Δεσμεύσεις της Σ. Αναγνωστοπούλου για την κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας

24/09/2015

Ενημερώθηκε: 24/09/2015, 15:00

Άκουσε το άρθρο

Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Αθήνας Καθηγητή Μιχάλη Μπρατάκου πραγματοποιήθηκε, σήμερα 24/09/2015, συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την Αναπληρώτρια υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου, αρμόδια για τα θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, με την παρουσία της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Διεύθυνσης   Π. Διονυσοπούλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ρύθμιση της διαδικασίας για την εκπαιδευτική αδειοδότηση του Νίκου Ρωμανού φοιτητή του Ιδρύματος, από τα αρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Η  Αν. υπουργός άμεσα επικοινώνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης   Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος της γνώρισε ότι ήδη ασχολείται με το θέμα και πρόκειται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Ακόμη, η   Αν. υπουργός δεσμεύτηκε για την παρακολούθηση και ευόδωση του θέματος, με σκοπό την επαναλειτουργία του Ιδρύματος.    

Η  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ   ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σήμερα  24 Σεπτεμβρίου, η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΤΕΙ της Αθήνας.

Η διοίκηση ενημέρωσε την υπουργό για την κατάληψη του Ιδρύματος από φοιτητές με αίτημα την άμεση χορήγηση φοιτητικών αδειών στον Νίκο Ρωμανό.

Οι εκπρόσωποι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την καθυστέρηση στη διαδικασία εγγραφής των νέων φοιτητών και την έγκαιρη έναρξη των μαθημάτων. 

Η υπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ο τελευταίος τη διαβεβαίωσε για τις άμεσες ενέργειες ώστε να λυθεί το ζήτημα το συντομότερο δυνατό.   

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ