Ο υπουργός για το βιβλίο Ιστορίας της Γ ‘ Λυκείου

01/10/2015

Άκουσε το άρθρο

« Για λόγους αρχής δεν θα ήθελα να προτρέξω και να τοποθετηθώ επί του περιεχομένου ενός σχολικού εγχειριδίου, που έχει εγκριθεί από τα αρμόδια θεσμικά –εκπαιδευτικά όργανα του Υπουργείου. Πολύ περισσότερο που το δημοσίευμα αναμασά ένα ‘’θέμα’’ που είχε ανακινηθεί προ ετών, αφορούσε σε χάρτη της εποχής της γερμανικής κατοχής στα Βαλκάνια και είχε αναλυτικά απαντηθεί.»

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος   Φίλης  σχετικά με δημοσίευμα που αφορά ένα χάρτη του βιβλίου Ιστορίας της Γ ‘ Λυκείου.

 

Σχόλια (2)

Mr Νίκος
|

Δεν έχω θέση επί του θέματος, ενημερώνω όμως, ότι στο σχολείο μου, οι χάρτες έγραφαν στα αγγλικά macedonia στην επίμαχη περιοχή και ήταν κατασκευασμένοι πολύ πριν το 1991 που λέτε. Προφανώς επίσημα ήταν επαρχία, αλλά το όνομα στο χάρτη υπήρχε και πιθανόν υπάρχει ακόμα.

Ελεύθερος
|

Η περιοχή που καταλαμβάνει σήμερα η ψευδώνυμος δημοκρατία των Σκοπίων δεν περιείχε στο όνομά της τον ελληνικότατο όρο Μακεδονία πριν το 1944. Επίσης, ως το 1991, δεν ήταν παρά μία επαρχία της Γιουγκοσλαυίας. Η εμφάνισή της με χωριστά σύνορα και με το όνομα Μακεδονία είναι πραγματικά εγκληματική.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ