Ανακαλείται η απόφαση για τις αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου

Ο υπουργός ζήτησε να επιστραφεί από το Εθνικό Τυπογραφείο όπου στάλθηκε για δημοσίευση

19/10/2015

Ενημερώθηκε: 20/10/2015, 15:18

Άκουσε το άρθρο

Το γραφείο του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ζήτησε από το Εθνικό Τυπογραφείο να μη δημοσιευθεί η-πρόσφατα- υπογραφείσα υπουργική απόφαση  που ορίζει τις αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου  και να επιστραφεί στο υπουργείο.

Ο υπουργός Παιδείας, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από μεμονωμένους εκπαιδευτικούς και φορείς, αποφάσισε να επανεξετάσει το περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βρεθεί η “χρυσή τομή” με μοναδικό όφελος το σχολείο και πέραν από συντεχνιακές αντιλήψεις.

Θυμίζουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει το esos η νέα υπουργική απόφαση για την ανάθεση των μαθημάτων στους εκπαιδευτικούς , που τώρα ανακαλείται, υπογράφηκε από τον Νίκο Φίλη, χωρίς  την σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  σχετικά με το σημείο που δεν αναθέτει τη διδασκαλία της τοπικής ιστορίας στους φιλολόγους.

 Δείτε εδώ την απόφαση  με όλες τις αναθέσεις Γυμνασίου και ΓΕΛ που είχε υπογράψει ο Νίκος Φίλης.

Σχόλια (12)

sim
|

@Μαχόμενος εκπαιδευτικός. Ασφαλώς αγαπητέ μας και στις κρίσεις του 2011 έγιναν διευθυντές με 10 και 11 μετρήσιμα μόρια...Ελάχιστα δηλ. Αν τώρα σε ψήφισαν 25 άτομα από τα 30 και με 2 άλλους υποψηφίους, αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όταν η νέα διαδικασία στερεί το δικαίωμα σε άτομα με προσόντα να ανελιχθούν.Υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας και ασφαλώς οι δημοκρατικοί πολίτες δεν μπορούν να την υποστηρίζουν. Αν βέβαια οι ψηφοφόροι επέλεξαν με κριτήρια την ομορφιά και την γοητεία των υποψηφίων διευθυντών....εσύ το γνωρίζεις.

Mr Νίκος
|

Αν κατάλαβα καλά, ο νέος ρυθμιστής της παιδείας, αποφάσισε κάτι και στη συνέχεια, ο ίδιος κανόνισε να μην ισχύσει η απόφασή του, με αστείες δικαιολογίες για το ΙΕΠ που δεν τις πιστεύει κανείς.
Αν πάντως οι φιλόλογοι τελικά δικαιωθούν για το οτι η τοπική ιστορία είναι αρμοδιότητά τους "καθ' ύλη", και παρά το οτι οι Βιωματικές Δράσεις απαγορεύουν να διδαχτεί οποιαδήποτε ύλη, τότε οι φυσικοί θα πρέπει να ζητήσουν αποκλειστικά την αειφορία, οι ζωγράφοι τον πολιτισμό και άλλα ωραία και γραφικά.
Σε λίγο θα ζητήσουν και βιβλία για το μάθημα

ΕΛΕΝΗ
|

Mάρκο, φιλόλογε,
διδάσκεις ήπως και ατονικό σύστημα;Όπως λέμε τυφλό; Μήπως παιδάκι ου έχεις μπερδέψει τα πεζά ε τα κεφαλαία; Η τοπική ιστορία μας μάρανε.

Scotsezos
|

H YA επιβράβευε τηναρχαιότητα σε όλους τους κλάδους εκτός αυτού των ΠΕ12.10, οι οποίοι παρότι έχουν ως πτυχίο το Φυσικό, δεν έχουν το δικαίωμα της επιλογής των μαθημάτων Φυσικής ανεξάρτητα αν στο σχολείο αυτό είναι αρχαιότερος.
Πολλοί λένε ότι διοριστήκατε ως Ηλεκτρονικοί, δηλαδή διοριστήκατε νωρίτερα από τους συμφοιτητές σας. Δίκιο είναι, όμως δεν πάψαμε να είμαστε Φυσικοί με μεταπτυχιακό 2 χρόνων αναγνωρισμένο ως Master.
Χρόνια τώρα πολλοί από εμάς συμπληρώνουν το διδακτικό τους ωράριο με ώρες Φυσικής.
Θεωρώ ότι σε μια εποχή που η οικονομία στο κράτος , δεν θα πρέπει να επικρατούν οι συντεχνίες πάνω από το συμφέρον του κράτους. Και σας λέω ότι υπάρχουν πολλές. Τρανταχτό παράδειγμα, τι είχε συμβεί το χρονικό διάστημα της διαθεσιμότητας των συναδέλφων το 2012. Τότε κάποιοι συμπαραστέκονταν στους συναδέλφους, αλλά έλεγαν ότι ευτυχώς τη γλυτώσαμε.
Θα θυμάστε τι έγινε πρίν λίγα χρόνια, όπου παίζονταν το πόσες ώρες θα κάνουν οι μαθητές στο σχολείο, ανάλογα με το πόσο δυνατή ήταν η αντίστοιχη συντεχνία που διεκδικούσε.
Δυστυχώς αυτοί είμαστε, ο καθένας μας κοιτά πρώτα απ'όλα την κλειστή του ομάδα και μετά τάχα κοιτά και τους άλλους. Όποιος δεν το βλέπει τότε ζει και διδάσκει σε άλλη χώρα.

Μαρία
|

@Μαχόμενος εκπαιδευτικός
Μάλλον η ασχετοσύνη σου συνεχίζεται ...

Υπουργικές Αποφάσεις

Με τις Υπουργικές Αποφάσεις εξειδικεύονται ακόμη περισσότερο οι διατάξεις του νόμου, όπου και ρυθμίζονται τα επιμέρους θέματα στη λεπτομέρειά τους.

Υπουργική Απόφαση καλείται η πράξη που εκδίδεται από τον (αρμόδιο κατά περίπτωση) Υπουργό, απαραίτητα κατ΄ εξουσιοδότηση του νόμου και πάντα εντός των πλαισίων αυτής της εξουσιοδοτήσεως.

Με την Υπουργική Απόφαση, είτε τίθενται δευτερεύοντες κανόνες δικαίου όπότε και καλείται «κανονιστική απόφαση», είτε ρυθμίζονται διοικητικής φύσεως θέματα (π.χ. πρόσληψη, απόλυση, προαγωγή, μετάθεση υπαλλήλων ορισμός εγγυήσεων κλπ ) οπότε και καλείται «εκτελεστική».

Και οι δύο τύποι αυτοί των Υπουργικών Αποφάσεων δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μαριος
|

Από του χρόνου να σταματήσουν οι Φυσικοί, οι Χημικοί, και οι Βιολόγοι να διδάσκουν Μαθηματικά, καθώς επίσης και οι Μαθηματικοί να διδάσκουν Φυσική!! Οι πληροφορικοί σας πείραξαν...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
|

Άμεση μετάταξη μαθηματικών, φυσικών κ.α. που διδάσκουν πληροφορική στην ειδικότητα του πτυχίου τους. Επιτέλους να ισχύσει η κοινή λογική.

george
|

Από την επόμενη χρονιά λοιπόν, να προχωρήσει γρήγορα η μετάταξη των μαθηματικών και φυσικών που διδάσκουν πληροφορική στις κανονικές τους ειδικότητες και οι μαθηματικοί να σταματήσουν γεωγραφία, φυσική σαν Β' ανάθεση!

ΜΑΡΚΟΣ
|

Και πολυ καλα εκανε. Θα τρελαθουμε εντελως;;;;Αν δεν κανουν οι ιστορκοι την τοπικη ιστορια ποιος θα την κανει; Δυστυχως ο κλαδος των φιλολογων δεν εχει ανθρωπους να μιλησουν και να διεκδικησουν . Τα 3 τελευταια χρονια εχουμε χασει πανω απο 5 ωρες συνολικα απο τα αναλυτικα προγραμματα και επεται συνεχεια στο μελλον. Ειναι ντροπη, ντροπη και τιποτα αλλο. Πολυ μεγαλη η επιτυχια μας . Αραγε πως σας φαινεται που πια ολοι κανουν ιστορια εκτος απο τους φιλολογους;; Οταν μπηκα φετος σε τμημα να κανω ιστορια τα παιδια δεν ηξεραν ΤΙΠΟΤΑ απο την περσινη χρονια. Τιποτα. Η ιστορια γινεται απο ιστορικους για να διδαξουν τα παιδια οχι στειρα πληροφορηση και απομνημονευση αλλα ιστορικη σκεψη και κριτικη ικανοτητα. Τι λεω ομως;; Τα δεδομενα καταντησαν πολυτελεια. Στοχος ειναι να κοψουμε τους αναπληρωτες.ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ...

Ειμαστε

Μαχόμενος εκπαιδευτικός
|

@Πρώτη φορά αξιοπρέπεια
Καλύτερα να μη λέμε ανακρίβειες χάριν εντυπωσιασμού. Δεν υπήρξε ποτέ ΦΕΚ! Μια υπουργική απόφαση είχε εκδοθεί, πολύ καθυστερημένα πράγματι, αντί να είχε βγει στο ξεκίνημα της χρονιάς. Κατά τα λοιπά, η συγκεκριμένη απόφαση είχε θετικό περιεχόμενο και καλό θα είναι να μην ξεχαστεί και να επανέλθει έγκαιρα για την επόμενη χρονιά, αφού ξανακοιταχθούν ένα δυο σημεία.

Μαχόμενος εκπαιδευτικός
|

Αναμενόμενη απόφαση! Πρώτον, γιατί δεν έχει νόημα η εφαρμογή μιας υπουργικής απόφασης που ανατρέπει καταστάσεις στην εξέλιξη ήδη της σχολικής χρονιάς, και δεύτερον, γιατί με τη συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα ήταν έκπληξη - δυστυχώς - να υπήρχε συνέπεια λόγων και πράξεων, καθώς πράγματι η υπουργική απόφαση είχε πολλά θετικά σημεία!

Πρώτη φορά αξιοπρέπεια
|

Νέα ρεκόρ στον λαϊκισμό. Φωνάζει κάποια ομάδα-συντεχνία, κανένα πρόβλημα: ανακαλούμε μέχρι και φεκ μέσα σε μια εβδομάδα. Η ελπίδα είναι εδώ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ