ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στις 11.000 θα φθάσουν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών μέχρι 10 Οκτωβρίου

Για φέτος ειδικά που για πρώτη φορά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είναι περιορισμένα, αφού οι περιφέρειες Αττικής, Ν. Αιγαίου και Δυτ. Μακεδονίας εξαιρούνται

01/10/2015

Ενημερώθηκε: 02/10/2015, 07:14

Άκουσε το άρθρο

“Το υπουργείο Παιδείας δίνει τη μάχη στο θέμα της κάλυψης  των εκπαιδευτικών κενών, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα και  καταβάλλονται προσπάθειες ώστε  το ταχύτερο δυνατόν, αρχής γενομένης από τις  10 Οκτωβρίου, όλα τα σχολεία να είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη λειτουργία της Ειδικής Εκπαίδευσης.»

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα στους εκπαιδευτικούς συντάκτες   ο υπουργός Παιδειας κ. Ν. Φιλης και ανακοίνωσε τα εξής:

Α. Βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, η οποία θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς μέρες, με 4000 προσλήψεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ στην πρώτη φάση προσλήφθηκαν 3700 από το ΕΣΠΑ και τον τακτικό προϋπολογισμό»

Β. Ως τις 10 Οκτωβρίου θα έχουμε φτάσει στις προσλήψεις περίπου 11000 εκπαιδευτικών σε Γενική και Ειδική Εκπαίδευση.  Δίνουμε μάχη με το χρόνο και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Γ. Για φέτος ειδικά που για πρώτη φορά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είναι περιορισμένα, αφού οι περιφέρειες Αττικής, Ν. Αιγαίου και Δυτ. Μακεδονίας εξαιρούνται

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ