Ποιους εννοεί πλεονάζοντες το ΚΥΣΔΕ;

14/09/2015

Ενημερώθηκε: 14/09/2015, 12:25

Άκουσε το άρθρο

Το ΚΥΣΔΕ  αποφάσισε να προτείνει στην ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ να αποσπασθούν συνάδελφοι  καθηγητές από πλεονασματικές σε πλεονασματικές περιοχές(στον τόπο συμφερόντων τους φυσικά).

Η έκπληξη  όμως του κλάδου  είναι  μεγάλη  με την αόριστη πρόταση του ΚΥΣΔΕ (και  με τη σύμφωνη γνώμη  μάλιστα και των δύο αιρετών του κλάδου).

Και ερωτώ:

Ποιοι  συνάδελφοι θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες  στην περιοχή τους και θα αποσπαστούν;

Τα προηγούμενα χρόνια σε ανάλογες περιπτώσεις αποσπάστηκαν  όσοι ήταν στη διάθεση των πλεονασματικών ΠΥΣΔΕ και με πολύ λιγότερα μόρια από συναδέλφους που κατείχαν οργανική θέση .

Αν για κάτι καυχιέται ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι η διαφάνεια και η μοριοδότηση στις υπηρεσιακές μεταβολές.

Εδώ δεν καταστρατηγείται αυτό;

Γιατί να τιμωρείται ο συνάδελφος που κατέχει οργανική θέση ενώ έχει περισσότερα μόρια και ο οποίος επιθυμεί να αποσπαστεί;

Πρέπει η Δ.Δ.Ε. κάθε περιοχής να χαρακτηρίζει , μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, αυτή τους πλεονάζοντες , οι οποίοι θα δύνανται να αποσπαστούν (πάντα βάσει μορίων).

Χωρίς να αδικούνται κάποιοι (οι έχοντες οργανική ) ή να ευνοούνται κάποιοι άλλοι (όσοι είναι στη διάθεση των συγκεκριμένων ΠΥΣΔΕ).

Αυτό είναι αξιοκρατία.

Αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλει να προτείνει το ΚΥΣΔΕ.

Ξεκάθαρα και συγκεκριμένα.

 Τζιατζιάς Μιχάλης
Αν.αιρετός ΠΥΣΔΕ Ν.Λάρισας
Πρ. Πρόεδρος-Γραμματέας ΕΛΜΕ Ν.Λάρισας

Σχόλια (2)

Nikos
|

Δεν υπάρχει οργανική ή κάτι άλλο. Απλά αν το ΠΥΣΔΕ έχει πλεόνασμα στην ειδικότητα που κάποιος έχει κάνει αίτηση για απόσπαση τότε θα φύγει είτε έχει οργανική είτε όχι. Η θέση του θα καλυφτεί από τον συνάδελφο που δεν έχει ώρες για την συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου που άλλωστε είχε μετρηθεί για να βγει το πλεόνασμα.

Pe19
|

Άρα αυτοί που είναι στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ,

που τοποθετούνται προσωρινά κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου σε σχολείο,

που υπηρετούν κάθε χρόνο σε διαφορετικό σχολείο γιατί όλο και κάποιος νέος υπεράριθμος προκύπτει και προηγείται στην κάλυψη του ωραρίου του (χωρίς να χάνει την οργανική του)

είναι οι ευνοημένοι. ....

Αντί να προτείνετε να πάρουν όλοι οι συνάδελφοι οργανικές και ας κρίνονται στη συνέχεια ως υπεράριθμοι προτιμάτε να υποστηρίζετε τους έχοντες οργανική . Συγχαρητήρια στους συνδικαλιστές μας......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ