Αναστολή του ΦΠΑ στα δίδακτρα έως τα μέσα Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

05/10/2015

Ενημερώθηκε: 06/10/2015, 15:54

Άκουσε το άρθρο

Στο θέμα του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση: Προχωράμε στην αναστολή του μέτρου, τουλάχιστον μέχρι τη ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Νοέμβρη, ώστε να βρεθούν ισοδύναμα σε συνεννόηση με τους θεσμούς αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε απόψε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας κατά την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων.

Απευθυνόμενος στους Βουλευτές της  αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας τους κάλεσε εάν έχουν ισοδύναμα να προτείνουν η κυβέρνηση είναι ανοικτή  να ακούσει τις προτάσεις.

Αποτελεί υποκρισία εσείς που κάνατε καμπάνα για το ναι και προπαγανδίζατε για το ναι σε όλα  τώρα να κουνάτε το δάκτυλο και να κάνετε  κριτική σ` εμάς που αγωνιστήκαμε”, είπε ο πρωθυπουργός .

Οι γονείς σχετικά με τις Προγραμματικές Δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το θέμα του ΦΠΑ στην Εκπαίδευση

Η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις, για παράταση στο πάγωμα της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, συνιστά ασφαλώς ένα θετικό πρώτο βήμα, σε καμία περίπτωση όμως δεν λύνει το πρόβλημα.

Απαιτείται η άμεση κατάργηση του μέτρου, óπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός και όπως έχει συμφωνήσει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Αντιλαμβανόμαστε ασφαλώς την ανάγκη εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων, ώστε να μην υπάρξουν κενά στον κρατικό προϋπολογισμό.

Κανένα ισοδύναμο όμως δεν μπορεί να είναι πιο σημαντικό από την προστασία του κοινωνικού και συνταγματικά κατοχυρωμένου αγαθού της Παιδείας και κυρίως από την ηρεμία των παιδιών μας.

Η πιθανή αναγκαστική αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, πολύ περισσότερο αφού έχει ξεκινήσει η χρονιά, συνιστά παράγοντα έντονης ανασφάλειας και αβεβαιότητας, που τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν άλλο.  
 

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

Ένας φροντιστής
|

Μέσα Νοεμβρίου. Ε και?
Αφού ήδη έχουμε υπαχθεί σε ΦΠΑ και μέχρι 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να τον πληρώσουμε.
Το ΤΑΧΙS δυστυχώς δεν παρακολουθεί δηλώσεις.
Αν δεν εκδοθεί οδηγία διακοπής του ΦΠΑ τον ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!

Γ.Β.
|

Η εγκύκλιος της κας Σαββαΐδου της 10ης Σεπτεμβρίου πρακτικά είχε παρατείνει την αναστολή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Τώρα τα μέσα Νοεμβρίου θεωρούνται θετικό βήμα ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ