Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ στα ΑΕΙ: Η εγκύκλιος

Από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση: 08/09/2015
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπογράφηκε σήμερα από την υπουργό Παιδείας Φρόσω Κιάου η εγκύκλιος για την εγγραφές των  νεοεισχθέντων στα ΑΕΙ.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄& Β΄)  για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα γίνουν από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Φέτος πρώτη φορά, για τις εγγραφές των επιτυχόντων τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων  στα τμήματα επιτυχίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιτυχόντες απαλλάσσονται από το κόστος της μετακίνησής τους και η διαδικασία εγγραφής εκσυγχρονίζεται και απλοποιείται.

Αναλυτικά μέσα σε συνολικό διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου,  η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων περιλαμβάνει πλέον τα εξής στάδια:

1.    Στο διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου 2015, οι επιτυχόντες μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή θα καταχωρίζουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Αν χρειαστεί, οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password, σε περίπτωση που δεν τον θυμούνται.

2.    Αμέσως, και ως 22 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα), οι προεγγραφέντες επιτυχόντες οφείλουν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος που πέτυχαν με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση προεγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων θα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή προεγγραφής.

3.    Τέλος, η γραμματεία του τμήματος ή σχολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα δικαιολογητικά που απέστειλαν οι εισαγόμενοι με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων και με τον πίνακα των εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση, που θα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά από το ΥΠΟΠΑΙΘ. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής και για εξαιρετικές περιπτώσεις, η γραμματεία δύναται αιτιολογημένα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά από τους εισαγομένους.

Αμέσως μετά την ηλεκτρονική προεγγραφή, και πάντα μέσα στο διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου οι επιτυχόντες πρέπει να αποστείλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά αναφέρονται αναλυτικά και στην ηλεκτρονική εφαρμογή και στη σχετική εγκύκλιο  (ΕΔΩ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ) .

Η ανωτέρω προθεσμία 10-22 Σεπτεμβρίου 2015, είναι αποκλειστική και δεσμευτική και ισχύει για την εγγραφή των εισαγομένων με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τους οποίους θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική προεγγραφή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων τμημάτων.

Στην ίδια προθεσμία θα ολοκληρωθεί και η εγγραφή των εισαγομένων στις θέσεις εισακτέων πέραν του καθορισθέντος αριθμού εισακτέων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, μετά από συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, για τους οποίους επίσης θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική προεγγραφή.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις  Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Τέλος, επισημαίνεται  ιδιαίτερα, ότι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες, τόσο δηλαδή για την υποχρεωτική ηλεκτρονική τους προεγγραφή 10-17 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, όσο και για την αποστολή των δικαιολογητικών τους μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία της όλης διαδικασίας εγγραφών.

Το ίδιο διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου θα εγγραφούν και οι εισαγόμενοι από ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ με διάκριση σε επιστημονικές Ολυμπιάδες. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι εγγραφές των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία των αλλοδαπών-αλλογενών και αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Γι αυτές τις  2 κατηγορίες  ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ η ηλεκτρονική προεγγραφή, αλλά η εγγραφή θα γίνει όπως πέρυσι και θα ακολουθήσει ξεχωριστή εγκύκλιος.
Είναι ευνόητο ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα σχολή ή στο τμήμα εισαγωγής του, αν δεν διαγραφεί προηγουμένως από την σχολή ή το τμήμα, στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

 

Σχόλια (8)

 
Διαγραφή και μετεγγραφή;
08 Σεπ 2015 19:36

Ο επιτυχών φοιτητής φέτος κάνει την εγγραφή του στο νέο τμήμα και διαγράφεται από το παλιό τμήμα από το οποίο όμως ζητά μετεγγραφή.
Αν πάρει την μετεγγραφή, πώς θα εγγραφεί αφού έχει διαγραφεί από το παλιό τμήμα;
Για τις περιπτώσεις αυτές που ζητηθεί μετεγγραφή, πρέπει ο φοιτητής να μην υποχρεωθεί να διαγραφεί από την παλιά του θέση μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών ώστε να επιλέξει τη νέα ή την παλιά του θέση.

 
Γιωργος
09 Σεπ 2015 00:44

Εγω με 5 μορια εχω ελπιδες να παρω μεταγραφη απο διοικηση επιχερησεων χιος στο διοικιση επιχειρησεων πατρας?

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
09 Σεπ 2015 01:34

Θα τρελαθουμε !!! Θα εκδοθει η εγκυκλιος για τις μετεγγραφες μας λενε, μετα το τελος των εγγραφων. Αν κρινει κανενας απο το πως ζητησαν τα εγγραφα απο τους Αρχιτεκτονες, καταλαβαινει οτι παμε ολοι για το Δαφνι ! Δηλ. οι υποψηφιοι προς μετεγγραφη θα καταθεσουν στις Σχολες πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης, θα καταθεσουν εγγραφο που να βεβαιωνεται η φοιτητικη ιδιοτητα αδελφου/αδελφης, εγγραφο για την ορφανια κ.ο.κ., αλλα οι φορολογικες δηλωσεις και τα εκκαθαριστικα των γονιων του ή/και το δικο τους θα ελεγθουν απο το Υπουργειο Οικονομικων ! Και των Αρχιτεκτονων ακομη να ελεγχθουν οι φορολογικες δηλωσεις απο το Υπουργειο Οικονομικων. Δηλ. ζησε Μαη μου να φας τριφυλλι. Οθεν, η κοινη λογικη υποθετει: Καλα Χριστουγεννα και καλη Πρωτοχρονια σχετικα με τα αποτελεσματα των φετινων μετεγγραφων. Και ιδου τα περι Δαφνιου: Ο Θεσσαλονικιος φοιτητης της Ιατρικης στο Ηρακλειο (Κρητη) παρακολουθει στο Ηρακλειο τα μαθηματα του. Τα Χριστουγεννα ή με το νεο ετος παιρνει μετεγγραφη για Θεσσαλονικη. Θα παει να δωσει μαθηματα στη Θεσσαλονικη κατα την εξεταστικη του Ιανουαριου/Φεβρουαριου; Η απολυτη τρελα !!!
Κυριοι του Υπουργειου Παιδειας, στην εγκυκλιο για τις μετεγγραφες, μην μπλεξετε ηλεκτρονικες αιτησεις κ.τ.ο. Στειλτε τα παιδια στις Γραμματειες των Σχολων με ολα τα εγγραφα τους-δικαιολογικα τους, δηλ. και με τις φορολογικες τους δηλωσεις και τα εκκαθαριστικα τους, και εντος του Σεπτεμβριου, για να ξερουν κι αυτα νωρις που θα φοιτησουν. Μην τρελενομαστε. Προκριση της κοινης λογικης χρειαζεται. Γιατι θελετε να βασανιστουν τοσες οικογενειες, τοσα παιδια, τοσοι ανθρωποι; Το 2010 ολοι μεσα στον Σεπτεμβριο ηξεραν αν πηραν μετεγγραφη ή οχι.

 
Κώστας
09 Σεπ 2015 11:58

Προς ΄΄ΓΙΩΡΓΟΣ΄΄. Ή το υπουργείο εσωτερικών να ελέγξει τον αριθμό των μελών της οικογένειας, το υπουργείο παιδείας αν είναι φοιτητής ο αδερφός του υποψήφιου, το πρώτο νεκροταφείο αν έχει πεθάνει ο πατέρας του παιδιού και το υπουργείο δημόσιας ταξης αν το παιδί της μάνας ειναι νόθο ! Και τα παιδιά να πάρουν μεταγραφή το 2020 ! Κι εσύ μιλάς για Δαφνί. Εδώ αγαπητέ μου προβλέπεται ψυχιατρείο του χάρβαρντ.
Οι φοιτητές να καταθέσουν όλα τα χαρτιά για τη μεταγραφή τους οι ίδιοι στις σχολές αμέσως μετά τις εγγραφές τους. Πριν αρχίσουν τα μαθήματα να ξέρουν αν μεταγράφτηκαν ή όχι. Μην ξανακάνουν το ίδιο λάθος εκεί στο παιδείας και ζητήσουν ηλεκτρονικές αιτήσεις και άλλες αστειότητες. Ας ελπίσουμε πως οι καινούργιοι που θα μας έρθουν μεθαύριο (μετά τις 20 Σεπτ.), θα διαθέτουν την κοινή λογική.

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10 Σεπ 2015 09:04

τρίβουν τα χερια τους ολοι οι φοροδιαφευγοντες με τα χαμηλα εισοδηματα που θα παρουσιασουν!!!!!!!!

 
Μανώλης
10 Σεπ 2015 09:32

Γιώργο μην ανησυχείς... καθότι θα έλθει πάλι κάποιος Γενικός από το υπουργείο Παιδείας(κατά τα Χριστούγεννα) και θα διευκρινίζει στις Γραμματείες με έγγραφό του: «... αναφορικά με τους φοιτητές που βρίσκονται ήδη στους επιτυχόντες μεταφοράς θέσης με βάση το εισοδηματικό κριτήριο(παρ. 7, άρθρο 3 της Φ1/182016/Β3/28-11-2013,( 3030 Β΄)και αδυνατούν να προσκομίσουν για έλεγχο τα δικαιολογητικά για τα οποία είχαν δεσμευτεί κατά τη διάρκεια της υποβολής της ηλεκτρονικής τους αίτησης, δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη εφόσον δεν επηρέασαν τη σειρά επιτυχίας τους.» όπως είχε αποκλύψει πέρυσι το esos(http://www.esos.gr/arthra/tritovathmia/eidisis-tritovathmia-ekpaidefsi/m...)... και που μέχρι σήμερα, δυστυχώς, δεν βρέθηκε ένας Εισαγγελέας να παρέμβει!
Όλα έχουν γίνει για να καλύπτουν αυτούς που έχουν τον τρόπο τους να φοροδιαφεύγουν... και να την πληρώνουν οι μισθωτοί και οι μεγάλοι χαμένοι οι πολύτεκνοι που τους εμπαίζουν.

 
Πολίτης Β
10 Σεπ 2015 13:39

Το συστημα μετεγγραφών επιβραβευει αυτούς και ειναι πολλοί που φοροδιαφευγουν δηλώνοντας 2,3χιλ στο Ε1,καταδικάζει εκατονταδες οικογενειες με παιδί πού ήδη σπουδάζει σε καποια πολη δίνοντας μονον 1μόριο και φυσικά τις τριτεκνες,πολυτεκνες .Καμμία κοινωνική μέριμνα απο μερους του Υπουργείου και φυσικά όλα κινουνται στο ρυθμό των εκλογων και εμεις να αγωνιουμε το τι θα γινει με το μελλον των παιδιων μας .Απαραδεκτοι !

 
Δημήτρης
10 Σεπ 2015 21:09

Σήμερα πάντως, η ιστοσελίδα εγγραφών είναι συνεχώς "εκτός λειτουργίας"!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ