Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οι αρμοδιότητες της Σ. Αναγνωστοπούλου

Δημοσίευση: 09/10/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με απόφαση που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Νίκου Φίλη, στην Αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, ανατίθεται η άσκηση των ακόλουθων αρμοδιοτήτων:

α) από τη Γενική Γραμματεία υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης, με το σύνολο των αρμοδιοτήτων που υπάγονται σε αυτή,

β) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με το σύνολο των Διευθύνσεων και Τμημάτων που υπάγονται σε αυτή.

Στις παραπάνω αρμοδιότητες περιλαμβάνονται:

α) οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες,

β) η νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία ασκείται μόνον από κοινού με τον υπουργό,

γ) η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων,

δ) η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα,

ε) η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς,

στ) ο διορισμός των διοικήσεων όλων των εποπτευόμενων φορέων, νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμοδιότητάς της. Η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ασκείται από κοινού με τον υπουργό.

Από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται εξαιρούνται και παραμένουν στον υπουργό:

α) ο προσδιορισμός της πολιτικής του υπουργείου στο πλαίσιο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών κυβερνητικών οργάνων καθώς και ο συντονισμός της εφαρμογής της πολιτικής αυτής,

β) η εκπροσώπηση του υπουργείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς,

γ) ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση, η μετάταξη και η τοποθέτηση του κάθε φύσης και σχέσης εργασίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου αρμοδιότητας του υπουργείου με την επιφύλαξη της περίπτωσης διορισμού των διοικήσεων όλων των εποπτευόμενων φορέων, νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών αρμοδιότητάς της.

Σχόλια (4)

 
Κώστας
11 Οκτ 2015 16:25

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Μελέτα σωστά τι γράφω, σε παρακαλώ, γιατί με τίποτε από αυτά που λες δεν διαφωνώ. Πρώτος εγώ τα προσυπογράφω. Γι΄ αυτό σου λέω πώς δεν διάβασες τι γράφω. Παν ό,τι αφορά μοριοδότηση για μετεγγραφή σαφώς και πρέπει να ανακοινωθεί.
Επαναλαμβάνω: Ο 8ψήφιος κωδικός δεν πρέπει να δημοσιευθεί. Στις περιπτώσεις των ίδιων ακριβώς μορίων οι ισοβαθμήσαντες - οι οποίοι πλέον κατατάσσονται με τα μόρια της εισαγωγής - προσφεύγουν στην οικεία Διεύθυνση του Υπουργείου νομίμως και νομίμως μαθαίνουν τη βαθμολογία των άλλων. Ήδη παιδιά των Αρχιτεκτονικών Σχολών που πήραν μετεγγραφή έχουν προσφύγει - για τη δημοσίευση του 8ψήφιου κωδικού τους - στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
11 Οκτ 2015 08:16

Πια προσωπικά δεδομένα αγαπητέ; Για να γίνει πάρτι φοροφυγάδων;
Σχολή,επίθετο, όνομα και αριθμός μορίων αναλυτικά.
Όλα στο φως γιατί αυτός ο φόβος μήπως δούμε παιδιά επωνύμων; Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ζητήσει την ακριβή μοριοδότηση οποιουδήποτε.

 
Πολυξένη
10 Οκτ 2015 10:43

Θα έχει και αρμοδιότητες;

 
Κώστας
10 Οκτ 2015 05:24

κ. Υπουργέ, προσοχή στον πίνακα των φοιτητών που πρόκειται να μετεγγραφούν. Ή - το ορθότερο - να μπαίνει ο καθένας σε συγκεκριμένη φόρμα του Υπουργείου σας με τον 8αψήφιο κωδικό του και να βλέπει αν πήρε μετεγγραφή ή, αν βγάλετε πίνακα, δεν πρέπει να υπάρχει ο 8αψήφιος κωδικός υποψηφίου. Με τον κωδικό υποψηφίου (αφού και τα στοιχεία των ονομάτων δημοσιεύονται) μπαίνει ο καθένας και βλέπει τους βαθμούς των παιδιών, οι οποίοι βαθμοί είναι Προσωπικά Δεδομένα. Ή, προτού βγάλετε τον πίνακα, καταργήστε τη φόρμα (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ), ώστε να μην μπορεί ο καθένας να μαθαίνει τους βαθμούς των παιδιών.
Στις περιπτώσεις βέβαια των ισοβαθμιών των μορίων της μετεγγραφής (οπότε η κατάταξη γίνεται βάσει των μορίων των Πανελλαδικών) οι ισοβαθμήσαντες έχουν έννομο συμφέρον να πληροφορηθούν τη βαθμολογία αυτών με τους οποίους ισοβάθμησαν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προσφεύγουν στην οικεία Διεύθυνση του Υπουργείου σας νομίμως και νομίμως μαθαίνουν τη βαθμολογία των άλλων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.