Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Νίκος Φίλης: υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου: Αναπληρώτρια, Υφυπουργός:Θ. Πελεγρίνης , Αναπληρωτής Ερευνας: Κ. Φωτάκης

Δημοσίευση: 22/09/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο δημοσιογράφος Νίκος Φίλης τοποθετήθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα νέος υπουργός Παιδείας  με Αναπληρώτρια υπουργό τη Σία Αναγνωστοπούλου, υφυπουργό τον Θ. Πελεγρίνη και  Αναπληρωτή υπουργό Ερευνας τον  Κ. Φωτάκη. (Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ διορισμού της νέας κυβέρνησης)

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Παιδείας

Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα όπου και ζει. Είναι δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και τους δημοκρατικούς αγώνες, διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού. Ως φοιτητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στους αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης, υπήρξε μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και της Συγκλήτου. Συμμετείχε σε κινήσεις για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, σε οικολογικές πρωτοβουλίες καθώς και σε κινήσεις Αλληλεγγύης για τους μετανάστες.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Φλάς, Πόλις, ΒήμαFM και ΕΡΑ 4 . Άρθρα του για την Αριστερά, την πολιτική και τα δικαιώματα έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες “Επικαιρότητα” και “Η Εποχή” καθώς και στα περιοδικά “Αντί” και “Ο Πολίτης”. Υπήρξε συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας του Ελληνικού Τύπου (έκδοση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών). Ασχολήθηκε με την ιστορία των φοιτητών κατά τον Μεσοπόλεμο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα κι έχουν μια κόρη, την Μαριάνα.

Το βιογραφικό της Αθανασίας Αναγνωστοπούλου

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1959.

Πήρε πτυχίο από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπως και πτυχίο στην Τουρκική γλώσσα και τον πολιτισμό από το INALCO (Institut National des Langues Orientales) στο Παρίσι. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη Paris-I στο Παρίσι και πήρε το διδακτορικό της πάνω στην Ιστορία από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), επίσης στο Παρίσι.

Ήταν επί 9 χρόνια (1995-2004) καθηγήτρια στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και από το 2004 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Έχει διδάξει, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, σε πολλά Πανεπιστήμια, στην Ευρώπη και στην Αμερική ενώ διαθέτει μεγάλο συγγραφικό έργο. Γνωρίζει τρεις γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά, Τουρκικά.

Είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως και μέλος του ΔΣ της «Αυγής» και του ραδιοφώνου «στο Κόκκινο». Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς και των ΑΣΚΙ.

Αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή». Είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ακαδημίας για την Ευρωπαϊκή Ιστορία που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι από το Transform! Europe.

Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 17 Ιουλίου κατά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Το βιογραφικό του Θ. Πελεγρίνη

Γεννήθηκα το 1948, στο Σουδάν. Εργάζομαι ως καθηγητής Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του ΄Εξετερ της Αγγλίας και διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου αυτού.

Διδάσκω στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήναςαπό το 1977. Διετέλεσα Κοσμήτωρ της ΦιλοσοφικήςΣχολής από το 2001 έως το 2007, Πρόεδρος του ΤμήματοςΦιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίαςαπό το 2007 έως το 2011, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμ­ματος Σπουδών στη Φιλοσοφίααπό το 2005, και Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2014.

Πέρα από το διδακτικό και συγγραφικό μου έργο συνεργάστηκα με την δημόσια τηλεόραση, επιμελούμενος και παρουσιάζοντας τις σειρές εκπομπών Την Ταυτότητά Σας, Παρακαλώ (1999), Και το Ταξίδι Συνεχίζεται (2000) και 25ηΏρα (2002), στο πλαίσιο των οποίων σκιαγραφήθηκαν κορυφαίες στιγμές τής νεότερης Ελλάδας, μέσα από τα οράματα και τη δράση ορισμένων ξεχωριστών ιστορικών μορφών και διαπρεπών διανοουμένων. Συνεργάστηκα επίσης, με το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζοντας ιδέες και πρόσωπα από τον κόσμο της διανόησης στο πλαίσιο των εκπομπών Εγχειρίδιο φιλοσοφίας (2001) και Λεξικό της Φιλοσοφίας (2002).

Από το 1993 έως το 2000 οργάνωσα στο Παλιό Πανεπιστήμιο, στην Πλάκα, επτά πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια: «Φάουστ: Η μαγεία της φιλοσοφίας – Η φιλοσοφία της μαγείας» (1993), «Γαλιλαίος Γαλιλέι: Αιρετικές φωνές» (1994), «Η εκδίκηση» (1996), «Η μοχθηρία του γέλιου» (1997), «Το αιώνιο θήλυ» (1998), «Ωδή στη νύχτα» (1999) και «Η αξία της φθοράς» (2000). Στο πλαίσιο των συνεδρίων αυτών πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικού χαρακτήρα θεατρικές παραστάσεις κλασικών έργων, όπως ο Οθέλος του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Ν. Κοντούρη, ο Δον Ζουάν του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Β. Νικολαΐδη, ο Φάουστ του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Γ. Καλαντζόπουλου, η Ελένητου Ρίτσου σε σκηνοθεσία Β. Παπαβασιλείου, η Λοκαντιέρα του Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Σ. Ράλλη, Τα λάθη μιας νύχτας του Γκόλντσμιθ σε σκηνοθεσία Αλ. Μυλωνά. Σκοπός της ένταξης των θεατρικών αυτών παραστάσεων στο πρόγραμμα των φιλοσοφικών συνεδρίων ήταν η εναρμόνιση της τέχνης του δράματος με την προσέγγιση των αντικειμένων της φιλοσοφίας.

Εμφορούμενος από την πεποίθηση πως η φιλοσοφία και το θέατρο είναι χώροι εξόχως συγγενικοί και συμπληρωματικοί,  παρουσίασα από το 2006 έως το 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη σειρά «Η Φιλοσοφία στην Σκηνή». Πρόκειται για 14 πρωτότυπα θεατρικά έργα (Θαλής, Ηράκλειτος, Πυθαγόρας, Σωκράτης, Πλάτων,Αριστοτέλης, Μάρκος Αυρήλιος, Καρτέσιος, Χιουμ, Καντ, Νίτσε  Σοπενχάουερ, Κίρκεγκωρ και Βιτγκενστάιν), μέσα από την πλοκή των οποίων εκτίθεται η ζωή και η πνευματική δράση των εν λόγω κορυφαίων φιλοσόφων, με τη σύμπραξη επαγγελματιών σκηνοθετών, ηθοποιών και άλλων συντελεστών.

Τον χειμώνα του 2011 παρουσίασα σε μπαρ του Κολωνακίου τον μονόλογό μου Φθορά, φθορά, φθορά, ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 ανεβάσαμε με τον Κώστα Καζάκοστην σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης τον έργο μου Ιουλιανός.Το ίδιο έργο παρουσιάστηκε στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 1913.

Τον Οκτώβριο του 2014 τιμήθηκα στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο με το βραβείο καλύτερης ερμηνείας για τον ρόλο μου στην ταινία του Δημήτρη Πιατά, Πανδημία –ταινία η οποία απέσπασε, επίσης, τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου σεναρίου.

Το βιογραφικό του Κ. Φωτάκη

O Κώστας Φωτάκης έλαβε  το Πτυχίο του από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1973 και το Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημειοφυσική (Chemical Physics) από το Πανεπιστημίο του Εδιμβούργου το 1977.
Σταδιοδρομία:
Από το 1977 εώς το 1983 δούλεψε ως Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης και Διδάσκων στο Παν. του Εδιμβούργου και στο Central Laser Facility του Εργαστηρίου Rutherford στην Οξφόρδη. Το 1984 ήλθε ως αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και το 1989 έγινε καθηγητής. Διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (1994-96), Μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΓΣΕ) (1997-2001) και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λειζερ (ΙΗΔΛ/ΙΤΕ) από το 1997 έως το 2013. Από το 2011 είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΕ. To 2015 ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων.
Ενδιαφέροντα:
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν την Φωτοφυσική και Φασματοσκοπία Λέιζερ, τα Συστήματα Λέιζερ και τις Εφαρμογές για Επεξεργασία και Ανάλυση υλικών.

ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

 Πρωθυπουργός : Αλέξης Τσίπρας

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης : Δραγασάκης Ιωάννης

Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Υπουργός Πάνος Κουρουμπλής

Υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας

Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χριστόφορος Βερναρδάκης

Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Τόσκας

Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας

Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης

Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού: Έλενα Κουντουρά

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ : Αλέξης Χαρίτσης

Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας: Θεοδώρα Τζάγκρη

 Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας

Υπουργός: Πάνος Καμμένος

Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτρης Βίτσας

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Υπουργός Παιδείας : Νίκος Φίλης

Αναπληρώτρια Υπουργός : Αναγνωστοπούλου Σία

Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης

Υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς

Αναπληρωτής υπουργόςαρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Νίκος Ξυδάκης

Υφυπουργός Εξωτερικών : Δημήτρης Μάρδας

Υφυπουργός Εξωτερικών: Γιάννης Αμανατίδης

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος

Αν. Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Υπουργείο Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργός: Γιώργος Κατρούγκαλος

Αναπληρωτής υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου

Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση της ανεργίας: Ράνια Αντωνοπούλου

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων : Αναστάσιος Πετρόπουλος

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Ανδρέας Ξανθός

Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας: Παύλος Πολάκης

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργός : Μπαλτάς Αριστείδης

Υφυπουργός Αθλητισμού : Σταύρος Κοντονής

 Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αναπληρωτής υπουργός : Τρύφων Αλεξιάδης

Αναπληρωτής υπουργός : Γιώργος Χουλιαράκης

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός : Πάνος Σκουρλέτης

Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος: Γιάννης Τσιρώνης

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης

Υφυπουργός : Δημήτρης Καμένος

 Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός : Θοδωρής Δρίτσας

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός : Βαγγέλης Αποστόλου

Αναπληρωτής : Μάρκος Μπόλαρης

Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς

Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου: Αλέκος Φλαμπουράρης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Τέρενς Κουίκ

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος : Όλγα Γεροβασίλη

 

 

Σχόλια (9)

 
phstu
23 Σεπ 2015 20:28

Τα βιογραφικά που παρουσιάζετε σαφώς υποτιμούν τον καθηγητή Κώστα Φωτάκη. Έναν από το τους καλύτερους πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές, αλλά προπάντων ένα από τους "μπαλαδώρους" που βοήθησαν το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης να γίνει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης καθώς και το ΙΤΕ που τώρα ηγείται, ένα από τα καλύτερα ερευνητικά κέντρα στον κόσμο. Ελπίζω το υπουργείο να πάρει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτόν σε σχέση με ότι έχει πάρει μέχρι τώρα.

 
teos
23 Σεπ 2015 14:53

Η επιλογή Φίλη περιμένετε να αποδειχθεί καλύτερη από των προηγούμενων; Ορθά ερωτά ο sim "τι σπουδές έχει κάνει ο νέος υπουργός". Μήπως και αυτός, αφού δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, έχει την άποψη πως η αριστεία είναι ρετσινιά και συνεπώς να μην ελπίζουμε σε αξιοκρατικά κριτήρια στη στελέχωση της εκπαίδευσης; Θα δούμε.

 
Θoδωρής
23 Σεπ 2015 13:53

Τι θα γίνει με τις μετεγγραφές κ. Πελεγρίνη; Πότε θα γίνουν; Πότε θα έρθουν οι φοιτητές στις Σχολές που θα μετεγγραφούν, κ. Υπουργέ; Και απευθύνομαι σ΄εσάς, γιατί ως Πρύτανης του ΕΚΠΑ γνωρίζετε άριστα: 1] μέχρι πότε οι εκδοτικοί οίκοι δίνουν τα συγγράμματα, και 2] τι ελπίδες έχει ένας φοιτητής να έχει προβιβάσιμη βαθμολογία στην εξεταστική του διανυόμενου Χειμερινού Εξαμήνου, αν δεν έχει παρακολουθήσει κανένα μάθημα. Δηλ. γνωρίζετε πως ούτε συγγράμματα θα μπορέσει να πάρει ο φοιτητής ούτε μάθημα θα μπορέσει να περάσει , αν το αργότερο μέσα στον Οκτώβριο δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η μετεγγραφή του.
Και δεν συζητάω για τις δαπάνες των γονιών του εκεί που βρίσκετε τώρα ! Αλλωστε η Πολιτεία, κ. Υπουργέ, προκρίνει ως υποφήφιους προς μετεγγραφή τους οικονομικά ασθενέστερους και κοινωνικά ευπαθέστερους. Οποία λοιπόν έννοια έχει να βασανίζεται άδικα η οικογένεια; Μα η Πολιτεία την βάσανο αυτή θέλει να προλάβει !

 
Manager
23 Σεπ 2015 12:15

Καθημερινά στην εργασία μου αξιολογώ και διαχειρίζομαι προσωπικό. Δεν είχα σκοπό να γράψω αλλά πλέον έχω βγει από τα ρούχα μου. Βλέπω απαράδεκτα βιογραφικά σημειώματα που δε θα τους επέτρεπαν ούτε έξω από το κτίριο να περάσουν σε σοβαρές εταιρίες του ιδιωτικού τομέα. 'Ενας απόφοιτος λυκείου Υπουργός Παιδείας; Σε ποια χώρα έχετε δει κάτι τέτοιο να συμβαίνει; Η κυρία έχει όλα τα προσόντα να γίνει μια αξιόλογη Υπουργός στην Τουρκία με βάση τις σπουδές της. Τι παράδειγμα δίνετε στους νέους μας κύριοι/ες; Να γραφτούν σε μια κομματική νεολαία και έχει ο αλλάχ για μια θέση στην κυβέρνηση; Γιατί δε βγαίνουν μπροστά τα αξιόλογα και έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ;

 
Αντώνης
23 Σεπ 2015 09:17

Επιτέλους, δεν έχει αξιόλογα και σοβαρά στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, να βάλουν κάποια από αυτά στο υπ.παιδείας;
Έλεος πια με όλους αυτούς τους άσχετους βιολιστές... αλίμονο στα παιδιά μας που αηδιασμένα εγκαταλείπουν τη χώρα, αυτά τα πρότυπα τους δίνουμε;;;

 
sim
23 Σεπ 2015 08:57

Τι σπουδές έχει κάνει ο νέος Υπουργός?

 
Takis
23 Σεπ 2015 07:54

Φίλης! Επιτέλους ένας μη πανεπιστημιακός! Άνθρωπος της πιάτσας, ξέρει τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Καλή επιτυχία κύριε Φίλη. Πετάξτε τις αυλές από το υπουργείο και προχωρήστε.

 
fanis
23 Σεπ 2015 07:32

Καλή επιτυχία κ. Φίλη! Επιτέλους απομακρύνθηκαν οι κουρελούδες!

 
Γονιός
23 Σεπ 2015 05:15

Ο συμπαθέστατος κος Υπουργός έχει λάβει κάποιο πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Γιατί από το βιογραφικό του δεν προκύπτει κάτι τέτοιο παρά μόνο μια φοιτητική ιδιότητα κάπου στο παρελθόν και καμιά επαγγελματική ενασχόληση με αυτό το γνωστικό αντικείμενο. Και αν συμβαίνει αυτό πως κάποιος δημοσιογράφος με απολυτήριο λυκείου που παράτησε τη γνώση για τα κομματικά θέλγητρα θα έχει την απαραίτητη φαρέτρα για να καθορίσουν τα βέλη του την στρατηγική στους ανθρώπους της εκπαίδευσης δηλαδή στα σχολεία και στα πανεπιστήμια;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ