Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

“Πυρά” Θεολόγων κατά της Κυβέρνησης και της ΟΛΜΕ για τα Θρησκευτικά

Δημοσίευση: 26/09/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Πυρά”   κατά της Κυβέρνησης και της ΟΛΜΕ για τα Θρησκευτικά, εξαπολύει η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων, με αφορμή τις δηλώσεις της Αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου και τη θέση που διατύπωσε η ΟΛΜΕ για την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων:

Α. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ: Το ζήτημα έχει λυθεί οριστικά με τελεσίδικες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, που δεσμεύουν τη διοίκηση και επομένως την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Άπαντες οι αρμόδιοι για τη λήψη αποφάσεων αλλά και οι συνάδελφοι συνδικαλιστές οφείλουν να μελετήσουν σε βάθος το περιεχόμενο της τελευταίας Εγκυκλίου καθώς και των σχετικών δικαστικών αποφάσεων, πριν προβούν σε προτάσεις και διατυπώσουν απόψεις για το ζήτημα.

ΤΟΝΙΖΕΙ: Η εν λόγω Εγκύκλιος του τ. Υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου για τις απαλλαγές αποτελεί ακριβώς συμμόρφωση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων που προέκυψε μετά από εντατική ενασχόληση με το ζήτημα στελεχών του Υπουργείου Παιδείας και τις σχετικές απαραίτητες παρεμβάσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ: Εάν η Ένωση Αθέων που αποτελείται από 15-20 μέλη, θεωρεί «Ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας» τις δηλώσεις της Αν. Υπουργού, τούτο θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το ποιοι είναι εκείνοι που ανακινούν ένα ζήτημα που έχει οριστικά επιλυθεί και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν.

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ότι  περίμενε από όσους στελεχώνουν αυτήν την Κυβέρνηση να έχουν την διάθεση να διαλέγονται με τους κλάδους των εκπαιδευτικών, πριν να αποφασίζουν για θέματα που τους αφορούν άμεσα. Πιστεύουμε ότι αποφάσεις που παίρνονται εν βρασμώ και χωρίς συζήτηση και αναζήτηση λύσεων σε άμεση συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, μόνον σε κακά αποτελέσματα  για την παιδεία μας μπορούν να οδηγήσουν.

ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ: Η παιδεία μας έχει ανάγκη από σοβαρούς και εμπεριστατωμένους, από παιδαγωγικής πλευράς, χειρισμούς και σε κάθε περίπτωση δεν αντέχει σε άλλους επιπόλαιους πειραματισμούς.

Για όλα τα παραπάνω η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων:

1. Εκφράζει την αντίθεσή της σε αποφάσεις που αφορούν το Μάθημα των Θρησκευτικών και λαμβάνονται αυθαίρετα και αυταρχικά και εν αγνοία των Θεολόγων εκπαιδευτικών.

2.  Δηλώνει έτοιμη να συνεργασθεί στενά με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να υπάρξει σαφής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά, επί τη βάσει των όσων έχουν προκύψει από το 2008 και εξής οπότε και δημιουργήθηκε, ως μη όφειλε, το εν λόγω ζήτημα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο διάλογος και η ενημέρωση με τη νέα Αν. Υπουργό Παιδείας είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να λειτουργήσει γόνιμα για αποφάσεις του Υπουργείου που αφορούν άμεσα τους εκπαιδευτικούς.

3. Λυπούμαστε για την διοίκηση της ΟΛΜΕ που αποφάσισε να μην συνεργάζεται με τον κλάδο μας για θέματα που μας αφορούν, αλλά να ενεργεί αυθαίρετα σε βάρος και εν αγνοία μας, κάτι το οποίο θεωρούμε ότι δεν τιμά καθόλου το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Σχόλια (10)

 
Κεντρώος Καθηγητής
28 Σεπ 2015 17:18

@Αριστερός Καθηγητής:
Τρολάρεις νομίζεις, αλλά αυτά που γράφεις είναι στην πραγματικότητα ακριβώς αυτά που ενώ τα παιδιά θα έπρεπε να διδάσκονται το σύστημα αποκρύπτει με κάθε τρόπο και προτιμά να τα κοιμίζει με βίους Εβραίων Αγίων...
Αν τα παιδιά δεν διδάσκονται τους βίους όσων αγωνίστηκαν και πέθαναν για να έχει ο Λαός μια μπουκιά ψωμί, πως αύριο θα διεκδικήσουν τα δίκια τους;
Θα περιμένουν ανταμοιβή στην "άλλη ζωή" όπου οι κακοί θα τιμωρηθούν;;;

 
triantafyllos
27 Σεπ 2015 23:18

Aκομη και ο Ιουλιανος ομολογησε οτι νικηθηκε απο το Ναζωραιο.

 
Αριστερός Καθηγητής
27 Σεπ 2015 22:31

Πλήρης κατάργηση του κλάδου των θεολόγων και μετάταξη στις θέσεις τους στελεχών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρχει κάτι πιο δημιουργικό από τον προσηλυτισμό. Τις ώρες των θρησκευτικών να διδάσκονται τα παιδιά μας τους βίους του μάρξ, του στάλιν και του τσε κεβάρα, την επανάσταση ενάντια στους τσάρους καθώς και τον ανταρτοπόλεμο.
Το κράτος θα εξοικονομήσει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο και θα γλυτώσουν τα παιδιά ένα μάθημα που στην πλειοψηφία τους απορρίπτουν.

 
@george
27 Σεπ 2015 18:22

Συμφωνώ σε ότι ότι γράφεις 100% αλλά έχω μια ένσταση στη μετάταξη. Tα γραφεία τι σου φταίνε;

 
george
27 Σεπ 2015 01:22

Πλήρης κατάργηση του κλάδου των θεολόγων και μετάταξή τους στα γραφεία. Η Ελλάδα πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να ζούμε με το παρελθόν.

 
Ιωάννης Μπουγάς
26 Σεπ 2015 22:31

Πλήρης κατάργηση του μαθήματος των Μαθηματικών. Μετάταξη των Μαθηματικών σε διοικητικές θέσεις.Εξάλλου έχουμε τους Υπολογιστές.

 
Ελεύθερος
26 Σεπ 2015 17:28

To κράτος αυτό το έκαναν Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, για να μαθαίνουν τα παιδιά μας σε σχολεία χριστιανικά και ελληνικά «γράμματα σπουδάγματα, του Θεού τα πράγματα.»

Οι αντικειμενικοί ομολογούν ότι ακόμη και τα αβάπτιστα παιδιά οφελούνται αφάνταστα από την γνωριμία με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μέσω του μαθήματος των Θρησκευτικών, της προσευχής το πρωί ή προ του γεύματος στα Ολοήμερα και του εκκλησιασμού.

Εν πάση περιπτώσει, προηγούμαστε εμείς, όχι οι απόντες από τους ιερούς αγώνες του Έθνους ούτε οι πολέμιοι της θρησκευτικής μας ιδιοπροσωπίας.

 
ΡΕΜΠΑ
26 Σεπ 2015 16:25

Συμφωνώ απόλυτα. Είναι καιρός και στην Ελλάδα η διάκριση κράτους και εκκλησίας να γίνει πραγματικότητα. Μόνο στα λύκεια θα μπορούσε να διδάσκεται η θρησκεία ως κοινωνικό φαινόμενο. Θα είναι η πιο επαναστατική πράξη της κυβέρνησης όχι μόνο για την ελληνική εκπαίδευση αλλά για την ελληνική κοινωνία γενικότερα. επιτέλους η χώρα διαθέτει πολλές εκκλησίες. τα σχολεία θα πρέπει να προάγουν τη γνώση. μόνο η κυβέρνηση Σύριζα μπορεί να το επιχειρήσει και εύχομαι και ελπίζω ο νέος υπουργός παιδείας να μην υπαναχωρήσει από τις θέσεις του για τους γνωστούς ψηφοθηρικούς λόγους.

 
Bill
26 Σεπ 2015 16:00

Η ΠΕΘ μόνο κακό κάνει στα Θρησκευτικά και στους θεολόγους. Αλήθεια πόσοι έχουν λάβει μέρος στις διαδικασίες ανάδειξης των μελών του προεδρείου της και μιλάει εξ ονόματος όλων;

 
ΓΒ
26 Σεπ 2015 10:37

Πλήρης κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών. Μετάταξη των θεολόγων σε διοικητικές θέσεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ