ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ:Την άλλη εβδομάδα η διευκρινιστική εγκύκλιος και οι προθεσμίες αιτήσεων

20/10/2015

Άκουσε το άρθρο

Την άλλη εβδομάδα θα εκδοθεί από την Αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου η διευκρινιστική εγκύκλιος για τις διαδικασίες Μετεγγραφών των φοιτητών.

Η ίδια εγκύκλιος θα ορίζει και τις ημερομηνίες που οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική υπουργική απόφαση, που ορίζει τις προϋποθέσεις μετεγγραφών,  ήδη έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ.

Εάν λάβουμε υπόψη το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια με τι μετεγγραφές, τότε θεωρείται βέβαιο ότι τα ονόματα των φοιτητών που θα πάρουν μετεγγραφή θα ανακοινωθούν μετά τα Χριστούγεννα και ίσως πολύ αργότερα, εκτός  και αν η νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου απαιτήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

Γ.Κ
|

Ότι να ‘ναι στο υπουργείο. Μας δουλεύουν κανονικότητα .Χρησιμοποίησαν την απόφασης του ΣτΕ για να μετατρέψουν τις μετεγγραφές από ένα όπλο της κοινωνίας κατά του δημογραφικού σε ένα όπλο των φοροφυγάδων για να κερδίσουν και άλλα σε βάρος των πολυτέκνων.
Οι πολύτεκνοι θα πρέπει να φύγουν από τις κατηγορίες με το πλαφόν του 15%. Είναι η κατηγορία στην οποία ανήκουν οι μετεγγραφές. Ακόμα και ο Λοβέρδος παραδέχτηκε πέρυσι ότι οι πολύτεκνοι είναι η κατηγορία με τους λιγότερους. Οι μετεγγραφές για τους πολύτεκνους πρέπει να είναι ελεύθερες ή να οριστεί ένα ανώτερο κατά κεφαλήν εισόδημα χωρίς κανένα ποσοστό σε θέσεις.
Είναι παράλογο σε ένα μέτρο όπως οι μετεγγραφές, οι οποίες ανήκουν συνταγματικά στους πολύτεκνους , να υπάρχουν κατηγορίες οι οποίες εξαιρούνται τόσο της ποσόστωσης των θέσεων όσο και του οικονομικού κριτηρίου κι να μην είναι οι πολύτεκνοι. Είναι πολύ μεγάλο λάθος το οτι για να πάρει ένας φοιτητής πολύτεκνης οικογένειας μετεγγραφή θα πρέπει πρακτικά και να πληρεί το οικονομικό κριτήριο αλλά και να είναι μέσα στο 15% των θέσεων. Ο ΚΑΘΕ πολύτεκνος (παιδί ή γονέας) έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ ειδικής φροντίδας από το κράτος όχι μόνο το 1% ή 2% ή 5% που θα πάρουν μετεγγραφή!!!! Θα μπορούσε και θα έπρεπε να προσφέρεται σίτιση στέγαση και οικονομική βοήθεια σε όποιον την χρειαζόταν και όχι να μοιράζουν λεφτά στα κόμματα για δήθεν επιμόρφωση και έρευνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ
|

Και το άκρον άωτον. Η ίδια διεύθυνση (΄΄μετεγγραφές φοιτητών΄΄) στέλνει προχτές έγγραφο που ξεκάθαρα φαίνεται πως πλέον δεν έχει καμία έννοια η εγκύκλιος για τις αιτήσεις για μετεγγραφή, αφού κανένα από τα παιδιά που θα πάρουν μετεγγραφή δεν μπορεί να πάρει συγγράμματα. Τέτοια κοροϊδία !

Φωτεινη
|

Αφου θα αργησουν τοσο πολυ οι μετεγγραφες να δωσουν τα μαθηματα του εξαμηνου ,οι παλαιοτεροι φοιτητες ,στις σχολες που ειναι και παρακολουθουν μαθηματα τωρα και να πανε στις καινουριες σχολες το εαρινο εξαμηνο

ΓΙΩΡΓΟΣ
|

Aν είχαν τσίπα... Ποιες μετεγγραφές, ποιο εξάμηνο. Ποιος φοιτητής θα αποδεχτεί τη μετεγγραφή, κανένας. Όλοι θα δώσουν το εξάμηνο στη Σχολή που πέτυχαν. Ποιος χαζός θα φύγει 2-3 μέρες πριν από την έναρξη του Χειμερινού Εξαμήνου να πάει σε άλλη Σχολή; Ούτε μισό μάθημα δεν θα περάσουν τα παιδιά, αν πάνε στη Σχολή που θα μετεγγραφούν. Αυτό ήθελαν να πετύχουν οι φωστήρες εκεί του Υπουργείου και το πέτυχαν. Οι διοικητικοί σε παραπέμπουν στην Υπουργό και από το Γραφείο της Υπουργού σε στέλνουν στους διοικητικούς. Ήθελα να ήξερα, η κ. Σία τα ξέρει όλα αυτά. Και αν τα ξέρει τι λέει. Τίποτα, βέβαια. Καημό που τον είχε να ασχοληθεί με τις μετεγγραφές !!!

Γιωργος
|

Ντροπή σας ,ειναι που φετος θα γινονταν ηλεκτρονικα και θα τελειωναν νωρις για να μην χάσουν το εξάμηνο τα παιδιά μας ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ