Αν. υπουργός προς ΕΤΕΠ-ΕΕΔΙΠ: Δεν ξέρω εάν θα είχα ανέβει στα κάγκελα αν ήμουν στη θέση σας

«θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να λυθεί το θέμα»

05/10/2015

Άκουσε το άρθρο

«Η βοήθειά μου όχι μόνο είναι δεδομένη [...] Τι να σας πω, ότι έχετε δίκιο; Δεν ξέρω ότι αν ήμουν εκλεγμένη και περίμενα διορισμό θα είχα ανέβει στα κάγκελα; Αφού από τον ίδιο χώρο είμαι».

Ετσι κοφτά τα είπε η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγναστοπούλου προς  την πολυμελή αντιπροσωπεία των ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ υπό διορισμό, στη διάρκεια συνάντησης ,παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δ. Χασάπη, για  το θέμα των εκκρεμών επί επταετία διορισμών τους.

Η κ. Αναγνωστοπούλου δήλωσε επίσης ότι με μια χρηστή διαχείριση μπορεί το υπουργείο να εξασφαλίσει αυτές τις θέσεις.

Η κ. υπουργός αναγνώρισε την αδικία που υφίστανται οι ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ και δεσμεύτηκε πολιτικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να λυθεί το θέμα».

Κατέληξε πως «με το που θα έρθουν οι πιστώσεις, θα κατανεμηθούν οι προσλήψεις. Οι πρώτοι απ’ όλους, η πρώτη προτεραιότητα [είναι οι εκλεγμένοι ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ], [...] Από τη στιγμή που θα μας πιστωθούν τόσες προσλήψεις, 200 είναι; 300 είναι; Θα προταθούν αυτοί οι άνθρωποι που είναι εκλεγμένοι εδώ και χρόνια».

Υπενθυμίζουμε πως το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ) και το Ειδικό και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΕΔΙΠ) είναι απαραίτητος κρίκος στην αλυσίδα του διδακτικού και ερευνητικού έργου. Αποτελούν επιστημονικό δυναμικό υψηλών προσόντων το οποίο εκλέγεται και εξελίσσεται με διαδικασίες αντίστοιχες με αυτές των μελών ΔΕΠ των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων. Ο αριθμός των ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ έχει υποδιπλασιαστεί την τελευταία πενταετία, (έχουν παγώσει όλες οι διαδικασίες διορισμού τα τελευταία επτά χρόνια), με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν εργαστήρια και κλινικές και να υποβαθμίζεται η ποιότητα των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Tο Μέτωπο Πρωτοβουλιών Εκλεγμένων Μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ υπό αναμονή διορισμού απαρτίζεται από μέλη ΕΤΕΠ των οποίων οι διαδικασίες εκλογής στα αντίστοιχα ιδρύματα έχουν ολοκληρωθεί ήδη από το 2008, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός τους. Ζητούν να συνεισφέρουν στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των ΑΕΙ αναλαμβάνοντας τη θέση στην οποία έχουν νομίμως εκλεγεί.

Σχόλια (1)

Ελένη
|

Υπογράψτε και τις απαραίτητες αποσπάσεις στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, μπας και σωθεί η εξεταστική του Σεπτεμβρίου και ξεκινήσει το εξάμηνο κανονικά. Βαρεθήκαμε κάθε χρόνο την ίδια ιστορία!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ