Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Προβλήματα στη λειτουργία του ΕΑΠ εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις 200 υπαλλήλων

Δημοσίευση: 19/10/2015
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου  αναμένεται να προκληθούν, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, εάν μέχρι τότε η Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος, δεν βρει τα απαραίτητα κονδύλια για την ανανέωση των συμβάσεων σε 200 υπαλλήλους, οι οποίοι μισθοδοτούνται, μέσω ΕΣΠΑ

Οι συμβάσεις αυτών των υπαλλήλων λήγουν το Νοέμβριο και απ ότι φαίνεται η μόνη λύση για την ανανέωση των συμβάσεων αποτελεί η μισθοδοσία τους από τα αδιάθετα κονδύλια του Ελληνικού Ανοικτού πανεπιστημίου.
Σημειώνεται πως το ΕΑΠ διαθέτει σημαντικούς πόρους από τα δίδακτρα των φοιτητών.

Τα δίδακτρα

Υστερα από τη γνώμη της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, η οποία διατυπώθηκε στο πρακτικό της 274ης/23−6−2015 συνεδρίασής της, η υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου υπέγραψε απόφαση με την οποία επανακαθορίζεται το ποσό συμμετοχής στις δαπάνες σπουδών των νεοεισαχθέντων και των επανεγγραφέντων φοιτητών του ΕΑΠ από το ακαδημαϊκό έτος 2016−2017:

Α. Στο ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ ανά θεματική Ενότητα για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών ,και,

Β. Εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ ανά θεματική Ενότητα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Κατάργηση της κλήρωσης επιλογής φοιτητών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, αρμόδια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Σία Αναγνωστοπούλου, κατά τη  συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων , στη Βουλή, ανακοίνωσε τα εξής για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο:

1. Άνοιγμα του ΕΑΠ σε νέα επιστημονικά πεδία,

2. Ανοιχτή πρόσβαση όσων επιθυμούν να φοιτήσουν στο ΕΑΠ χωρίς σύστημα κλήρωσης,

3. Ανανέωση του ακαδημαϊκού προσωπικού με την είσοδο νέων επιστημόνων που σήμερα υποαπασχολούνται ή είναι άνεργοι,

4. Ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής με αύξηση των υποτροφιών και περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

5. Θα προχωρήσουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου πολύ περισσότερο που πρόκειται για ένα μαζικό πανεπιστημιακό ίδρυμα που απευθύνεται σε μεγάλες πληθυσμιακές κατηγορίες.

Παροχή Ακαδημαϊκής Ταυτότητας προς τους Φοιτητές του Ε.Α.Π.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητέ-η φοιτητή-τρια
Σε συνέχεια της επιστολής του Προέδρου της  Δ.Ε., για την έκδοση της προσωπικής σας ακαδημαϊκής ταυτότητας  παρακαλούμε όπως  ακολουθήσετε την παρακάτω  διαδικασία:
1.    Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας  http://academicid.minedu.gov.gr/

2.    Επιλέξτε από το δεξί μενού το «Εγχειρίδιο Χρήσης» και ακολουθήστε τις οδηγίες που περιλαμβάνει ο σύνδεσμος  Αναλυτικές βήμα προς βήμα οδηγίες για την υποβολή της αίτησης (http://academicid.minedu.gov.gr/Files/Students_Manual.pdf) ή εναλλακτικά μπορείτε να παρακολουθήσετε το ενημερωτικό video (http://academicid.minedu.gov.gr/Video.aspx )

Οι οδηγίες που παρέχονται στους ανωτέρω συνδέσμους είναι πλήρως αναλυτικές και θα σας κατατοπίσουν εύκολα και με κάθε λεπτομέρεια στην έκδοση της ακαδημαϊκής σας  ταυτότητας. Παρακαλούμε όπως τις διαβάσετε με προσοχή και ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράφεται.
(Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία κατά τη διαδικασία, μπορείτε  να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας ( ΕΔΕΤ), Γραφείο Αρωγής Χρηστών στο τηλέφωνο 215 215 7855. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 πμ - 17:00 μμ)

Ετικέτες: 
ΕΑΠ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.