Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Το «πάρτι» των φοιτητών προκάλεσε μεγάλη αντίδραση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Δημοσίευση: 15/10/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έπειτα από τη διεξαγωγή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 9 Οκτωβρίου 2015 «πάρτι» στους εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου από πολιτική φοιτητική παράταξη,    ανακοινώνει τα εξής:

Πρώτον, εδώ και χρόνια, οι Πρυτανικές Αρχές δε δίνουν άδεια για τη διεξαγωγή «πάρτι» στους χώρους του Πανεπιστημίου, διότι αυτό προφανώς δεν συνάδει με τους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς (ή έστω και ψυχαγωγικούς  με ευρύτατη ερμηνεία του όρου) στόχους του Ιδρύματος, αλλά κι επειδή έχουν την αυτονόητη και εκ του Νόμου  υποχρέωση να διασφαλίζουν τη δημόσια περιουσία και την ομαλή λειτουργία του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Παρόλα αυτά υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις και στο παρελθόν, κατά τις οποίες διεξήχθησαν αυθαίρετα παρόμοιες εκδηλώσεις, κάποιες μάλιστα φορές με σημαντικές επιπτώσεις στο κύρος και στα οικονομικά του Ιδρύματος.

Δεύτερον, επειδή είναι εύλογο, έπειτα από το πρόσφατο περιστατικό εμπρησμού στο χώρο του υπογείου πάρκινγκ του Ιδρύματος, να έχει δημιουργηθεί αυξημένη ανησυχία για την ασφάλεια του συνόλου των εγκαταστάσεων, αλλά ακόμη -και κυρίως- για την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και του προσωπικού, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και ο πιθανός κίνδυνος ζωής. Και είναι γνωστό, ότι η οργάνωση και η διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων υπόκειται σε αυστηρότατους όρους ασφαλείας.

Τρίτον -και αυτό μάς είναι κάτι εξαιρετικά δυσάρεστο και ως εικασία ή ως υπόθεση- επειδή συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις να έχουν εγερθεί ζητήματα παράνομης οικονομικής δραστηριότητας από τους διοργανωτές και τους προμηθευτές των εν λόγω «πάρτι», καθώς κανένας επίσημος έλεγχος δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί σε αυτά και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική Πολιτεία έχει βρεθεί στην ανάγκη να «κηρύξει πόλεμο» κατά της φοροδιαφυγής, από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Με βάση όλα τα παραπάνω, όταν εκπρόσωπος της συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης επισκέφτηκε προ ημερών τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, έλαβε κατηγορηματικά αρνητική απάντηση για τη δυνατότητα διεξαγωγής «πάρτι» στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Η απάντηση του εκπροσώπου αυτού ήταν ότι, «εμείς θα το κάνουμε» και πως αν συναντήσουμε αντίδραση, «θα φτάσουμε μέχρι τα άκρα».

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι αγνοήθηκε η ρητή απαγόρευση από τον Πρύτανη της διεξαγωγής του «πάρτι» μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα πέραν όλων των άλλων να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου και να επιβαρυνθεί οικονομικά το Ίδρυμα με τον καθαρισμό των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν, οι Πρυτανικές Αρχές θεωρούν υποχρέωσή τους να ενημερώσουν την Πολιτεία και την Κοινωνία για την καταπάτηση του Νόμου, καθώς και των βασικών αρχών επιστημονικής και δημοκρατικής λειτουργίας ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Επισημαίνουν προσθέτως, ότι η ανοχή τους σε παρόμοιου είδους φαινόμενα έχει εξαντληθεί και είναι έτοιμες να κινήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να διασφαλίσουν τις αρχές της νομιμότητας και διαφάνειας.

Σχόλια (2)

 
Ιωάννης Κ.
15 Οκτ 2015 15:03

Ξεκινώντας όπως και ο προηγούμενος σχολιαστής: Μία είναι η λύση, το ραβασάκι των χρημάτων που θα απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών να στέλνονται στις οικογένειες των συμμετεχόντων και να εντάσσονται στις οφειλές προς την εφορία, όπως και στα κόμματα που τους καλύπτουν. Έχει παραγίνει το κακό με την εμετική ασχήμια του δημόσιου χώρου παντού, που μας προσβάλλει σαν λαό παγκοσμίως. Και όποιοι δεν συμμορφώνονται, υποχρεωτική εκπαίδευση στη Β. Κορέα. Θα γυρίσουν σίγουρα αλλαγμένοι.

 
15 Οκτ 2015 11:16

Μια ειναι η λύση - συνδιοργάνωση των κάθε είδους πάρτυ με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Πανεπιστημίου με χρήση δηλωμένων ταμειακών μηχανών παρουσία ελεγκτών μελών του "ΣΔΟΕ". Έτσι και θα παταχθεί η φοροδιαφυγή και το Πανεπιστήμιο θα λαμβάνει χρηματική ενίσχυση και θα υπάρχει ασφάλεια. Στους σκεπτόμενους φοιτητές θα αρέσει (δηλ. ότι και με τα πάρτυ στηρίζουν το πανεπιστήμιο/σπίτι τους) και θα σταματήσουν οι ασχήμιες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.