ΔΟΑΤΑΠ: Αναγνώριση ισοτιμίας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών της αλλοδαπής χορηγηθέντων κατόπιν κάλυψης μέρους του προγράμματος σπουδών με μεταφορά διδακτικών μονάδων από σπουδές σε άλλο Ίδρυμα

09/09/2015

Ενημερώθηκε: 09/09/2015, 10:57

Άκουσε το άρθρο

Σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Δ.Σ. του ΔΟΑΤΑΠ που ελήφθη στη συνεδρίασή της 171/4-9-2015, στις περιπτώσεις μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών της αλλοδαπής που χορηγήθηκαν κατόπιν κάλυψης μέρους του προγράμματος σπουδών με μεταφορά διδακτικών μονάδων από προηγούμενες σπουδές σε άλλο Ίδρυμα και έχει υποβληθεί αίτηση αναγνώρισής τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., δύναται να αναγνωρισθεί η ισοτιμία τους προς τα μεταπτυχιακά των Ελληνικών Α.Ε.Ι. εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του Ν. 3328/2005 και συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Για τον κρινόμενο τίτλο οι ελάχιστες απαιτούμενες διδακτικές μονάδες (ECTS) που έχουν χορηγηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος που καταλήγει στον κρινόμενο τίτλο, πρέπει να είναι τουλάχιστον 60.

2) Αποδεκτές από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. θεωρούνται μόνο οι μεταφερόμενες διδακτικές μονάδες οι προερχόμενες από προγενέστερη ή παράλληλη φοίτηση μόνο σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

3) Για όσους ξεκινήσουν τις σπουδές τους από το εαρινό εξάμηνο του 2016 και έπειτα, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ειδικού πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος απονομής του μεταπτυχιακού τίτλου και αυτών από όπου έχει πραγματοποιηθεί η μεταφορά των διδακτικών μονάδων εκτός εάν οι διδακτικές μονάδες έχουν μεταφερθεί από μεταπτυχιακές σπουδές που έχουν οδηγήσει στη κτήση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών προγενέστερη της έναρξης σπουδών του υπό κρίση τίτλου.

Ειδικά για στις περιπτώσεις μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών που χορηγήθηκαν από Ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Κύπρου κατόπιν κάλυψης μέρους του προγράμματος σπουδών με μεταφορά διδακτικών μονάδων από προηγούμενες σπουδές σε άλλο Ίδρυμα και έχουν κατατεθεί για αναγνώριση μετά τις 15/5/2015, πρέπει επιπλέον να προσκομίζεται και η αναγνώριση του τίτλου από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ