ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Επιστολή στους αρχηγούς κομμάττων από γονείς για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Δημοσίευση: 15/10/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επιστολές στους πολιτικούς αρχηγούς για να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της ψήφισης σχετικού Νόμου για κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ στο σύνολο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, απέστειλε σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων.  

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Οι γονείς των 85.000 μαθητών και μαθητριών, που φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία, εκφράζουμε την ανησυχία μας γιατί δεν έχει καταργηθεί το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Πολύ περισσότερο, όταν κατά του μέτρου έχει ταχθεί όχι μόνο το Κόμμα σας κι εσείς προσωπικά, αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Η μεγάλη πλειοψηφία των γονέων που στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά σχολεία δεν ανήκουμε στην «πλουτοκρατία», αλλά στη μεσαία τάξη, είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και με συνεχώς συρρικνούμενα εισοδήματα.

Καταβάλλουμε, μέσω της ετήσιας φορολόγησής μας αλλά και του τεκμηρίου για το Ιδιωτικό Σχολείο, στο κράτος, το μερίδιο που μας αναλογεί για τη δημόσια εκπαίδευση των παιδιών μας, χωρίς όμως να κάνουμε χρήση της αντίστοιχης παροχής, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο και το δημόσιο σχολείο.

Άλλωστε η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο και η πρόσβαση σε αυτή σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες πρέπει να γίνεται με τους πιο οικονομικούς όρους και χωρίς εφαρμογή ΦΠΑ.

Επιπλέον το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του κάθε γονέα για την εκπαίδευση του παιδιού του, σαφώς δεν πρέπει να «τιμωρείται» με την επιβολή ΦΠΑ.

Γνωρίζετε καλά, κύριε Πρόεδρε, ότι ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα έχει πολλές και εξαιρετικά βλαπτικές συνέπειες :

Για χιλιάδες παιδιά, που θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο.

Για τη ∆ημόσια Εκπαίδευση, που θα κληθεί να καλύψει τις ανάγκες αυξημένου αριθμού μαθητών και μαθητριών, με αντίστοιχη επιβάρυνση του
κρατικού προϋπολογισμού.

Για εκατοντάδες εργαζόμενους κι εργαζόμενες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που θα βρεθούν στην ανεργία.

Για εκατοντάδες χιλιάδες γονείς, που θα δούμε να ανατρέπεται πλήρως ο οικογενειακός μας προγραμματισμός, ειδικά στα μέσα της σχολικής χρονιάς.

Όλα αυτά πρέπει και μπορούν να αποφευχθούν, με την κατάργηση του μέτρου. Αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό.

Ως αρχηγός του κόμματος  , υπολογίζουμε και στη δική σας σημαντική παρέμβαση, ώστε αυτό να γίνει άμεσα, ενώ θα θέλαμε και μια συνάντηση μαζί σας προσωπικά, όσο πιο σύντομα θα ήταν κάτι τέτοιο εφικτό.
 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.