχολικής χρονιάς ο Λοβέρδος άλλαζε το πρόγραμμα στα σχολεία ΕΑΕΠ με την αυθαίρετη εισαγωγή των ωρών μελέτης-προετοιμασίας στην πρωινή ζώνη, δε σας ακούσαμε να διαμαρτυρηθείτε!

 
Αλέξανδρος Α.
07 Σεπ 2015 17:21

Προσυπογράφω όσα καταγγέλλει ο κ. Παπαχρήστος και μερικά ακόμα. Όμως τόσα χρόνια στο Υπουργείο τι έκανε; Τώρα (τους τελευταίους μήνες) δημιουργήθηκαν όλα τα απίστευτα προβλήματα που αναφέρει; Το ότι δεν υπάρχει χρόνος συνεδριάσεων του συλλόγου διδασκόντων στα ΕΑΕΠ (με πλήθος παρελκόμενα προβλήματα) από της ιδρύσεως τους, δεν το γνωρίζει ; Το καθηκοντολόγιο, ο τρόπος αναπλήρωσης των εκπαιδευτικών και τόσα...άλλα τώρα τα κατάλαβε ; Όποιος ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙ δεν μιλά, δεν ενεργεί ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ !!!! Δεν περιμένει να τον παραιτήσουν. Αλλιώς οι Προθέσεις και η Αξιοπιστία πάνε περίπατο. Δυστυχώς η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, χρόνια τώρα, ποδηγετείται από συμβούλους και μεταρρυθμιστές σαν τον παραιτηθέντα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ

 
περαστικός
07 Σεπ 2015 16:04

κύριε, οι προηγούμενες εγκύκλιοι της προηγούμενης 15ετίας προέβλεπαν τη βεβαίωση εργασίας του γονέα. απαραίτητη.

σεις, όντας δντής σπουδών τα τελευταία 5 χρόνια, δεν αλλάξατε την εγκύκλιο. αλλά την αλλάξατε, όταν φάνηκε ότι θα αλλάξουν τα πρόσωπα στα πόστα.

θέλετε να πείτε, ότι οι διευθυντές δημοτικών σχολείων κλασικού ολοήμερου, μπορεί να υπέπεσαν σε παράβαση καθήκοντος, εξαιτίας της εγκυκλίου σας;

 
Mr Νίκος
07 Σεπ 2015 15:34

@Φάνη
αν παραιτούνταν όλοι όσοι αγνοούνται από την πολιτική ηγεσία, δεν θα έμενε κανείς, ή μάλλον θα έμεναν μόνο όσους έφερε μαζί της η εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Σε τελική ανάλυση αυτό θέλει πάντα η πολιτική ηγεσία, να παραιτηθούν μόνοι τους οι κάθε είδους άλλοι.
Καλώς δεν τους έκανε τη χάρη

 
Εκπαιδευτικός
07 Σεπ 2015 14:05

Κ. Παπαχρήστο σωστά είναι αυτά που λέτε, οφείλατε όμως να είχατε παραιτηθεί από τον Ιούνιο για να είστε συνεπής με τον εαυτό σας και τις απόψεις σας.

 
Φάνης
07 Σεπ 2015 13:20

Κε Παπαχρήστο γιατί δεν παραιτηθήκατε τόσο καιρό αφού δεν σας άκουγαν κ τώρα που σας παραιτησαν βγαίνετε κ φωνασκείτε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ